Seuraa 

Meidän 3,5kk vauva on täysimetyksellä ja kasvaa ja voi hyvin, mutta nyt on jonkin aikaa alkanut heräämään yöllä 2-3h välein syömään, kun ennen nukkui 4-5+2h. Olen miettinyt, että voisinko pikkuhiljaa alkaa kokeilemaan jotain kiinteää ruokaa, lähinnä olen ajatellu hedelmiä ja marjoja. Millähän olisi hyvä aloittaa?? Ja mahtaakohan tämä yöheräily olla sitä 3kk touhotusta, mistä kuulee puhuttavan? Päivällä neiti kyllä nukkuu 4-5h päikkärit heräämättä.

Kommentit (3)

...tai sit ihan vain muuten pikkuinen nukkuu eri tavalla, tai voi olla myös rytmin muutos käynnissä. Meilllä ainakin neitimme (5,5kk) nukkuu nykyisin miten sattuu yönsä, vaikka pienempänä n.3kk ikäisenä otti vähän väliä " unienkkoja" , eli jopa 6h yhtäjaksoista unta +2-3h pätkiä. Nyt normaalisti herätään 2xyössä, mut vastaavasti menee nukkumaan entisen klo:00 sijasta jo klo:20.30/21.Mut varsinaiseen kysymykseesi: älä pidä mitään kiirettä soseiden aloittamisella nukkumisen perusteella. Meillä ei myöskään kiinteiden aloittaminen vaikuttanut mitenkään yöuniin -tai jos johonkin suuntaan niin huonontavasti, kun pikkuinen sai ummetusta. Meillä ollaan kiinteitä annettu nyt pari viikkoa ja olisin mielelläni imettänyt pelkästään sinne 6kk ikään, mutta painokäyrämme laski, kun pituutta tuli niin vauhdilla. Kun kiinteitä aloittelette, niin kannattaa aloittaa perunalla, eikä makealla soseella. Peruna allergisoi harvoin ja on miedon makuinen. On myös vaikeampaa saada vaavi hyväksymään kasvissoseita, jos on ensin tottunut makeisiin hedelmä- ja marjasoseisiin.

Eli vauva tilaa lisää maitoa. Meillä oltiin 6kk rintamaidolla, mutta kun kiinteät aloitin ei ne vaikuttaneet yöunien pituuteen. Seuraava syöntikin menee vanhan ajan mukaan. Iltapuurokaan ei vaikuta.Vellistä puhumattakaan.

Joillekkin siis voi vaikuttaa, mutta meille ei mitenkään. Ihan sama mitä saa illalla niin samoin herätään ja hirvee on nälkä kun touhottaa yötä päivää.Eli ei kannata luottaa siihen uskoon, että yösyömiset vähenee kiinteitten myötä. Kannattaa ajatella rintamaidon hyötyä mieluummin. (siis on minun mielipiteeni,ei kaikkien). Laitan nyt taas tän www.imetystukilista.net voi löytää joskus hyödyllistäkin tietoa ja rohkaisua myös. Kaikkeahan ei kannata ottaa niin pilkuttain kun kaikkien lähtökohdat on erilaisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jokuaika sitten oli uutisissa,kun joku tutkimus taisi päättyä, että liian aikainen marjojen ja hedelmien antaminen vauvalle voi (ei siis aina) altistaa diabetekselle ja siitäkin syystä tämä nykyinen 6kk täysimetyssuositus on hyvä sanottiin siinä samaan hengenvetoon.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat