Seuraa 

Ennen maistui puurot aamuin illoin muitta mutkitta. Viime viikolla loppui tämä ja nyt puuroa ei mene edes yhtä lusikallista.

Toivomme tietenkin, että tämä on ohimenevää, mutta mitä ihmettä keksisi näin pienelle puuron tilalle?

Olen antanut nyt leipää, hedelmää ja maustamatonta jugurttia hedelmäsoseen kanssa. Mutta ei nämä vastaa ollenkaan sitä määrää mitä on saanut puuroa menemään.

Huolena on tietenkin se, että paino pääsee tippumaan.No, näitä syömisongelmia tulee varmasti vielä tulevaisuudessa useita, mutta ajattelin nyt kysellä miten muut ovat asian kokeneet.Kevätterveiset kaikille!

Kommentit (8)

Puuro ei mene kaupaksi enää. No, ymmärtäähän sen, kun on niitä popsinut jo vuoden päivät:)

Meillä on valitettevasti käytössä vielä vellit. Mutta pakko sitä o jotain antaa ja kun muu ei oikein kelpaa, niin syököön sitten velliä. Niitä on ihan hyviä, mysli ja 4 viljan menee meillä.

Ennen velliä koitan saada syömään muroja, viilin, jugurtin tai leivän. Ennen ei leipää oikei syönyt, ennen kuin keksittiin tehdä lautaselle pieniä kuutioita- niitä popsii nyt innolla eikä ees taida tajuta syövänsä leipää;) Kaikki keinot ovat sallittuja, kun muuten ei söisi sitä vähääkään...Muroissa meillä on kauratyynyjä tai Cheriokseja (?)- ei siis mitään sokerihuurrettuja juttuja. Viili on tavallista kevytviiliä.Näin siis meillä.

puuroja ei muuten teidetakaan syödä muualla kuin Suomessa?sitruska + taapis 1v10kk

Ja muutenkin huono syömään, pian puolitoistavuotias. Plus vielä vilja-allergia. Että jippii. Minä en ole niinkään huolissani siitä, että puurolakko vaikuttaisi painoon. Sääteleväthän nämä lapsukaiset muutenkin syömistään. Mutta ymmärrän kyllä, että asia vaivaa.Meillä on todella vaikea keksiä korvaavia aamu- ja varsinkin iltapaloja. Tuntuu, että jotain tuhtia pitää illalla ainakin saada menemään. Siksi koitamme pitää puurosta kiinni. Vaihtoehdot vaan ovat vähäiset; riisihiutale- ja riisijauhopuuro. Leipää poika on todella huono syömään. Maissisose meillä menee joskus.Jos meillä ei olis rajoitteita ruokavaliossa tarjoaisin leipää, karjalanpiirakkaa, banaania, jugurttia/viiliä, muroja, mysliä jne.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapset syövät iltapalaksi leipää, jogurttia, hedelmiä, mysliä (jogurtin tai maidon kanssa), weetabixia. Tosin yllättäen eilen illalla molemmat (2- ja 4-v) pyysivät puuroa, eli voi se sitten taas tauon jälkeen alkaa maistuakin.

Meillä saman ikäinen poika 1v3kk, joka teki puurolakon n. 4 kk sitten. Tuorepuuro kyllä maistuu muttei keitetty. Eli sekoita siis pikakaurahiutaleita jugurttiin tai miksei viiliiinkin ja anna turvota jääkaapissa n. 30 minuuttia. Meillä tämä ainakin toistaiseksi uppoaa. Annan kyllä vaan joko aamu- tai iltapalaksi, jottei kyllästy. Muuten annan leipää, tuoreita hedelmiä ja viiliä sellaisenaan.

Meidän tyttö aloitti hieman alle 1-vuotiaana puurolakon eikä suostu syömään puuroa vieläkään -hän on nyt n. 1v 5kk. Olen aina silloin tällöin yrittänyt saada puuron maistumaan (mm. laittanut mukaan erilaisia marjakeittoja, hedelmiä jne.) mutta tyttö ei suostu maistamaan lusikallistakaan. Ennen lakkoa söi puuroa ison lautasellisen aamuin illoin...Nyt annan aamiaiseksi, välipalaksi ja iltapalaksi vaihtelevasti jogurttia, viiliä, leipää, karjalanpiirakkaa, marjoja, hedelmiä ym. Olen aina välillä miettinyt että onko em. ruuat kovin yksipuolisia mutta neuvolan mukaan ei ole. Terkkari sanoi että kannattaa aina välillä tarjota puuroa, jospa se joskus taas alkaisi maistumaan.Tyttö on aina ollut pienikokoinen, myös ennen puurolakkoa. Painoa ja pituutta on kuitenkin tullut koko ajan tasaisesti joten en ole mitenkään huolestunut puuron puuttumisesta ruokavaliosta. Saahan tyttö esim. leivästä paljon kuituja.Tansku & muksut *4

Meillä tyttö tekee aina välillä myös puurolakkoja. Silloin annan juuri jogurtteja ja hedelmiä aamu- ja iltapalaksi. Jogurtteina annan esim. Ajogurtteja joissa on lisättynä kuitua (vehnänalkio, tms.). Ruisleipää saattaa myös hieman syödä päälle mutta ei aina (siksi suosin noita jogurtteja).Olen saanut myös menemään vellejä. Esim. Nallen 4-viljan vellistä tyttö tykkää eikä ole sen kohdalla tehnyt vielä lakkoa ja syö velliä sitten aikas ison määrän. Oletko kokeillut? Mukaan voi siihenkin laittaa marjoja tai hedelmäsosetta.Erilaiset puurotkin voivat auttaa; siis vaihtelevasti mannapuuroa, ruispuuroa, kaurapuuroa, jne.Meillä puurolakot ovat kestäneet muutamasta päivästä pariin viikkoon mutta aina lopulta on puurot taas alkaneet maistumaan. Ja näitä lakkoja siis on aina silloin tällöin. Tyttö on nyt 1½-vuotias.Alli

Voi sitä muutenkin välillä vaihdella aamu- ja iltapalaa kun vasta sitten kun tökkii.Meidän tyttö sai puurosta vuoden ikäisenä tarpeekseen, vellitkään ei maistunut enää. Nyt 2v puuro alkoi taas maistumaan.

Meidän esikoisella puurolakko alkoi n.1vuotiaana ja sitä kesti 5,5vuotiaaksi...heh...että sillee! Tyttöä alkoi ihan yököttää kun yritinkin tarjota puuroa joten luovutin suosiolla.

Nyt menivät taas päivähoitoon ja johan alkoi puuro maittaa!Tässä " välissä" meillä ollaan syöty karjalanpiirakkaa, viiliä, jugurttia (missä muuten nyt on lakkovaihe menossa) muroja vaihdellen, leipää, pannukakkua, pizzaa, velliä, hedelmiä,dippivihanneksia..mitä milloinkin!

Itsekin kaipaa vaihtelua, niin että onko se ihme jos pikkuihminen tekee lakon puuron kanssa! alkaahan se tympiä, varsinkin jos sitä saa sekä aamulla, että illalla!

Keskimmäinen meillä ei ole puurosta perustanut koko aikana (nyt 4,5v) eikä syö sitä mielellään vieläkään. Pitkin hampain päiväkodissa ottaa 5 lusikallista...

Meidän pikkumies (nyt 1v4kk) syö päiväkodissa aamulla puuroa, illalla kotona vaihtelevasti leipää, viiliä tai puuroa. Viikonloppuaamuisin keitän ehkä puuroa tai sitten annan leipää mitä muutkin syö.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat