Seuraa 

Näin sanoo kaupan TES. Mitä se tarkoittaa? Saanko siis palkkaa äitiysloman 3 ensimmäiseltä kk:lta? Vai saanko kelalta äitiysrahaa? Entäs kun tulee tuo uudistus niin muuttaako se palkanmaksua? Sen kun sanottiin parantavan naisvaltaisten työnantajien asemaa. En oikein tiedä mistä näitä voisi kysyä joten kysyn täältä...

Kommentit (6)

Sen sijaan saat Kelasta äitiyspäivärahaa, ja nimenomaan sinun asemaasi tuo uudistus tuolloin parantaa. Jos saat palkkaa ekoilta äitiyslomakuukausilta, Kela maksaa äitiysäivärahasi noilta kuukausilta työnantajille ja sinä et siitä hyödy millään tavalla.

Sorry, luin huonosti alkuperäisen viestisi, olitkin tosiaan kirjoittanut kuulleesi, että parantaa työnantajien asemaa, ja olen siis pääasiassa sama a mieltä. Toki siis on myös naisia, kuten ilmeisesti sinä & kollegasi, jotka myös tästä hyötyvät.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei,en ole asiantuntija tässä, mutta tulkitsisin kyllä tuota tessiä niin, että et saa äitiyslomalta palkkaa, vaan kelalta äitiyspäivärahaa.Tuo uudistus, joka tulisi ehkä voimaan vuoden 2007 alusta, muuttaisi tilannettasi sikäli, että kelan äitiyspäivärahasi olisi 90 % palkastasi - nykyään on 70 %. Eli ilmeisesti kuulut siihen ryhmään, joita tuo uudistus hyödyttäisi, jos se astuu voimaan. Mutta tuo uudistus siis koskee niitä äitiysvapaan 56 ensimmäistä päivää vain, ei sitten vanhempainvapaata. Ja tämäkin vain jos äitiysvapaa on sitten vuoden 2007 puolella.Jos olisi niin, että tessin mukaan saisit palkkaa äitiyslomalta, tuo korotus ei vaikuttaisi sinun saamaasi rahaan mitenkään, vaan työnantajasi kelalta saamaan tukeen.Ja perään vielä mun hlökoht mielipide: tuo uudistus ei ehkä niinkään paranna lapsiperheiden asemaa, vaan naisvaltaisten alojen työnantajien asemaa. Eli niiden, jotka maksaa tuota palkkaa äitiysloman alulta, ja saisivat sitten parempaa korvausta valtiolta itselleen. Kai tämän on sitten mutkan kautta ajateltu parantavan nuorten naisten työllistymistä, mutta itse en siihen kauheasti usko...Mutta toivottavasti joku kaupan alan tessistä paremmin tietävä vastaa vielä sulle tuohon ekaan kysymykseesi!

tarkoittavat juuri äitiys- ja isyysvapaita, vanhempainlomaa ja hoitovapaata. Eikä niistä makseta palkkaa. Saat siis pelkän kelan rahan.

Kun myös Hiusalan työehtosopimuksessa perhevapaat ovat palkattomia. Mutta miksi puhutaan juuri parturi-kampaajayrittäjistä, jotka ovat konkurssin partaalla maksettuaan äitiyslomalta palkkaa monelle työntekijlle samanaikaisesti?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat