Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Mitäköhän tein äsken?

Jokatapauksessa piti kysyä, että onko muita, joilla lapsi lähtenyt myöhään käveleen. Meillä tyttö 1v 4,5kk (korjattu ikä 1v 2,5kk). Hän otti ensiaskeleet 2kk sitten, sen jälkeen rupesi " kävelemään polvillaan" ja nyt kävelee hyvin arasti vain ihmisen luota toiselle. Edelleenkin siis menee polvillaan eteenpäin. Hyvin vähän enää edes konttaa. Ulkona kävelee pitkiä matkoja, jos vain pidän esim hupusta tai kädestä kiinni.

Kaksoisveli on kävellyt jo kauan ja nyt on todellinen vauhtiveijari. Ehkä siksikin mietityttää, kun on nähnyt tässä toisen aivan ääripään...Siis, mitä neuvoksi? Tuleeko se rohkeus ajanmyötä, vai pitäisikö kokoajan " treenata" taitoja taluttamalla yms?

Kommentit (9)

Eipä sitä sen kummemmin kannata hoputella, kehua ja kannustaa toki voi, mutta kukin ajallaan kypsyy uusiin taitoihin. Kyllä se siitä sitten lähtee. Ja ulkona käveleminen on vaikeaa toppapuvuissa ja talvikengissä ja lumessa ja portaissa jnejne...

Kiitos kaikille kommenteista. Huh, kuinka helpotti. Muuten kyllä jotenkin ajattelen, että jokainen kehittyy omalla ajallaan...mutta tässä ympäristö luo paineita (anoppi soittaa joka toinen päivä ja kysyy asiasta jne... ) Lisäksi kun tyttö on niin pienenä tähän maailmaan syntynyt, tulee aina pelko, onko se jotain jälkiä jättänyt.Siis suuri kiitos vastauksistanne!

ps. oli kiva kuulla, että jollakin muullakin oli polvillaan kävelijä :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä tytön motorinen kehitys oli normaalin rajoissa, mutta hieman hidasta. Tyttö konttasi 1-vuotiaana (11 kk ki) ja käveli 1v 2kk ikäisenä. Siitä kesti parisen kuukautta ennen kuin kävely varmistui: yleensä jos oli kiire, tyttö konttasi tai ryömi. Kevään tullen, kun vaatteita sai vaihtaa kevyempiin, kävely muuttui jo juoksuksi ;)Luulen, että kyllä se kävely vielä vahvistuu. Voihan sitä yrittää rohkaista taluttamalla jne., mutta ei kannata ottaa paineita. Meidän likallamme lihakset eivät ilmeisesti aluksi riittäneet, kun pääkin oli suhteessa iso.

Meillä kuopus nyt 1v 1kk 2vkoa ja tukea vasten nousee seisomaan, muttei tohdi askelia ottaa... eli varmaan menee täälläkin sinne 1,5v ennen kuin aletaan kävelemään...Meillä kuopus on lähtenyt muutenkin myöhään liikkumaan; ryömimään 9kk ja konttaamaan reilun 1v iässä. Fysioterapiassa ollaan käyty jo 3kk ajan epäsäännöllisesti ja jumpparin mielestä nyt vaan annetaan pikkumiehen itse opetella omaan tahtiin kävelyä.Kaikki aikaan! :)

Poika oppi 1,5 vuotiaana ja tyttö 1,7 vuotiaana. Poika käveli puoli vuotta ennen kävelyyn oppimista tukea pitkin. Tyttö taas oppi parissa viikossa kävelemään. Tyttö nousi vain pystyyn ja aloitti askeleiden ottamisen. Tämä kuvastaa myös hyvin meidän lasten luonteita. Poika on varovainen joissakin tilanteissa, ja tyttö taas reippaampi. Lapset kävivät fysioterapeutin luona 1,5 vuotiaina, ja ao. henkilö ei ollut huolissaan kummastakaan.

Meidän tyttö on nyt 1v 5kk ja kävelee vain polvillaan. Hän on ottanut muutaman kerran pari varovaista askelta mutta ei sen enempää. Polvillaan kävely on nyt siis IN ;) Konttaa edelleen kun on oikein kiire. Olen myös miettinyt että onkohan jokin vikana kun tyttö ei vielä kävele. Isot veljet lähtivät kävelemään aika tarkalleen vuoden ikäisinä. Tyttö alkoi ryömimään 9kk ikäisenä ja konttaamaan 10kk ikäisenä. Polvillaan kävelyn oppi muutama kuukausi sitten.Taidan kysyä asiasta kuukauden kuluttua kun mennään 1,5-vuotisneuvolakäynnille. Uskon tosin ettei syytä huoleen ole, kaikki lapset kun ovat erilaisia.Tansku, pojat 12v & 11v ja tytöt 1v 5kk & 3kk

Ollos huoleton :) Hyvinhän tuo taaperosi jo liikkuu.

Meidän tyttö karvaa yli vuoden eikä nouse vielä edes seisomaan. Käytiin neuvolassa ja terkka ihmetteli/ihasteli kun tyttö on ns. peppukiitäjä. Eli vetää itseään istaalleen näppärästi eteenpäin. Terkka sanoi että 1.5 ikävuoteen mennessä " pitäisi" tulla ensiaskeleet normaalin rajoissa. Eli tavallaan yhtä normaalia kävellä 9kk iässä ja 1.5v iässä. Siis neuvolan mukaan :) Nou panic!

Meidän poika on nyt reilut 1v 7kk ja oppi kävlelemään jokunen viikko sitten. Tai sana " oppi" on väärä. Otti ensiaskeleensa ilman tukea hieman alle 1,5 vuotiaana eli tammikuun lopulla. Innostui asiasta ja lähti taitojaan näyttämään isällensä - kaatui ja totesi et pelottavaa hommaa! Tämän jälkeen kun poikaa kehotti seisomaan tai kävelemään niin ärähti tiukasti et EI! kuukausi meni eikä yhtään harjoiteltu ilman tukea - talutti kyllä meitä kädestä ympäri kotia.Sitten vain rohkaistui ja aloitti kävelyn ulkona. paksut vaatteet ja lumi pehmensi kaatumista joten uskalsi päästää irti kädestä. Saman tien aloitti kävelyn takaperin, portaatikin pitäisi kiivetä seisoen. Saman päivän iltana käveli jo ympäri kotia. Eli teknisesti osasi kävellä - ei vain uskaltanut tehdä sitä ilman tukea.Poju on tosi arka ja varovainen luonteeltaan ja luulen et tämä hidasti kävelyn alkua. kovasti on jo ainakin kolmen kuukauden aikana kävellyt yhdestä kädestä pitäen - tämä kyllä on meillä ainakin ollut hyvää harjoitusta (sitä on tehty kun poika on itse halunnut, ei tyrkytetty). Itselläkin meinasi usko loppua, mutta kylläpä vain kävelemään lähti. Ei muuta kun luottamusta - kyllä teilläkin vielä kävellään!pelokas ja vilkas

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat