Vierailija

Itsellä huono omatunto, kun 3-vuotias on nyt sisaruksen myötä jäänyt tietysti paljon vähemmälle huomiolle, katselee aika paljon videoita jne : ( Vauva on ollut vaativa ja aika paljon aika on mennyt vauvaa hoitaessa. Ulkoillaan kuitenkin joka päivä, terdään puuhakirjoja tms. luetaan kirjoja. Jotenkin vain tuntuu, että isompi joutuu olemaan liiaksi " yksin" . (eli siis katselee vaikka videoita kun hoidan vauvaa)

Kommentit (4)

siinä mielessä että kärsinyt vauvasta asti pahasta atooppisesta ihottumasta, minkä vuoksi valvotaan vieläkin yöllä, ollaan välillä sairaalassa hoidettavana, päivät meni varsingin ekan puolen vuoden ajan ihan tasan vauvaa rauhoitellessa, rasvaillessa jne. ja siinä se esikoinen joutui välillä sinne videoitten ääreen.

Syödään toki yhtä aikaa, ja leikkivät välillä yhdessä, ulkoillaan yhdessä. Kaiken ajan kun vauva on päikkäreillä, käytän esikoisen kanssa askarteluun jne. n. pari kertaa viikossa lähden illalla pelkän esikoisen kanssa kauppaan, uimaan tms. Että ei tämä nyt ihan avutonta ole, kunhan vain poden sitä huonoa omatuntoa...

Meillä lapset kyllä " leikkivät" yhdessä aika paljon..tekevät torneja, ajelevat autoilla, hoitavat nukkevauvoja, keittävät ruokaa..Esikoinen käy kaksi kertaa viikossa kerhossa, 3 tuntia kerrallaan ja lisäksi käymme kerran viikossa yhdessä perhekahvilassa.Laulaminen on homma, josta meidän kaikki lapset tykkäävät, samoin kirjojen katselu.Esikoinen touhuilee omassa huoneessaan, jos on jotain sellaista puuhaa, jossa ei halua pienten häiritsevän. Esim piirtää, leikkii muumitalolla tms.Ulkoilut kuuluu tietysti joka päivään ja esikoinen auttelee ruoanlaitossa ja pöydän kattamisessa. Pienten päiväuniaikana mekin usein pötkötetään ja luetaan kirjoja tai rakennetaan legoilla tai jotain muuta rauhallista puuhaa.Esikoinen on myös ollut innokas hoitamaan pikkusisaruksiaan ja " opettamaan" heille kaikenlaista. Enkä ole kokenut, että esikoinen olisi jäänyt syrjään, vaikka pienempiä onkin kaksin kappalein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja jos ei ole mikään erityislapsi, en tajua miten siihen hoitoon menee niin paljon aikaa, että toinen vaan laitetaan videoiden eteen. Miksi yleensä eristää esikko pois hoitotilanteesta? Ja mitä ihmeen hoitoa teet sille tuntitolkulla?Omien lasten ikäero on 1v10kk ja kyllä kuopus ei ollut enää vauva 1-vuotiaana. Käveli, puhui, juoksi.Kai lapset syövät samaan aikaan? Eli syömistilanteissa samaan aikaan paikalla. 1-vuotiaat nukkuu keskimäärin kahdet päiväunet, niiden ajan voit omistautua esikoiselle (ainakin toisten päikkäreiden ajan). Vaipanvaihtoon menee pari minuuttia, ei nyt videon kestoa ainakaan...Esikoinen hyötyisi varmasti myös toisten lasten seurasta, jos kerran kuopus niin vauva, ettei seuraksi ole. Kenties kerho tms? Meillä lapset leikkineet yhdessä siitä lähtien kun kuopus oppi ryömimään muutaman kuukauden ikäisenä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat