Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

1,5 vuotias tyttäremme on aloittanut hoidon kunnan ryhmäperhepäivähoidossa 2 kk sitten. Kaikki on mennyt hyvin tähän asti. Nyt noin reilu viikko sitten tytön vatsa alkoi reagoida johonkin. Luultiin ensin, että on vatsatauti kun sitä on liikkeellä paljon, mutta nyt kun vaan pitkittyy niin sen täytyy olla jotain muuta. Tyttö ei ole siis oksentanut kertaakaan eikä ole ihan ripulilla, mutta on kakannut usein, jopa yöllä ja kakka on ollut limaista ja vihreää ja näyttää selvästi siltä, että ruoka ei sula kunnolla mahassa. Onkohan kyseessä joku allergia? Muita vaivoja ei hirveästi ole tosin heräilee nyt kerran pari yössä, mutta ei itke ja käy samantien takaisin nukkumaan. Hoitopaikan ruoka on kuulemma aika mausteista ja kotona tyttö on tottunut aika mauttomaan ruokaan. Voikohan kyseessä olla vaan vatsan reagointi uudenlaiseen ruokavalioon vai onko allergiaa. Kovin rajuja nämä oireet ei siis ole eikä tytöllä ole pahemmin ilmaa vatsassa ollut. Tänään kakka ei ollut enää limaista, mutta vähän harmaan vihertävää ja huonosti sulanutta selvästi.

Kommentit (3)

mutta varmahan siitä ei voi olla. Ulosteen limaisuuden syitä en tiedä, mutta mitä siihen harmaan vihertävään kakkaan tulee, niin meidän tytöllä (lähes 2v) muuttui kakka heti juuri sellaiseksi, kun alkoi syödä paljon ruisleipää. Muistelen lukeneeni aikoinaan tältä palstalta, että kakan vihreys voi hyvinkin johtua siitä, että vatsassa on ilmaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

esim. Gefilus tai Rela -tuotteet tai kapselit/tipat auttavat moniin lieviin mahavaivoihin, jopa lieviin allergiaoireisiin. Lääkäri suositteli niitä meille juuri kun lapsilla oli mahatauti, ja meidän allergiset kyllä käyttävät niitä muutenkin.

Onko teillä ollut vasta mahatautia tms? Siitähän saattaa jäädä pitkäksi aikaa mahavaivoja, esim. laktoosin sieto saattaa huonontua väliaikaisesti mahataudin jälkeen. Tai sitten hoidossa on sen verran erilainen ruokavalio kuin kotona, että vatsa ei ole tottunut. Voihan se allergiaakin olla, esim. mausteille tai soijalle, joita on usein valmisruuissa, nakeissa jne. enemmän kuin kotiruuassa. Kannattaa seurata paraneeko vatsa viikonloppuna tai lomilla.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat