Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko kenellään mökillä käytössä aggregaatti?

Vierailija

Oletteko olleet tyytyväinen siihen? Onko toiminut hyvin vai onko ollut vikoja? Paljonko huoltoja? Onko ollut kuinka äänekäs? Onko joku asia aggregaatissa ollut pettymys? Osaatko suositella mitään merkkiä?Kaikki kokemukset otetaan mielellään vastaan.

nimimerkillä aggregaattia ostamassa.

Sivut

Kommentit (20)

Meillä oli tuolloin myös nestekaasujääkaappi, joten siihen ei mennyt sähköä. Aurinkopaneelia mainostan vielä sen verran, että kun on sen kerran ostanut niin käyttö on ilmaista ;)

aggri huutaa ihan hurjana,mutta vähänhän sitä käytetään. Ainoastaan imurointiin ja sirkkeli-yms. juttuihin.

Aurinkosähköllä meillä toimii sitten valaistus, radio ja telkkari.

Jääkaappi on kaasulla.T: parikymmentä vuotta kokemusta.

Olen nyt vähän aikaa lueskellut napssystemsin nettisivuja ja alan kallistua nyt niitten aurinkopaneelien suuntaan. Täytyy ensi viikolla käydä kyselemässä tarjouksia.Mökkikautta odotteleva ap.

Hyvin toimii, mutta meluahan siitä vähän lähtee. Ei kuitenkaan kuulu sisälle saakka kovin pahasti, koska kone on omassa maakellarityyppisessä kopissaan pihalla.Telkkaria pystyy katsomaan, ja sähkövalo toimii, jopa hiustenkuivain :) Helppokäyttöinen se vimpain on kanssa, koska minäkin sitä osaan käyttää. Helpottaa mökkielämää varsinkin loppukesästä, kun on muuten jo pimeää.

Siitä aggregaatista on niin kauan, että en muista esim. sitä mihin se sähkö riitti. Mutta se meteli oli kyllä hyvin häiritsevä, vaikka oli äänieristetyssä kopissa. Sen jälkeen meillä oli aurinkopaneeli, josta riitti ainakin valaistukseen ja telkkariin sähköä. Muuta tarvetta ei silloin ollutkaan. On ainakin meluton ja saasteetoon vaihtoehto ? Paljonko sitä sähköä pitäisi saada ?

Sitä virtaa tarvitsisi sen verran että saisi valaistuksen, telkkarin ja ois kiva jos saisi sähköjääkaapinkin. Liesi toimii kyllä kaasulla eikä sähköä tarvitse lämmitykseen.

ap.

Insinööri

Agrigaatin vainta riippuu käytöstä, mulla on mökillä ihan normaali sähköistys, siis sähkömiehen tekemä, jos liittyisi sähköverkkoon (valtakunnan) tarvitsisi vain yhdistää verkko agrikaattikopilla. Mulla on Pramac P6000 TYEDS äänieristetty dieselagrikaatti kaukokäynnistyksellä (voi käynnistää mökin sisältä) siinä on kaksi valovirtapistoketta (240 V) ja yksi voimavirtapistoke (380 V). Ollut jo vuodesta 2007, toimii hyvin, ei ole ollut mitään ongelmia hinta 5408 €. Tämä on huippulaatua, sitä myy Hollolan Sähköautomatiikka. Se on japanilainen. Se on äänieristetty, sähkökopissa sieltä ei kuulu mitään etes hiljaisena kesäiltana. Jääkaappi kannattaa olla kaasulla, samoin hella ,ei agrikaattia voi jatkuvasti käyttää. Tämä on huippulaatua, hinta sen mukainen, selvästi edullisempi, mutta kuitenkin ilmeisesti kohtalaisen hyvä on Kiinalainen Kipor, sellaisen hinta on esim äänieristetty  6,5 KW noin: 1400 €.

Sitten on tietenkin noita muutaman satasen laitteita, mutta sellaisiin en sekaantuisi, ei tule muuta kun harmia.

Insinööri

Jääkaappiin ja lieden käyttöön kannattaa hankkia kaasulaitteet. Jos laadukkaan laitteen haluaa, niin Hollolan sähköautomatiikalla on hyviä laitteita. minulla on esimerkiksi Pramac P6000 TYEDS äänieristetty, kopissa, ei kuulu mitään ääntä etes hiljaisena kesäiltana. Hinta 5004 €, jos haluaa selvästi edullisemman, mutta kuitenkin ainakin kohtakaisen hyvän, niin sellainen on kiinalainen Kipor, sellaisen 6500 W äänieristetty  hinta on noin 1400 €, on selvästi Pramac:sia äänekkäämpi. Muutaman satasen laitteisinn en sekaantuisi.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat