Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Onko kokemuksia/tahtoa jakaa kokemuksia syöksysynnytyksestä?Ehdittekö sairaalaan vaan syntyikö kotiin , matkalla, miten selvisitte?

Itsellä viimeinen syntyi kolmessa vartissa kunnon supparista ja nyt pelko etten ehdi koko sairaalaan , jos se eka kunnon suppari tulee kotona- viimeks olin valmiiksi sairaalassa *huih*.

Kaikista kokemuksista kiitollisena :)

Kommentit (3)

reilussa puolessatoista tunnissa vesien menosta. Onneksi olin sairaalassa, kun vedet meni. Eipä olisi esikoistaan odottaville annettavat neuvot olleet meille hyödyksi...

Nyt toista odotan rv 35+3 ja jo viikolla 33+6 oli enää kohdunkaulaa sentti jäljellä, pehmeä ja kahdelle sormelle auki (2kk:n levon ja estolääkityksen tulos) ja siitä tilanne on jo varmasti edennyt. Vaisto sanoo, että jokapäiväiset supistelut vievät tilannetta taas hyvin pitkälle ja loppu tulee sitten rytinällä. Matkaa synnärille on 20min varsinaista ajoa, jos ei ruuhkaa, mutta silti jännittää, että syntyy kotiin tai autoon. Kyydinkin kestää hieman saapua, puhumattakaan siitä, että osaanko ajoittaa lähdön oikein, jos tällä kertaa ei menekään ekaksi vedet... Kokemusta kun on ihan tuntuvista supistuksista koko raskauden ajan, joten niistä en lähde ja sitten toisaalta synnytyssupistuksista on kokemusta vain loppurytinän 2 min välein tulevista loppusupistuksista, jotka alkoivat heti vesien mentyä ja joista juuri ja juuri pysyin tajuissani, kun kivunlievitystä ei voinut saada. Nyt en kivunlievityksestä haaveilekaan vaan ainoastaan siitä että tajutaan lähteä oikeaan aikaan ja että vauva tulisi turvallisesti maailmaan... ärsyttää tämä jokapäiväinen varpaillaan oleminen...

Ei ollut mitään ennakoivia supistuksia kuin ne harjoitussupistukset, mitä oli milloin sattui. Noin 4 aikaan aamuyöstä meni lapsivesi, supisti heti kolme kertaa noin 2min välein ja lähdettiin sairaalaan. Supistukset loppuivat todellakin tuohon kolmeen. Noin viiden minuutin välein tuli sellainen hetki, että oli helpompi hengittää, kun vauva painui alemmaksi. Sairaalassa oltiin puoli viisi ja viiden maissa oltiin jo matkalla synnytyssaliin, olin 5cm auki. Siellä en pahemmin muuta ehtinyt kuin kokeilla keinutuolin, käydä oksentamassa ja etsiä hyvän asennon sängyllä, kun rupesi ponnistuttamaan. Kätilö totesi, että miten sinä nyt jo, mutta olinkin jo 9cm auki... Kätilö keräsi instrumenttinsa ja sitten olinkin jo täysin auki. Ponnistusvaihe oli todella vaikea, koska en tuntenut supistuksia yhtään. Sain oksitosiinia voimistamaan niitä, mutta lopulta piti hakea toinen kätilö painamaan vatsan päältä. En vain tuntenut mitään.

Kuudelta oli jo iso poika sylissä :) Tunsin todellakin koko synnytyksen aikana ne kolme supistusta kotona ja ensimmäisen ponnistussupistuksen. Onneksi en jäänyt kotiin odottelemaan, vaan lähdettiin äidinvaiston mukaisesti heti.No, toinen syntyi sektiolla ihan sovitusti. Tästä kolmannesta sanottiin äitipolilla, että heti jos tuntuu nipistystä vähänkin, niin ei kun laitokselle vaikka turhaankin, että ehditään tekemään sektio kaikessa rauhassa, jos onkin synnytys käynnissä. Jos vesi menee, niin sitten on jo hurja kiire.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koko päivän mua supisteli ihan napakasti, mutta epäsäännöllisesti. Illalla mentiin näytille, jolloin todettiin, että tilanne on sama kuin 10 päivää aiemmin. Iltayönkin supisteli ihan kiitettävästi mutta mitään edistystä ei tapahtunut.Puolenyön jälkeen todettiin, että ei tuu mitään. Sain Petidiiniä, että pystyisin nukkumaan edes vähän. Tunniksi simahdinkin. Sitten alkoivat tiukat supistukset ja lapsivesi alkoi tihkua. Tyttö oli 40 minuutin päästä syntynyt.Täytyy todeta, että jos olisimme olleet kotona, olisi vauva syntynyt sinne tai autoon, sen verran kivutonta ja nopeaa toimintaa se oli. Nyt 11:ttä odottaessa alkaa vähitellen hirvittää, miten menee tällä kertaa. Aiemmatkaan synnytykset eivät ole mitään hitaita olleet. Toiseksi nopein oli 1h 15 min, muut 2-3½ tuntia.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat