Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Haluan ehdottomasti Merbau parketin meidän taloon, mutta vähän mietityttää miten se sopii lasten huoneisiin. Lasten huoneisiin haluaisin värikkäät osittain kohtuullisen tummaakin sävyä olevat seinät ja ne ei varmaankaan näytä hyvältä tumman lattian kanssa. Toisaalta niin moni sisustusihminen on sanonut, että talossa pitäisi olla vain yhdenlaista parkettia ja yhdenlaista laattaa lattiassa, vaikka talomme onkin 2 krs ja lasten kerroksessa ei muihin huoneisiin tulisi parkettia kun lasten huoneisiin. Onks muilla eriväristä parkettia samassa talossa? Onks jollakin Merbauta lasten huoneessa ja jos on niin millaiset seinät?

Kommentit (9)

koska halusimme yhtenäiset lattiat koko taloon. Meidän lastenhuoneissa seinät ovat vaalean keltaista ja lilaan taittavaa sinistä tapettia.Muuten huoneissa on valkoiset porrastetut kaapit vinon katon puolella (1 1/2 krs. talo) ja kaappien päällä pähkinätasot. Katto valkolakattu ja valkoiset listat, myös jalkalistat. Sinisessä huoneessa haluseet on muutenkin valkoisia, keltaisessa huoneessa petsattua mäntyä.Keltaisen huoneen väreinä on lisäksi vihreää ja purppuaa (vai mikähän se väri olis..pinkkiin taittavaa lilaa) ja sinililassa peruspunaista ja valkoista. Kokonaisuudet on hyvät, ei liian pimeää tai ahtaan näköistä kuten rakas mieheni pelkäsi : )

...huoneiden lattiat voivat olla eriväriset! Aina julistetaan että yhtenäistä linjaa kaikki huoneet jne...ja pah! Varsinkin tilat jotka eivät ole missään tekemisissä keskenään, voivat olla mielestäni aivan eri maata! Eri asia on tietysti tilat jotka ovat käytännössä samaa tilaa.

Ei tulisi mieleenkään laittaa koko kämppää samalla " linjalla" kun sisustustyylejä on niin paljon kaikkia ihania! Toinen huone voi olla suoraviivainen ja pelkistetty, toinen taas rönsyilevän romanttinen! En käsitä miksei vosi olla jos kerran ovat aivan eri tiloja!

=>siis laita lastenhuoneeseen se lattia joka SIIHEN tilaan sopii parhaiten!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

onmuuten tosi oudon näköistä mun mielestä, meillä yhtenäinen linka, merbau :)myös lastenhuoneessa ja on tosi nätti :) seinät on vaaleansiniset ja boordi :)itse laittaidin ihan ehdottomasti yhtenäisen linjan lattia valinnassa.ja esim jos eteisessä laattaa niin sama toistuisi keittiössä, jos keittö laattaa. huom! laattaakin voi yhdistellä ja silti pitää saman linjan.

Merbaukin naarmuttuu ja ikävää, jos lasten leikkejä täytyy rajoittaa lattian takia. Eri juttu tietenkin, jos ei välitä naarmuista tai on vara uusia lattia muutaman vuoden päästä. Meillä on lasten huoneissa muovimatto, helppo ja huoleton hoitaa. Lasten piirtämiset, maalaamiset, muovailuvahat jne. voivat pilata hienomman lattian. Sitten joskus kun lapset eivät enää työkseen leiki lattialla (murrosiässä?), niin vaihdetaan jotakin muuta heidän huoneiden lattiaan.Kukin tekee tyylillään, mutta mielestäni sisustaminen ei saa mennä mukavuuden ja käytännöllisyyden edelle.

Korkki on todella ihanteellinen nimenomaa lastenhuoneisiin. Värisävyltään korkki on yleensä sellaista keskiruskeaa, mutta muitakin ruskean sävyjä on, käy katsomassa rautakaupoissa.

Nykyajan korkkilevyt ovat helppoja asentaa ja materiaalina se on mielestäni ehdoton: lämmin (lapsethan istuu paljon lattialla), joustava (jos tippuu tavaroita, ne ei mene rikki) eikä lika tai pölykään näy helposti...

ps. En ole muuten mikään korkkifirman myyntiedustaja! Mielestäni korkki vain on usein unohdettu, hyvä luonnonmateriaali.

Miksikö parkettia lastenhuoneeseen eikä muovia? Itse en huolisi muovilattiaa varsinkaan lastenhuoneisiin, siihenhän imeytyy kaikki värit sun muut, eikä niitä saa siitä irti millään. Muovi kerää sähköisenä myös itseensä pölyä ja muovi ei nyt vaan mielestäni ole milloinkaan luonnonmateriaalin veroinen. Inhottavan tuntuinenkin ihoa vasten.Merbauhan on suhteellisen kovaa ja kestävää parkettia, tuskin se ihan törkeän näköiseksi menee. ja jos menee, sen voi hioa. ja senkin voi tarvittaessa vaikka vaihtaa kuten sen muovinkin.Eikö se koti ole elämistä varten? En ihan ymmärrä sitä logiikkaa että lasten ollessa pieniä kietoudutaan halpaan muoviin ja kun lapset saadaan pois jaloista, voi sisustaa nätimmin.

Alakerrassa merbau-parkettia

sekä kivilattiaa ja portaat myös samaa kiveä. Yläkerrassa taas (tumma)tammiparketti kaikkialla. Mun mielestä ihan hyvä ratkaisu. Alkuun pähkäilimme juuri noiden portaiden osuutta, ja päädyimme samaan kiveen, jota meillä on tuulikaappi, eteinen, keittiö.Siis eteisaulasta keskeltä taloa lähtevät umpinaiset portaat yläkertaan. Portaissa meillä lasi+ teräskaiteet, joten portaikkoon tulee ihanasti valo yläkerran aulan ikkunoista.

terveisin Maruli

Meillä 2 krs talossa koko alakertaan tulee laattaa ja yläkerrassa on tammiparketti joka on kyllä nätti ja raikkaan näköinen, toivottavasti ei ajan myötä tummu. Lasten huoneiden seinät ovat toisessa lila ja toisessa vaalea ruskea. Valintaan olen tyytyväinen.

Meillä on ala- ja yläkerrassa parketti MERBAU KARTANO LUXORY TOOSIII LEVEETÄ PARKETTIA. Paitsi alakerran keittiössä ja eteinen + tuulikaapit iso punertavaa laattaa ja wc keltaista pientä laattaa. Portaissa samaa Merbauta. Yläkerrassa pesutilat + sauna (tummanharmaa karhennettu) + wc (vaalea oranssi) + kodinhoitohuone (vaal.keltainen) laattaa. Makuuhuoneissa ei parkettia, vaan mäntylankkua (olisin laittanut aikuisten makkariin merbauta, mutta mies päätti tämän). Yläkerran muut tilat oleskelutila ja käytävät merbauta.Ei koko talon tarvitse olla samaa lattiamateriaalia, mutta värien on syytä olla toisiinsa edes jotenkin sointuvia. Meillä on yläkerrassa yksi silmiinpistävä " alue" , jonka olisin todennäköisesti tehnyt toisin (jos olisin laattoja valitessani tajunnut...Ja miksi en laittaisi lasten huoneeseen merbauta: mielestäni liian hallitsevaa tumma lattia ja vaikka merbau lähes kovinta puuta niin naarmuja tulee lapsilta ja onhan merbau vielä kalleinta!Mutta kukin makunsa mukaan ja rahapussinsa kanssa : )

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat