Vierailija

Tytöllä vielä ollut yövaippa käytössä, pissailee runsaasti öisin vaikka illalla juomista koetettu rajoittaa. Päiväkuiva on kyllä.

Ilman vaippaa sänky kastuu moneen kertaan yön aikana =o( Herää sitten itkemään. Ei ilmeisesti havahdu pissahätään hereille vaan vasta sitten kun pissat on sängyssä. Lakanat ja täkit vaihdettiin viime yönäkin kolmesti. Mitä tässä tilanteessa pitäisi tehdä? On väsyttävää pomppia lakanoitten vaihtoon pitkin yötä. Etenkin kun vauvakin herättelee tahollaan.

Kaikki vinkit tervetulleita!

Kommentit (8)

En ole vielä edes yrittänyt ilman vaippaa, sillä sen poisottaminen tuo lapselle vaan tarpeetonta stressiä.

Yöpissaamisesta on kyllä puhuttu:

Eli vaipan saa jättää pois kun se on aamuisin kuiva ja pissalle saa herättää yölläkin..Tämä toimii, sillä jo muutaman kerran vaippa on ollut kuiva. =)Lapsentahtisesti siis, ei siksi että vanhempien mielestä vaipan pitää jäädä pois.. ;)

sitten kun yövaippa alkaa olla kuiva ota asia uudestaan ajankohtaiseksi. Älä ota paineita ja stressiä, missään ei lue että lapsen pitää olla kuiva juuri tuossa iässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mulla oli sama ongelma pojan kanssa, mutta silla oli yovaippa 5 vuotiaaksi asti. Kokeiltiin 4-vuotiaana niita laakarin maaraamia sumutteita. Toimi 2 viikkoa, ja sitten lakkasi toimimasta. Poika teki joka yo isot pissit tai kahdet, eli ei ollut merkkiakaan kuivaksi oppimisesta. En olisi kylla ikina laittanut nukkumaan ilman vaippaa - johan siina menis patjatkin piloille!

Sitten vihdoin tilasin netista (en asu Suomessa) halyttimen joka laitetaan klipsilla alkkareiden etuosaan kiinni, ja halytin on paidan etumuksessa. En alunperin uskonut naihin halyttimiin, ajattelin vaan etta se herattaa koko perheen. Lapsi on itse mukana touhussa ja valitsee halyttimeen mieleisensa aanen, ja laittaa sen illalla paalle. Ja ihmeiden ihme - viikon sisalla oli poika kuiva!! Siis ihan niin, ettei edes tarvinnut enaa kayda yolla pissillakaan. Halytin alkaa toimimaan ihan ensimmaisesta kosteuspisarasta, ja sen takia se onkin niin tehokas. Kova aani sapsayttaa lasta sen verran etta pissaaminen loppuu, ja sitten ehtii vessaan, joten ei sen ekan viikonkaan aikana tullut paljon pyykkia. Suosittelen lampimasti!

Arvelisin kuitenkin etta 3.5 vuotias on tahan viela liian nuori, mutta neuvolasta varmaan osataan antaa tarkempaa tietoa.

Älä tosiaan anna juomista 2 tuntia ennen nukkumista. Varmista että käy vessassa ennen nukkumaan menoa. Voit herättää pissalle vielä ennen kuin sinä menet nukkumaan.

Jotkut lapset nukkuu niin sikeästi etteivät herää pissan tunteeseen.

Kärsivällisyyttä vaan, ei 3½ vuotias ole vielä liian vanha yövaippaan.

Ei oikeesti mitään kiirettä, jokainen oppii ajallaan ( siis elimistö kehittyy). Yökuivaksi ei voi opettaa vaan jokaisen elimistö on siihen valmis ajallaan. Meillä päästiin vaipasta eroon vasta yli 5v. hälytinpatjan avulla, kokeiltiin vaipattomia jaksoja mutta lapsi stressasi asiasta niin, että ravasi 5min välein vessassa päivällä, joten suosittelen vielä odottelemaan ja sit kun vaippa alkaa olla aamuisin välillä kuiva kokeilkaa jättää vaippa pois. Muistathan, että lasta ei saa missään tapauksessa syyllistää märästä sängystä:)

Hiljaa hyvä tulee:)

Anna vaipan olla. Kuten joku sanoikin, kesällä on helpompaa pestä pyykkiä. Jos näyttää, ettei tilanne ala muuttumaan, juttele neuvolan kanssa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat