Vierailija

Tulevia opiskeluita mietin ja nyt on pää mennyt ihan sekasin kaikkien näiden sosio-alkuisten juttujen kanssa. Eli jos joku viitsisi selittää, mitä on sosiologia ja mitenkä eroaa AMK sosiaalialan tutkinnosta, josta sosionomiksi valmistutaan. Siis HÄH?!

Kommentit (9)

siinä esiintyviä lainalaisuuksia. Teoriaa, suuntauksia, käsityksiä, keskustelua. Kuten yliopistotutkinnot yleensä (lääkäriä ja juristia lukuun ottamatta), se antaa valmiuksia eikä suoranaista ammattitietoutta.Sosionomi taas on ammattinimike, sosionomin koulutus antaa kaiketi valmiudet esim. sosiaalityöntekijänä toimimiseen.Wikipedia on muuten oiva tiedon lähde, suosittelen!

http://fi. wikipedia. org/wiki/Sosiologia

http://fi. wikipedia. org/wiki/Sosionomi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sosiologia on huomattavasti teoreettisempi ja laaja-alaisempi tieteenala kuin esim. tuo sosiaalityö. Sosiologit toimivat usein tutkijoina tai ylempinä virkamiehinä. Ammattinimikekirjo hyvin laaja, koska tieteenala on monipuolinen.Ammattikorkeakoulun sosionomit on sitten asia vielä ihan erikseen, on käytännön työelämään johtava tutkinto, jonka suorittanut voi työskennellä esim. sosiaalityön kentällä muissa kuin sosiaalityöntekijän tehtävissä.

Juu, juu. Tunnen lukemattoman määrän työttömiä sosiologeja, matalapalkkaisia ja pätkätyöläisiä sosiologeja, koulutustaan vastaamattomissa hommissa olevia sosiologeja, jne. Se on tusinatutkinto, jolla ei ole oikein mitään virkaa. Sossuista on pulaa, mutta kuka taas haluaa sellaiseen työhön?Vierailija:

[quote]


Sosiologit toimivat usein tutkijoina tai ylempinä virkamiehinä. Ammattinimikekirjo hyvin laaja, koska tieteenala on monipuolinen.* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat