Vierailija

Eli ens viikolla olisi kitarisanpoisto ja korvien putkitus. Lapsi 2v poika. Kaipaan kokemuksia ja vinkkejä ko leikkauskesta ja toipumisesta.

Kommentit (10)

meillä nukkui alkuheräyksen jälkeen tunnin sylissä, ja toisen sängyssä vielä. heti kun heräsi ja söi jäätelön, päästiin kotiin. toipuminen meni hienosti, vanhaa verta vuosi vähän nenästä, ja henki alkoi haista sairaan pahalle kun paraneminen edistyi. (olen kyllä itse raskaana, mutta kyllä se muitakin häiritsi.. ) riehumista pitäis välttää, mutta eihän 2v:ta voi sitoa penkiinkään.. nukkui muuten vielä iltapäivällä kotona unet, nukutusaine kuulema voi hyvinkin tehdä uniseksi, ja pitää varoa jos tokkurainen (saattaa kuulema esim. pudota sohvalta vaikka näyttää ihan selväpäiseltä jo) käy itse kahvilla leikkauksen aikana! lääkkeet valmiiksi jo kotiin, niin ei tarvitse lähteä apteekin kautta kotiin.meillä sairaala tarjosi kyllä mehut ja jäätelöt, sinne mukaan vain aikuisen eväät, jos tuntuu ettei ite selviä. ja kotiin tosiaan pillimehua ja jäätelöä. pinaattikeitto oli kans aika pop meillä, haaleana.

Tyttäreltä poistetaan huomenna nielu- ja kitarisat ja tarvittaessa putkitetaan korvat taas kertaalleen. Oon varannut kasan lastenleffoja, laatikkotolkulla jäätelö ja paljon aikaa sylittelyyn, halitteluun ja hoivaamiseen. Huolehdin riittävästä kipulääkityksestä jo sairaalassa ja jatkan kotona, ettei pienelle tulisi kivusta traumoja, loppukesästä seuraava iso leikkaus edessä.

Voin kirjoitella miten meillä meni, kun kotiudumme sairaalasta keskiviikkona?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voisitko vaikka laittaa sähkistä jos jaksat, kun en ihan joka päivä ehdi olla av:lla?

maija-ojala. ojala(miukumauku)europe. com Ilman välilyöntejä :)ap

Meidän neitokaiselle tehtiin samainen operaatio reilu vuosi sitten. Kokonaisuudessaan kaikki sujui hyvin. Herääminen nukutuksesta tosin oli hankalaa ja tyttö tarvitsi lisähappea, mutta toipuminen sujui nopeasti. Pariin päivään ei suositeltu annettavan mitään lämmintä ruokaa eikä mitään erityisen karkeaa, eipä kyllä lapsen varmaan tee mieli syödäkkään, kurkku on luultavammin aika kipeä.

Sanoivat leikkauksen jälkeen, kun oltiin jäätelöt syöty ja päästiin kotiin että kipulääkettä kannattaa antaa parina päivänä, mut en kyllä muista antaneeni kuin leikkauspäivän iltana.

Kolme päivää muistaakseni pitää olla sisällä tai ainakin välttää riehumista. Tyttö toipui todella nopeasti koko operaatiosta ja elämän laatu parani huomattavasti, kun jatkuvat korvatulehdukset loppuivat.

vielä käyttää unituttia, niin se mukaan sekä kylmiä pillimehuja ja esim kylmää vauvahedelmäsosetta. Kotiin sitten jätskiä ja mehujäätä.


Leikkauksesta herättyään itki ekalla kerralla. Hoitaja antoi lisää lääkettä tippaan ja tyttö nukkui aika kauan vielä. Herättyän sitten toisen kerran oli hyväntuulinen. Ääni oli käheä ja nenästä tuli hiukan verta, mutta hyvä olo tuntui olevan.Toipuminen meni hyvin. Ei oksentelua, ei kipua (ei ainakaaan itkenyt, yötkin meni heräämättä).Nukuttaminen maskilla on hurja juttu, ainakin vanhemmalle. Varaudu olemaan kylmähermoinen. Kaikkia ei maskilla nukuteta kylläkään.Kotiin jäätelöä, juomista, lukemista, ehkä videoita.Sairaalaan vaippa/varavaatteet (usein nukutuksen yhteydessä pissa tulee housuun).

Meidän 2 v poika reagoi sillä viisiin, että herätessään nukutuksesta raivosi noin tunnin, ilman että häneen sai minkäänlaista kontaktia. Oli aika pelottavaa kyllä, muttei kai kauhean epätavallista. Tosin koko osasto kävi ovella ihmettelemässä, mikä tapaus siellä heräämössä ärjyy. yritti mm. hakata päänsä verille sänkyä vasten, purra vanhempia ja hoitajaa, heitteli kaikki tarjotut lelut ja ruuat pitkin seiniä. Kipulääke ei vaikuttanut asiaan, tuskin se oli mitään kipua - hänellä oli vain putkitus takana, ei risaleikkausta. Siitä rupesi vähitellen rauhottumaan ja oli reilun tunnin päästä kuin päivänpaiste. Olisi ollut kiva tietää etukäteen, että näin voi käydä!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat