Vierailija

mitä kannattaa ottaa huomioon. Ja millaisia asioita kysellä kasvattajalta.

En mitä kannattaa hankkia pennulle etukäteen. Tietysti ruokaan ja panta ja hihna, muuta?

Paljonko olette maksaneet pennusta?

Kommentit (14)

Minulla ei ole ollut noutajaa, mutta minulla on ollut 2 koiraa ja pidän noutajista. Tunnen muutaman kaverin kautta.Suosittelen, kuten täällä joku harva jo ehti, että tutustut rotuun jo ennalta mahdollisimman hyvin. Käy koiranäyttelyissä! Ja mene kadulla rohkeasti juttelemaan, kun näet kultaisen noutajan. Koiranomistajat ja -kasvattajat puhuvat aina mielellään omistaan! :)Noutaja on iso metsästyskoira ja kun sen ymmärtää, on jo paljon helpompaa asua sen kanssa ;) Tarkoitan, että vaikka noutajasi ei metsälle pääsisikään (moni noutaja ei pääse) niin se voi elää hyvän ja onnellisen elämän, kunhan se saa paljon virikkeitä ja muuta tekemistä, mitä se tarvitsee. Samoin teidän elämä jatkuu hyvänä ja onnellisena, kun ymmärrätte, että noutaja ei ole sohvaperuna.Noutaja on iso koira, joka jokatapauksessa tarvitsee liikuntaa pari tuntia päivässä, vähintään yksi näistä tunnin lenkki, mieluummin enemmänkin. Jokainen koira täytyy kouluttaa yhteiskuntakelpoiseksi (kulkee hihnassa vetämättä, voi päästää vapaaksi ja se ei hyökkäile ihmisten/eläinten päälle, ei hauku ym) Koska noutajan luonto ja koko elämä on metsästys (se on sillä selkärangassa!) ja metsästyksessä siinä nimenomaan saaliin nouto vedestä tai maalta, noutaja rakastaa kahta asiaa: tavaroiden kantelua ja vettä. Pentua ei pitäisi siksi KOSKAAN rankaista, vaikka ja kun se kantaa kaikki kodin irtaimen väärille paikoille, vaan pitäisi aina kehua ja kannustaa. Siksi että koska noutamista ei voi kitkeä siitä pois, se on parempi valjastaa omaksi iloksesi! :) Ja toinen on tuo vesi. Ymmärräthän että noutaja rakastaa uimista ja menee siis joka ikiseen vesilätäkköön, ojaan ja mihin tahansa, missä vaan kastuu. Kannattaa ottaa huomioon, kun valitsee rotua...Kaikkien koirien kanssa täytyy muistaa olla johdonmukainen. Jos koira saa tulla sohvalle ja sänkyyn kuivana ja puhtaana, se ei ymmärrä eroa jos se on ah ihanan mutainen ja märkä.Minulla on kultaisista ja labradoreista kaverituntemusta, ja ovat kyllä todella kivoja koiria, joitten kanssa on helppo ja mukava harrastaa vaikkapa tottelevaisuutta. Noutaja on luonnostaan kiinnostunut toimimaan ihmisen kanssa, sillä on voimakas laumatuntemus ja se on siksi helppo kouluttaa. Ota selvää paikallisista koirakouluista. Koirankoulutus on hauskaa!Sinuna ottaisin tosiaan reippaasti yhteyttä kasvattajiin, näyttelyssä se on varmasti helpointa tai sitten ihan suoraan, ja jatka sitä mitä jo nyt teet: ota selvää rodusta. Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan, päinvastoin on hyvä kysyä, jos joku asia vaivaa. Ja kunnon kasvattajat pitävät siitä, että tuleva koiranomistaja on kiinnostunut ja ottaa selvää. Varaudu siihen että kunnon kasvattaja myös kyselee sinulta, tottakai, että hän saa tietää millaiseen perheeseen pentu on tulossa.

Onnea koiran hankintaan!PS. Tärkeää: Osta ehdottomasti pentu kunnon kasvattajalta! Kennelliiton sivuilta on linkit kaikkia rotuja harrastaviin yhdistyksiin ja sieltä kasvattajiin. Kultainen noutaja kun on ollut muotirotu, niin rodussa ilmenee myös paljon sairauksia, kun monet tehtailivat pentuja vaan siksi että ne menivät niin kaupaksi. Lonkat, silmät ja sydän nyt tulevat ensimmäisenä mieleen. Mikään ei ole niin surullista, kuin joutua luopumaan rakkaasta perheenjäsenestä ennenaikaisesti siksi, että tällä on perinnöllinen sairaus!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

lue rotumääritelmä netistä, käy kirjastosta ainakin 5 koirankasvatuskirjaa. ja lue ne. esim. noutajanpennusta metsästyskoiraksi on ok lukemista, vaikkei metsäkoiraa siitä tuliskaan.

1. Perehdy aiheeseen (koiranhoito yleensä) ja rotuun PERUSTEELLISESTI ennen kuin lähdet pentua hankkimaan. Mene aiheen omille saiteille, mistä saat varmasti faktatietoa!2. Harkitse huolella, oletko valmis pitämään koiraa 10-15 vuotta, hoitamaan ja rakastamaan sitä. Kannattaa myös harkita miten pentuaika hoidetaan, se vaatii yllättävän paljon! Muista myös, että koira tarvitsee aikaasi vähintään pari tuntia päivässä!Tämä saitti ei ole missään nimessä oikea paikka kysellä moisia!

Kasvattaja kyllä varmasti kertoo, mitä kannattaa olla etukäteen olemassa kun pentu tulee mutta ainakin ruoka- ja juomakuppi, oma nukkupaikka, jossa pentu saa nukkua rauhassa, kampa/harja, kynsileikkurit. Näitä kun kannattaa alkaa käyttää heti alusta asti. Niin, ja panta ja talutin, jos asutte ihan kaupungissa.

Kovasti kun noita hintoja kyselet, niin muista, että rahaa menee ja paljon, joten sitä on turha miettiä. Joku talutin ei vielä ole mitään kaikkien kulujen rinnalla. Tietenkään et osta paperitonta koiraa, ethän? Ruoaksikin annat kunnon sapuskaa etkä mitään kaurapuuroa, joohan? Oikeesti kyllästyttää tyypit, joilla on pakko olla kauhee katras elukoita, ja sitten niitä ei muka ole varaa rokottaa, ruokkia oikein eikä lenkillekään ehdi. Niin tosiaan, ulkoiluun menee ihan sairaasti aikaa, ja välillä se todella rasittaa varmasti jokaista koiranomistajaa, joka kiertää muutakin kuin korttelia.

sieltä saat paljon tietoa, linkkejä kasvattajiin ym.. Googleen golden ring ja hae suomenkielisiä..4 oman kultsun +22 vuoden kasvattaja kokemuksella voin sanoa että IHANA rotu!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat