Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Siis tämmöinen tuomio tuli kun poikaa käytin lääkärissä. Mikä sen rokon nimi on? Vanhaan aikaan kuulemma sanottu täksi.. A:lla alkoi rokon nimi mutta nyt kun en muista enää. Possu mikä possu.. :) Mutta sitten vielä, mistä tämmöinen tauti voinut tulla kun kotihoidossa eikä muita lapsia olla nähty piitkiin aikoihin..

Kommentit (21)

Suuhun tuli rakkuloita, mitään ei voinut syödä, koko kroppa täynnä semmoista iiiihan pientä haalean punaista syheröä, jalkoja särkee, päätä särkee, pyllyä kutittaa, kutittaa joka paikkaa, silmät hieman arat, kantapäät kutiaa. _ap-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ettei tarttuisi pieneen.. HAHHAA, noitako, erossa.. =) Minäkin katsos vaan ahkerasti rasvailin kunnes alkoi muut oireet, pääkipua hätkähdin.. Kuumeili, mutta ei kovasti. Sitten kun alkoi jalat vaivaamaan ja silmiä särki, rupesin jo hirmusti miettimään että mikä voisi olla. Suuhun kun ilmestyi rakkulat, epäilin vain aftoja.. Huoh, mutta kun tuommoisesta en ollut koskaan edes kuullut eikä lähipiirissä missään kellään tälläistä.. Huoh, no, ollaan voiton puolella, on jo viikko ylikin taisteltu tätä vastaan..

-ap-

Tartunta:

Tauti tarttuu pisaratartunnan kautta. Se tarttuu erityisesti lapsen ulosteesta käsiin ja niistä muihin lapsiin, mutta se tarttuu myös ilman kautta. Itämisaika on 3-6 vuorokautta.Päivähoito:

Koska tauti tarttuu suhteellisen helposti ja lapsi tartuttaa jo itämisaikana, taudin leviämistä ei voida estää päivähoitopaikoissa. On tavallista, että useampi lapsi sairastuu kerralla. Lapsen on oltava kotona kunnes hän on kuumeeton ja kunnes hän voi osallistua hoitopaikan toimintaan ilman erikoishuomiota.

Enterorokko on Coxsackie A -nimisen enteroviruksen aiheuttama tauti. Sen oireita ovat suussa, käsissä ja jaloissa esiintyvät rakkulat sekä lievä kuume, päänsärky ja flunssa. Tauti kestää noin viikon ja sihen ei ole olemassa erityistä hoitokeinoa.ill-fodmundEnterorokko on suhteellisen uusi tulokas lastentautien joukossa. Sitä kutsuttiin aluksi suu- ja sorkkataudiksi, mutta sillä ei ole mitään tekemistä eläinten suu- ja sorkkataudin kanssa. Enterorokkoa esiintyy vain ihmisillä.Enterorokko ei ole kovin yleinen tauti. Sitä esiintyy eniten loppukesällä ja syksyllä, ja se vaivaa erityisesti pikkulapsia. Tauti ei ole vaarallinen, ja osalla lapsista oireet ovat niin lievät, että ne eivät häiritse lasta. Alkuoireina voi olla vähän kuumetta, päänsärkyä, flunssaa ja löysä vatsa. Parin päivän kuluessa suuhun, käsiin ja jalkoihin ilmaantuu rakkuloita.Käsien ja jalkojen rakkulat ovat pitkulaisia; 2-4 mm pitkiä, ja niitä ympäröi punertava kehä. Rakkuloita on tavallisesti eniten kantapäissä ja kynsien ympärillä. Suussa olevat rakkulat puhkeavat parissa päivässä ja alta paljastuu verestävä haava. Suun rakkulat ovat kipeitä, ja syöminen ja juominen on kivuliasta. Joissakin tapauksissa rakkuloita esiintyy myös pakaroissa ja käsivarsissa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat