Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tyttömme on menossa ensi syksynä pitkäksi aikaa (n 2kk) hoitoon lastenklinikalle. Menemme tietysti tutustumaan paikkaan, mutta haluaisin tietää teiltä kokeneemmilta muutamista käytännöistä. Onko autolle pysäköintimahdollisuutta? Paljonko se maksaa? Entäs julkiset kulkuvälineet?Vanhempien ruokailu hoidossaolopäivinä?

Kommentit (9)

Pysäköidä voi pihalla, kadunvarressa tai Meilahden parkkihallissa, molemmat maksavat. hinnoista en osaa sanoa, mutta noin pitkän oleskelun aikana se ei halpaa ole. Julkisia kulkee paljon. Mannerheimintieltä on 5min kävelymatka ja sitä pitkin kulkee runsaasti busseja ja ratikoita. Vanhemmat saavat lunastaa osastolta saatavalla lapulla ruokalippuja henkilökuntaruokalasta. Maksaa normaalin työpaikkaruokailun verran, olikohan n.7e. Se sijaitsee tunnelissa Lastenklinikan ja Naistenklinikan välissä.

Lainaus:

Tulemme reilun tunnin ajomatkan päästä joten tuo pysäköinti on huolena. Muu perhe ja varsinkin lapset on kotona niin en voi pitkiä aikoja olla yötä pois kotoa (vaikka lapsi on sairaalassa)
voi löytyä ilmaista tai edullista parkkitilaa. Parkkihalli ei muistaakseni ole mitenkään erityisen halpa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ruokailla voi ravintoloissa. Ainoastaan imettävät saavat talon ruokaa. Pysäköinti on aina hankalaa. Ei hajua mitä se maksaa, koska asuin itse Lastenlinnassa lapsen kanssa. Ratikalla pääsee viereen.

Sinne sairaalaan parkkihalliin saa vanhemmat aika edullisen viikkolipun (muistaakseni maksoi n. 20 euroa, mutta meidän viimeisestä pitkästä käynnistä on jo aikaa). Se piti hakea jostain toimistosta viikoksi kerrallaan ja sai osaston todistusta vastaan. Jos tarvii yhtään liikkua, niin mielestäni se oli kuitenkin aika kohtuullinen hinta turvallisesta pysäköinnistä. Esim. venerantaan aika lähelle todennäköisesti auto mahtuu syksyllä, mutta en tiedä kuinka paljon siellä tehdään ilkivaltaa.Vuokraisin joko kalustetun asunnon siitä läheltä tai kysyisin mahdollisuutta päästä tuonne Ronald Mc donald taloon. Kukaan vanhempi ei jaksa noin pitkää sairaalajaksoa osaston patjalla nukkuen. Kun lapsi illalla nukahtaa on paljon parempi että vanhemmat menee omalle kämpälleen nukkumaan ja palaa aamulla suht virkeinä viihdyttämään potilasta. Toki muutama eka yö on hyvä olla tukena. Pyykkihuoltoakin tuossa ajassa jo tarvitsee. Kela maksaa varmaan suurimman osan vuokrasta joten ei kovin kallistakaan. Voi sitten joskus laittaa ruokaa myös 'kotona'. Potilashotelli löytyy myös alueelta mutta on aika ankea paikka.

4-vuotiaan astmalapsen kanssa (jota siis en imettänyt :-)) Retkivuoteella huoneen nurkassa, vieressä samanlaisella sängyllä huonekaverin isä... Tästä on kyllä aikaa muutama vuosi, en tiedä onko käytäntö muuttunut.Noilla pitkäaikaisosatoilla on varmaan eri käytännöt eikä kai kukaan kahta kuukautta haluaisikaan nukkua em tavalla. McDonald-talosta voi tosiaan kysellä. Ruokalippuja saa siis henkilökunnan ruokalaan, mutta vanhempien jaksamiselle voi olla ihan hyväksi lähteä välillä muuallekin syömään. Ravintoloita ei tosin ihan vieressä ole, mutta ainakin Pikku-Huopalahden Mäkkäri on kävelymatkan päässä.

Tulemme reilun tunnin ajomatkan päästä joten tuo pysäköinti on huolena. Muu perhe ja varsinkin lapset on kotona niin en voi pitkiä aikoja olla yötä pois kotoa (vaikka lapsi on sairaalassa)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat