Seuraa 

nyt kun on ollut niin nätit ilmat ja meillä ainakin ollaan tosi paljon puistossa niin olen tässä pohtinut että koska auriko rasvaa voi laittaa??????? ja millasta rasvaa laitatte? meidän tyttö 1v3kk

Kommentit (6)

että fysikaalinen suoja uv-säteiltä aiheuttaa hieman epätodennäköisemmin syöpää kuin ihon polttaminen varhaislapsuudessa...Jänniä nämän ohjeet auringolta suojautumiseen yleensäkin, kun toisaalta paasataan ihosyövästä ja juuri lapsuudessa ihon polttamisen vaarallisuudesta ja toisaalta sitten tällaiset " ei mitään rasvoja alle 2-vuotiaille" -jutut. Esim. miehelleni sanottiin yhdessä apteekissa kun olimme lähdössä etelään vajaa 1-vuotiaan kanssa, että " me ei kyllä suositella mitään rasvoja niin pienille" ja niin sieltä apteekista tultiin ilman rasvoja kotiin.On myös tosiasia, että säteilyä tulee paljon myös ympäristöstä aurinkoisena päivänä, läheskään kaikki ei tule suorasta auringonvalosta. Esim. lumihangista heijastuu valtavasti uv-säteitä, samoin vedestä ja myös vaaleista pinnoista kuten hiekasta ym. Lasta on vaikeaa peittää kasvoja myöten kankailla, joten täytyy valita mahdollisen palamisen ja lasten aurinkovoiteiden väliltä. Itse valitsen aivan varmasti jälkimmäisen.

auringonsuoja-aineita. Jos jotain tuntuu olevan pakko laittaa ettei iho pala niin sitten sellaista jossa on " fysikaalinen filtteri" esim. titanium dioksidi. Asiantuntijat ovat nykyisin sitä mieltä, suoja-aineiden käyttö on suositeltavampaa kuin ihon polttaminen. Lippikset ja varjossa leikkiminen ovat tietysti se paras vaihtoehto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


markkinoilla on paljon (esim. apteekissa) hyviä lastenrasvoja, joissa suojakerroin 30-60. Niitä kannattaa käyttää, jos oleillaan paljon auringossa ilman suojaa. Jatkuvasti käyttöä ei suositella, mutta mieluummin ulkoillaan ja nautitaan keväästä/kesästä ja laitetaan rasvaa kuin kökitään sisätiloissa tai verhoudutaan kaiken maailman kaapuihin! Toki aurinkolasit ja lippiskin kuuluvat asiaan aina aurinkoisella säällä!Pahempaa jälkeä saa ultraviolettisäteily aikaan lapsen herkällä iholla, kuin moneen kertaan testatut ja turvalliseksi luokitellut aurinkovoiteet.

sitruska

Sisältävät kauheita myrkkyjä, jotka ovat elimistölle vaarallisia. Kesällä- suojaat vaatteilla ja lippiksillä/lierihatulla. Piponkin päälle voi laittaa keväällä lippiksen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat