Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (8)

Omena-puolukkakakku (vähän porkkanakakun tyylinen)



5 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 tl kanelia

maun mukaan kardemummaa, muskottia

1,5 dl sokeria

2,5 dl omenasosetta

150 grammaa sulaa margariinia

2 dl kermaviiliä

1 pakastepussi jäisiä puolukoita



Kuivat sekaisin, kosteat + puolukat joukkoon ja noin tunniksi 175 asteeseen. Pinnalle paksu kuorrutus tuorejuustosta, sitruunamehusta ja tomusokerista. Todella hyvää -- kaurakermaan tehtynä pelasti vuoden kestäneen munattoman ja maidottoman imetysdieettini yhdessä seuraavan reseptin kanssa...



Suklaacookiet



3 dl vehnäjauhoja

2 dl van houten - kaakaojauhetta

1 rkl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl vaniljasokeria



--> sekoitetaan hyvin

3 dl sokeria (2 dl tavallista, 1 dl fariini)

200 g pehmennyttä margariinia

--> vatkataan kuohkeaksi

-- > sekoitetaan joukkoon 2 dl kevyesti vatkattua kermaa

--> siivilöidään kuivat joukkoon

lisätään 200-250 grammaa rouhittua suklaata ja maun mukaan pähkinärouhetta



Tehdään isoja palloja jotka litistetään pellille. Saa jäädä aika paksuiksi. Paistetaan 200 astetta n. 6-8 minuuttia. Ovat aivan törkeän hyviä varsinkin tummasta, täysin maidottomasta suklaasta tehtyinä, (itse olen tehnyt vatkaantumattomaan kaurakermaan ja hyvää on tullut, tavallisella varmaan vielä parempaa). Nautitaan mikrossa lämmitettyinä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa -- monen kahvilan browniet jäävät kakkosiksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 l maitoa (tai vettä)

8 dl jauhoja (vehnäjauhoja tai vehnä- ja muita jauhoja sekoitettuna)

2 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

0,5 rkl kardemummaa

öljyä paistamiseen



1. Sekoita jauhot.

2. Lisää maito.

3. Anna seistä n. puoli tuntia.

4. Paista.



Voit sekoittaa taikinaan myös



* 1 dl kuivattuja mustikoita (lisää jauhoihin)

* 2 dl pakastettuja tai tuoreita mustikoita (lisää joko maidon lisäämisen vaiheessa, jolloin saat liloja lettuja tai tuoreet voi lisätä myös juuri ennen paistamista ja käännellä varovasti taikinaan, jolloin eivät värjää yhtä paljon)

* samalla idealla muita marjoja tai omenia

* 1tl vanilliinisokeria ja 1 tl kanelia kardemumman tilalle

* korvata 0,5 dl jauhoista leseillä

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat