Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Jos pienen lapsen haluaa laittaa omaan (aikuisen) passiin, niin onnistuuko se vanhaan passiin lisäämällä, vai tarvitseeko tilata kokonaan uusi passi?

Kommentit (18)

silloin haen lapsillenikin omat. Esim. Yhdysvallat vaatii biopassin. En luota vanhanaikaisiin passeihin kymmeneksi vuodeksi eteenpäin, voitko kuvitella esim. 9-vuotiasta vauvankuvaisella passilla? Ei toimi.

" PassitPoliisi myöntää enintään vuoden ja yli vuoden passeja sekä merimies- ja seuruepasseja. Passia haetaan kirjallisesti paikallispoliisilta. Passihakemuksen voi jättää mihin tahansa paikallispoliisin palvelupisteeseen, mutta sen myöntää aina kotikunnan poliisilaitos. Kiireellisessä tapauksessa passihakemus kannattaa kuitenkin viedä kotikunnan poliisilaitokselle käsittelyn nopeuttamiseksi. Ulkomailla oleva Suomen kansalainen voi jättää passihakemuksen Suomen diplomaattiseen edustustoon, lähetetyn konsulin virastoon tai Suomen kunniakonsulin virastoon.Passihakemus on jätettävä henkilökohtaisesti ja se on maksettava hakemusta jätettäessä. Valmiin passin voi noutaa myös asiamies tai se voidaan pyynnöstä lähettää hakijalle postitse.Passia haettaessa on oltava mukana

# 2 valokuvaa

# passi, henkilökortti tai ajokortti

# 28 vuotta täyttäneen miehen on todistettava,ettei maanpuolustusvelvollisuus ole esteenä passin antamiselle. Esteettömyys tulee todistaa sen vuoden loppuun asti, jolloin hakija täyttää 30 vuotta.Mikäli passin hakijalla ei ole henkilöllisyyttä osoittavia asiakirjoja, selvitetään henkilöllisyys tutkinnallisin keinoin.Maksut:

Enintään vuoden passi 45 ¿

Yli vuoden passi 40 ¿

Hylkäävä päätös 36 ¿ "" Alaikäisen passiAlaikäiselle myönnetään passi pääsääntöisesti hänen huoltajiensa suostumuksella. Alle 15-vuotias Suomen kansalainen merkitään pyynnöstä hänen huoltajanaan olevan vanhemman henkilökohtaiseen passiin, jos muut huoltajat suostuvat siihen.Passi, johon on merkitty lapsia, myönnetään enintään siihen asti, kun vanhin passiin merkityistä lapsista täyttää 15 vuotta. Lapsi voi huoltajiensa suostumuksella saada myös oman passin. Lapsen tulee olla henkilökohtaisesti paikalla, kun hänelle haetaan omaa passia.Passi voidaan antaa ilman toisen huoltajan suostumusta vain erityisestä syystä, jos joltakin huoltajalta ei matkan, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi voida saada suostumusta.Passin antaminen alaikäiselle on myös mahdollista tilanteessa, jossa huoltaja epää suostumuksensa. Passin antamatta jättäminen on oltava selvästi vastoin lapsen etua ja on voitava pitää ilmeisenä, ettei lasta vastoin huoltajan suostumusta muutoin kuin tilapäisesti viedä toiseen valtioon.Passin antava viranomainen selvittää lapsen edun."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Saa 10v passin vanhaan hintaan. Sitten kun tulee loppuvuodesta biotunnistepassit niin ne ovat voimassa vain 5 vuotta.LAPSET SAAVAT MATKUSTAA JATKOSSAKIN NS. VANHALLA PASSILLA MISSÄ HEIDÄT ON MERKITTY VANHMMAN PASSIIN.Tämän suhteen muutoksia ei tule. ja vanhan malliset passit ovat voimassa sen 10 vuotta jos siis 10 vuoden passin ottaa.Alle 15v lapsen saa merkitä vanhempien passiin.Tietyt maat (esim Viro) on rajoittanut lasten passiasioita siten että vaativat 7 v lapselle oman passin. Muuten savat olla merkitty aikuisen passiin.

merkitä (siis tilata vanhemmalle uutta passia johon lapsi merkitään)koska loppuvuodesta tulee laki, jolloin lapsilla pitää olla oma passi ulkomaille matkustettaessa.

Ja lapsen pitää olla passitoimistossa mukana kun hakemusta täyttää.

Juuri uusittiin meillä passi ja lapset merkittiin omaan passiini. Heidän piti olla mukana poliisilaitoksella kuten myös lasten isän.

Oli oikein seinälläkin lappu että lasten tulee olla mukana kun heille hankitaan passia vaikkakin vain vanhemman passiin merkittynä.


Mun siskolle kävi näin:Tilasi uuden 10-vuoden passin. Merkkasi siihen kouluikäisen lapsensa. Vasta passin saatuaan huomasi, että passi onkin voimassa vain pari vuotta eli siihen asti, kun lapsi täyttää 15 vuotta.Systeriä suututtaa, kun ei virkailijakaan mitään asiasta sanonut.

juuri sen takia, että sen vielä sai kymmeneksi vuodeksi. Hänen passissaan on nyt söpö yksivuotias lapsi, ja passi on voimassa siihen asti, että hän täyttää 11. Vauvakuvaiset passit käyvät yleensä koko voimassaoloaikansa, vaikka lapsen ulkonäkö muuttuukin. Tosin kymmenvuotiasta lasta kuulemma saattaa hävettää, kun passissa on vauvan kuva. Ainakin näin on tutullani. :)Meillä piti kaikkien olla paikalla, kun passia haettiin, mutta koska lapsi nukkui, virkailija ei vaatinut,että hänet nostetaan rattaista näkösälle. Hän luotti siihen,että harson takana on lapsi. (Edellisenä päivänä oli sanonut, että lapsen on oltava mukana. Mies kävi passiasioita silloin kyselemässä.)

Mitenhän se oikeasti nyt onkaan sitten?

Toi on kyllä hyvä kommentti, että jos lapsella on oma passi, pääse myös esim. isovanhempien kanssa matkustamaan. Tosin en sitten tiedä tuleeko sellaista tilannetta ikinä.

ap

Voi sitten lapsi lähtä vaikka isovanhempien kanssa matkaan, ilman sitä vanhempaa kumman passissa lapsen tieto on.

Ja, esim. Viroon matkaa, pitää kaikille yli 7-vuotiailla olla oma passi.

valokuva-asiaa. Poika kun on nyt vasta vähän päälle vuoden. Mutta muuten taidan kallistua kyllä sille kannalle, että otan hänelle oman passin.

ap

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat