Seuraa 

Jätkä 8 kk nyt allergioiden vuoksi syö vain Neocatea ja riisiä, muuta ei saa. Neocatesta alkanut nyt huutaen kieltäytyä niin että syötöillä menee vain 10-80 ml ja päivässä 400-600 ml. Eikä tuolla elä! AHDISTAA!!!Mitä ihmettä teen? Riisiä saa 2-3 dl päivässä. Ja viikon päästä meillä altistus Almironille ettei uutta ruoka-ainetta kannata ottaa kuvioihin ennen.Olen huomannut että jätkä väsyy ikätovereitaan nopeammin eikä jaksa. Ei ihme kun ei ravintoa saa :(Olen NIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN huolissani!

Kommentit (10)

Siinäpä se, en tiedä onko Neocate sopiva. Ripuli lähti ja samoin yöhuudot ja yöheräilyt mutta päiväkitinät jatkuu, välillä on parempia hetkiä mutta pääosin päivät kitinää. Mutta mistä mä sitten tiedän onko se korvikkeen syy? Hampaitakin tässä tehdään. Niin, ja tuosta refluksista, en mä tiä onko sellaista mutta paljon poika röyhtäilee ja suuhun nousee jotain niin kai sekin pitää poissulkea jos ei kitinät laannu.Muuten, mitä sitten jos neocate ei sovikaan???? Mitä sitten syödään? Käytössä nyt siis vain riisi :/

Tuota neocatea ei voi meillä piilottaa puuroon tai sitten ei mene sitäkään :/, ei huolinut näin myöskään almironia. Riisiä tosiaan saisin jopa enemmänkin menemään, uskoisin mutta maidon syöminen on yhtä " tervanjuontia" . Kyllä minä olen huolissani mutta mukava kuulla että näinkin selviää. Pelkään vaan miten käy nyt kun poika altoistetaan almironille, että huoliiko kohta mitään kun on kipeä.Poika kasvaa huonosti, no pituutta tulee suht ok, mutta painossa tiputaan koko ajan alaspäin, nyt tiputtu jo -10 käyrältä. Neuvolassa sanotaan vain et pitäis lisätä ruokia ja lapsen pitäis kavsaa enemmän joten ihan hetkeen en sinne mene punnituksiin, saan vain pahan mielen. Kun ei olla saatu vielä lupaa lisätä kokeiluja kiinteillekään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin sehän on tosi täyttävää joten ei ihmekään jos juo vähemmän.

Juoko lapsesi esim vettä tuon maidon lisäksi?

Ja onko tilannetta jatkunut kauan?Jos lapsesi pissii ja kakki normaalisti ja jaksaa touhuilla niin tuskin on syytä huoleen.

Mutta jos huolettaa kovasti soita omaan neuvolaan/lääkärille ja kysy syöntimääristä.

Baby:

Lainaus:


Jätkä 8 kk nyt allergioiden vuoksi syö vain Neocatea ja riisiä, muuta ei saa. Neocatesta alkanut nyt huutaen kieltäytyä niin että syötöillä menee vain 10-80 ml ja päivässä 400-600 ml. Eikä tuolla elä! AHDISTAA!!!Mitä ihmettä teen? Riisiä saa 2-3 dl päivässä. Ja viikon päästä meillä altistus Almironille ettei uutta ruoka-ainetta kannata ottaa kuvioihin ennen.Olen huomannut että jätkä väsyy ikätovereitaan nopeammin eikä jaksa. Ei ihme kun ei ravintoa saa :(Olen NIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN huolissani!
Esim. meillä vauva jo miinuskolmekäyrällä pituudessa ja minkäs teet. Nämä allergiset lapset vain ovat erityislapsia ja siinä ei keskiarvojen tuijottelu ja käyrien piirtely auta mitään. Neuvolasta aina lähettävät meille käyrät mukaan allergialääkärillemme ja hän ei suostu edes vilkaisemaan niitä. Hän vain sanoo, että vauvahan näyttää aivan hyvävointiselta ja että ei lapsi kasva, ennen kuin ruokavalio saadaan sopivaksi.Meillä käytössä Nutri Junior ja sitä tosiaan sain aluksi menemään pari desiä, kunnes pikkuhiljaa viikkojen kuluessa määrä kasvoi kuuteen desiin ja lopulta kahdeksaan desiin, kun vauva lähti ryömimään. Meillä ainakin meni aikaa tottua outoon makuun ja rinnasta luopumiseen. Mutta edelleen, jos oireet pahana (erityisesti refluksi) tai on annettu sopimatonta kiinteää (vatsa kipeä), määrät saattavat pudota nopeasti tuonne puolen litran tietämiin. Eli odottele rauhassa, kyllä lapsi syö riittävästi, kunhan tottuu uuteen ruokaan!

Meidän poika joi Neocatea 9kk- noin 1v.9kk ikäisenä ja päiväannos oli aina suunnilleen 450ml. Ei sen enempää mennyt vaikka kuinka yritti. Kiinteitä ruokia meni pahimmillaan vain lisänä maissisose, jota söi 2-3 pientä purkillista. Lisäksi sai vitamiinilisää, kalsiumia ja öljyä. Tämä kuitenkin riitti ja lapsi kasvoi ihan hyvin.Edelleenkin molemmat lapseni ovat tosi pieniruokaisia, eikä heitä voi verrata muihin lapsiin. Kaikki lapset siis eivät välttämättä syö kauheasti. Minusta tuo 2-3dl riisiä noin pienelle kuulostaa aika riittävältä ja sitten se Neocate lisäksi. Mutta varmaan tuohon jotain vitamiinia tarvitsisi lisää...?

Saisitko piilotettua maitoa puuron sekaan? Ja muutenkin aina sinne ruuan (riisin) sekaan? Olikos se teidän maito jauheen muodossa? Myös pelkkää jauhetta voi lisätä puuroon ja ruokaan...

Pyydä lääkäriltä vitamiiniresepti. Vitamiinit piristi meidän poikaa...

Toivottavsti tästä oli jotain apua:)

Meilläkin siirryttiin erityiskorvikkeeseen kun tyttö oli 8-9kk. Kun vauva oli tottunut imetykseen, niin ei suostunut juomaan korviketta pullosta, joten kaikki oli piilotettava ruokiin, vain vettä joi mukista. Kiinteitä oli kyllä useampi (taisi olla riisi, maissi, mustikka ja persikka), mutta esim. lihaa ei ollut vielä käytössä, joten ravitsemuksellisesti ei taida olla paljon eroa. En muista tarkasti määriä, mutta veikkaan että tuo 4-5dl verran korviketta ja 2dl kiinteitä on varmaan aika lähellä sitä mitä meillä oli. Korvikkeen määrä kasvoi vähän kun suostui juomaan pullosta, mutta yli 5-6dl se ei noussut koskaan.Mutta siis tyttö kasvoi melko lailla keskikäyrillä ja lisää ruokia löytyi vähitellen. Ruuan määrästä ei sinänsä siis tarvitse olla huolissaan, mutta jaksamisesta ehkä, jos tosiaan näyttää siltä ettei jaksa touhuta normaalisti (onhan liikkumisessakin isoja eroja vauvojen välillä muutenkin). Hemoglobiini kannattaa varmaan mitata jos epäilyttää?

Niin, vauva tottuu Neocateen, ellei se ole jostakin syystä pojallesi sopimaton. Se on harvinaista, mutta ei suinkaan mahdotonta (meille Neocate ei siis käynyt). Mutta taisit jo aikaisemmin raportoida, että oireet ovat vähentyneet/poistuneet Neocatella?

Onhan teillä hyvä lääkäri? Ja sitten tuo Neocate, senhän koostumus muuttuu tässä kuussa, onko teillä käytössä uusi vai vanha Neocate? Apteekissa toivottavasti tietävät. Vanhassahan on soijaöljyä mutta uudessa ei. Sekin voi jo vaikuttaa? (toivottavasti Neocate käy meille muutoksen jälkeen...) Tiedän, että jotkut lapset elävät esim. riisimaidolla ja vitamiini ym. lisillä, kun mikään korvike ei käy. Mutta sitä tilannetta varmasti vältetään mahdollisimman pitkään. Mielestäni tuo riisin määrä pojallasi on nyt ihan hyvä, esim. meillä poika 10 kk ja syö vasta nyt 3 dl riisiä ja 2 dl maissia päivässä ja söi varmaan 8 kk asti juuri tuon 2 dl riisiä päivässä plus vajaan desin maissia. Nutri Juniorin määrä meillä se 5-8 desiä päivässä. Ja aina kun on oireita, määrät tippuvat selvästi.Refluksi varsinkin on siitä paha oire, että voi viedä jonkun aikaa, ennen kuin vatsa rauhoittuu niin, että refluksi vähenee. Ja teillähän oli tarkoitus aloittaa siihen lääkityskin? Meillä nyt aloitettu Zantac. Pari päivää aloittamisen jälkeen poika nukkui parhaan yönsä koskaan ja nyt taas pari yötä on ollut yhtä valvomista. Eli kyllä tämä oireiden tulkinta on älyttömän vaikeaa aina, vaikka meillä tilanne on periaatteessa hallinnassa (eli tiedämme sopivan korvikkeen ja 3 kiinteää - tosin emme ole saaneet kuukausiin mitään uutta ruokavalioon).Meillä muuten lääkäri sanoi, että niin kauan kuin on oireita, esim. refluksia (meillä siis allergiaoire, refluksia ei meillä siis muuten ole ollut), ei kannata missään nimessä kokeillakaan mitään uusia ruokia, koska sopimattomat ruuat ja epäonnistuneet kokeilut vain ärsyttävät vatsaa.

allergialääkäritkään eivät sitä aina oikein usko.

Näin kävi meidän 7 kuiselle pojallemme, jolla muuten siis aivan samanlainen ruokavalio kuin teillä.Almiron altistuksen ollessa positiivinen olin helpottunut, että saadaan Neocate käyttöön. Ihottumat katosivat, samoin poika oli päivisin erittäin hyvän tuulinen. Kiinteitä lisättiin ja kaikki näytti hyvältä, kunnes yöt menivät jälleen risaisiksi. Samalla lapsi ei suostunut juomaan maitoa ja luulin sen vain johtuvat kiinteiden määrästä.Aloin itse epäilemään maitoa, koska lapsi kieltäytyi todella kovasti sen juomisesta. Soitto allergialääkärille ja pyysin saada jotain toista maitoa tilalle (kokeiltu oli siis jo almiron, profylac, yms.). Kokeilimme hieman epäillen soija maitoa ja yllätys, yllätys, se kävi. Nyt maitoa menee noin litra päivässä (neocatea meni hyvä jos puolet siitä) ja yöt nukutaan kuin " tukit" .Meillä kova kieltäytyminen ruoasta/maidosta on aina ollut allergian merkki.

Toisaalta Neocatelle ollaan erittäin, erittäin harvoin allergisia, mutta sekin on siis mahdollista.Jos yhtään epäilet maidon sopivuutta, ota ihmeessä yhteyttä vielä allergia lääkäriinne ja pyydä jotain toista maitoa kokeiltavaksi. Joku niistä saattaa kuitenkin olla parempi teidän pojallenne kuin Neocate.Tsemppiä teille ja toivottavasti tilanne helpottaa pian!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat