Seuraa 

Onko täällä paljon perheitä, joissa podetaan tai on juuri vähän aikaa sitten podettu rajua vatsatautia oireinaan oksentelu (ei ripulia) ja korkea kuume?Meillä pojalla (2v5kk) tauti alkoi viime yönä ja aluksi ei edes vesi pysynyt sisällä ja vatsa on kuulemma tosi kipeä :(. Kuumekin sahaa välillä yli 39 asteessa.Päiväkodista tänään soitettiin muissa asioissa ja kerrotiin, että siellä riehuu kyseinen vatsatauti, ja sen aiheuttajaksi on selvitetty kaliki-virus. Muutama pk:n lapsista oli joutunut jopa nesteytykseen asti ja sairaalassa oli tämä virus selvitetty.Olen aina luullut, että kalikin voi saada vain saastuneesta ruoasta tai vedestä. Kuitenkaan päiväkodin keittiöstä ei kuulemma kyseistä virusta ole eristetty ja Lastenklinikalla oli kuulemma sanottu, että juuri tämän viruksen aiheuttama vatsatauti jyllää Helsingissä.Onko kenelläkään tietoa asiasta tai kokemusta kyseisen viruksen aiheuttamasta vatsataudista? Kestikö pitkään, sairastiko koko perhe jne jne?Kiitos jo etukäteen vastauksistanne!!

-Cityäippä-

Kommentit (15)

Ja todella se on raju tauti. Sain sen työpaikalta, kiisselissä oli ulkomaisia vadelmia joita ei oltu keitetty kunnolla ja siitä epidemia levisi hoitohenkilökuntaan ja potilaisiin.Muu perhe säästyi taudilta, mutta itse olin muutaman viikon työkyvytön.Muutamia ruoka-aineita en pystynyt muutamaan vuoteen syömään ollenkaan.Mulla on sellainen käsitys, että tuo tarttuu helpoiten juyuri ruoan välityksellä ja siinä se juju olisikin että ne vain sairastuu ketkä ovat sitä syöneet.

Tuntuu siis täällä pääkaupungissa ainakin riehuvan parinkin sorttista vatsatautiepidemiaa.

Meilläkin itseasiassa sairastettiin vajaa kuukausi sitten samaoireinen vatsatauti, kuin " miljoonan" kuvaama. Yksi yö oksentelua, sitten korkea kuume, sekin päivän, ja sitten ruokahaluttomuutta viitisen päivää. Tauti oli ensin pojalla ja sitten minulla.Tämä nykyinen pöpö sopisi kyllä hyvin rota-viruksenkin oireistoon... nyt myös uloste on muuttunet vetiseksi ja kuume on hävinnyt. Yhden kerran on poika kuitenkin tänään vielä oksentanut ja vatsa on kuulemma kipeä. Tiedä nyt sitten, kumpi viruksista elimistössä jyllää, kunhan vain parantusi pikaisesti tai ainakin ennen kuin me vanhemmat alamme oksentamaan. Nesteitä menee onneksi ihan hyvin ja ruokaakin jo maistelee (tänään sain menemään omenaa ja suolakeksiä), joten toivottavasti säästymme sairaalan nesteytysreissulta!Arvansinhan minä, että hyvin vähän sairastaneen päiväkodin aloitus saattaa tuottaa sairastelua, mutta nyt tammikuun puolen välin jälkeen on meillä ollut jo kaksi vatsatautia ja antibioottikuurin vaatinut nuhayskä. Kaipa se vastustuskyky tässä pikkuhiljaa kasvaa...Voimia kaikille pikkupotilaiden vanhemmille ja pikaista paranemista!

-Cityäippä-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ainakin tuossa meidän paikallisella ala-asteella on ollut kaliki-epidemia ja lapset ovat olleet todella kipeitä. vaikka itse oksentelu ei ole kestänyt kuin päivän tai pari niin tauti on vienyt voimat kokonaan ja lapset ovat joutuneet olemaan jopa viikon pois koulusta kun eivät ole jaksaneet nousta sängystä.meillä on ollut myös vatsatautia mutta ilmeisesti ei kalikia kun tauti oli huomattavasti lievempi.

Asumme siis Helsingissä, vauva on vuoden ja hoidossa kotona.Oireet olivat seuraavat: kuume nousi yli 38:aan ja pari kertaa oksentelua. Tätä kesti 1 - 2 vuorokautta, jonka jälkeen iski suhteellisen lievä (mutta haiseva!) ripuli, mahdolliset vatsakivut (meillä aikuisilla nimittäin oli) ja ruokahaluttomuus, ja tätä jatkui sitten vajaan viikon verran.Tauti kiersi meillä läpi koko perheen, myös aikuiset. Myös veljen samanikäisellä tytöllä oli samat oireet.Meillä meni ihan itsestään ohi ilman lääkärikäyntiä. Lähinnä lääkittiin kuumetta Panadolilla ja katsottiin, että lapsi juo riittävästi. Mihinkään Osmosaliin ei tarvinnut turvautua, kun ripuli ja oksentelu olivat kumminkin niin lieviä.

Lauantaina nousi kuume 40-41 asteeseen kaikilla, ja oksentelu alkoi. Pari päivää meni kovassa kuumeessa, ja kun oksentelu loppui, alkoi hirvittävän raju yskä kaikilla. Yskä ja lämpöily jatkuu vielä, 4-vuotias ei ole vieläkään syönyt mitään ja on ihan sänkypotilaana, 2-vuotias selvisi nopeasti jaloilleen imetyksen ansiosta ( maito pysyi hyvin sisällä ) ja syö jo ihan hyvin. Vatsa on tosi kipeenä vielä kaikilla, ja tuo hirmuinen köhä ei tunnu loppuvan ikinä =(En tiedä mikä pöpö tää on, ei olla vielä lääkäriin raahauduttu...

En tiedä viruksen tyyppiä, mutta meidän päiväkodissa Itä-Helsingissä kävi vatsatauti läpi suuren osan lapsia ja hoitajia. Toiset olivat kovassa kuumeessa ja oksensivat monta päivää. Meidän tyttö sairasti pari päivää, oksensi yhden yön ja aamupäivän ja kuume oli n.39. Sitten oli huono ruokahalu muutaman päivän ajan, mutta muuten toipui nopeasti. Meille muille tuli noin yhden päivän kestänyt paha olo ja kipeä vatsa. Tästä on kolmisen viikkoa aikaa, mutta vieläkin tautia taisi olla päiväkodissa viime viikolla.

meillä on pyörinyt jokaisella vatsatauti jossa ei tule huonoa oloa, ainoastaan vatsasekaisin ja syönnin jälkeen tosi kipeä/ kouristava. me ollaan koko perhe sairastettu se, samoin koko ystäväpiiri, työkaverit jne... kestona on ollut 1vrk-7vrknoin yleisesti pitkittyneestä vatsataudista puhutaan kun tauti on kestänyt 2vko:a.

jos sairastava henkilö väsyy paljon, ei juo nestettä ( apteeksta kannattaa osmosalia ostaa joka sekoitetaan ( ainoastaan) veteen. ei hyvän makuista mutta iso apu! jos nestettä ei mene alas, mikään ei pysy sisällä on pienemmän potilaan kanssa lähdettävä käymään lääkärissä. mieluummin vaikka turha käynti!

Meillä oli viime huhtikuussa vatsatauti, jonka epäilen olevan kaliki-viruksen aiheuttama. Sitä nimittäin oli silloin Taysissa liikkeellä ja ensimmäinen perheestämme sairastunut oli juuri ollut siellä. Tarttuu siis ymmärtääkseni ihmisestä toiseen pisaratartuntana, vaikka alkuperä olisikin jostain lähteestä. Näin ainakin lehdessä silloin informoitiin.Poika oli silloin 2v1 kk ja selvisi tosi vähällä, oksensi vain muutamia kertoja. Itse makasin tuntikausia vessan lattialla oksentaen ja ripuloiden, enkä ole koskaan ollut niin kipeä, en edes synnytyksissä. Lopulta nousi korkea kuume. Oksentelu jatkui reilun vuorokauden. Oli lähellä, etten joutunut lähtemään sairaalaan. Tilannetta varmaan huononsi, että olin 2 kk aiemmin synnyttänyt ja imetin. Maitoa nousi, vaikka mitään ei pysynyt sisällä, joten se vei varmaan viimeisetkin voimat.Kannattaa nauttia maitohappobakteereita ja juoda Osmosalia, jos kykenee. Itse en saanut sitä alas edes pakolla, mutta join suolalla höystettyä mehua ja se helpotti oloa.

Kaliki-virusta on tosiaan ollut liikkeellä tällä/viime viikolla ainakin sairaaloiden osastoilla ( mistä tullut, en tiedä) pk-seudulla. Mutta oletteko sairastaneet Rota-viruksen? Sitäkin oli epidemia joku aika sitten liikkeellä ja oireetkin täsmää eli alkaa rajulla oksentelulla+ kuume ja sitten ripuli.

Pojalle (1v7kk) nousi sunnuntaina kuume ja maanantaina alkoi ripuli. Kuume kävi öisin 40 asteessa ja päivisinkin oli 39 tienoilla, Panadol onneksi laski sitä jonkin verran. Poika ei oksentanut kertaakaan, mutta ripuloi senkin edestä. Onneksi suostui melko hyvin juomaan ja oli yllättävän pirteä ja touhukas. Eilen jouduimme pakkojuottamaan Osmosalia lääkeruiskulla, mutta tänään näyttäisi olevan kuumeeton päivä, söi hedelmäsosetta sekä maitoa aamupalaksi pari tuntia sitten eikä ole tapahtunut mitään : ) Eli ehkä voiton puolella ollaan. Hyvä niin, koska tänään olisi ollut edessä lääkärireissu.Jaksamista kaikille pikkupotilaille ja heidän vanhemmilleen :o)

Tytön 1v kanssa käytiin päivystyksessä, mutta muuta ei voitu tehdä kuin Osmosalia pakosyötöllä. Me vanhemmat emme oksentaneet kertaakaan, vaikka lähellä oli monta kertaa. Sen sijaan varsinkin isällä vuosi alapää aika tehokkaasti. Voimat menivät ja mahassa oli solmu nelisen päivää. En tiedä, mikä aiheutti. Tytöllä vaan peppu meni aika hurjaan kuntoon, kun ruikulia lensi viiden minuutin välein.

minä uskon vakaasti maitohappobakteereiden vatsatautia ehkäisevään ja parantavaan vaikutukseen eli niitä ap:n kannattaisi kokeilla jos tuntuu että lapsi imuroi hoidosta jokaikisen vatsataudin itselleen.meillä on tosiaan tähän mennessä sairastanut vatsataudin vain keskimmäinen lapsista, me muut olemme välttyneet siltä kun olemme heti aloittaneet syömään maitohappobakteereja. keskimmäisellekin annoin niitä ja hän pääsi tosi vähällä verrattuna näihin muihin sairaskertomuksiin, oksentelua oli puoli vuorokautta ja ripuli kesti vuorokauden, ei kuumetta.aloitan yleensä antamaan mhb-kapseleita lapsille heti jos olemme olleet kosketuksissa johonkin vatsatautiseen. ja meillä on kyllä sairastettu tosi vähän näitä tauteja ja uskon että se johtuu juuri tästä.

Meillä on isompi poika 3v parhaillaan sairaalassa tipassa ja tänään varmistui todella rajun vatsataudin aiheuttajaksi rota-virus. Tänään aloitti sitten kuopuskin 1v oksentamisen, joten lisää lystiä on luvassa... :( Todella tiukassa on saada lapsi tippaan, vaikka arvot olivat alle tipparajan niin lääkäri kehui ihoa vielä hyväksi jne. Laittoivat kuitenkin lopulta tippaan ja olo on kohentunut jo hiukan. Isommalla liittyi tautiin erittäin voimakasta vatsakipua, kaikenlaisia muitakin mahdollisia aiheuttajia tutkittiin (umppari, suolistojutut jne.) koska vatsakipu oli poikkeuksellisen voimakasta ja poika täysin väsähtänyt. Ensimmäisen päivystävän lääkärin diagnoosi oli KORVATULEHDUS... Oli jo lähettämässä meidät kotiin antibioottireseptin kanssa, mutta onneksi hoitajat huomasivat lapsen poikkeuksellisen huonon voinnin, jututtivat lääkäriä ja laittoivat kirjoittamaan lähetteen Jorviin. Mies on isomman kanssa sairaalassa (huomenna tai ylihuomenna vasta voi kuulemma alkaa harkita kotiinlähtöä), minä yritän selvitä kotona pienemmän kanssa. No, onneksi on huone " hotellissa" jo varattuna, jos tulee pienemmänkin kanssa tarve lähteä sairaalaan...Voimia kaikille pienten vatsatautisten vanhemmille!

Viime viikko meni vatsataudissa. kaksosista toinen sairasti vain vuorokauden, mutta toisella vatsatauti kesti 5 pv.Soitin monesti terveysinfoon ja omalle lääkärille. " Anna nestettä ja osmosalia" oli neuvo.En heti tajunnut, miten ripulointi ja oksentelu vie pienen lapsen nopeasti huonoon kuntoon. Eli pienissä määrissä nestettä ja osmosalia jatkuvasti olisi ollut hyvä juttu, mutta itse annoin usein liikaa nestettä kerralla ja ulos tuli kaikki.Lopulta yhden turhan lastenklinikkakeikan jälkeen menimme toisen pojan kanssa sinne takaisin seuraavana päivänä. Sitten olimme siellä noin 6 h ja minä ruiskutin pojalle jatkuvalla syötöllä osmosalia (vain ja ainoastaan, ei muuta juotavaa) ja siitä hän sitten tokeni.Kannattaa olla tarkkana pienten kanssa. Jos jatkuvat ripulointi//oksentelu jatkuu ja lapsi voi huonosti (silmät kuopalla, väsähtänyt), niin voi olla kuivumisen vaara ja sitten kannattaa viimeistään mennä lääkäriin.Näin minusta ainakin tuntuu viime viikon perusteella. mikä oli vatsataudin lopullinen syy, rota vai joku muu, sitä en tiedä.* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat