Seuraa 

Hei kaikki!

Itselläni oli juuri flunssa ja sainpa tietenkin huuliherpeksen niin kuin tavallisesti flunssan yhteydessä saan. Luin juuri eräästä vihkosesta, jossa kerrottiin lasten sairauksista, että jos alle kolmekuinen lapsi saa tartunnan, tauti on tosi kova, korkea kuume ja suu täynnä rakkuloita. Heti pitäisi mennä lääkäriin, koska on aivokalvontulehduksen riski. Nyt pelottaa ihan hirveesti. Tyttöni on reilu kaksi kuukautta.

Onko kenelläkään muulla ollut huuliherpestä ja pientä vauvaa samaan aikaan? Onko tarttunut? Onko ollut vauvalla ihan kamala tauti? Tietääkö kukaan , kuinka helposti tarttuu? Vainko suulta suulle, ei esim jos kosken kädellä huultani ja sitten vahingossa hipaisen vauvan suuta? Kuinka suuri on nyt riski vakaviin komplikaatioihin? Jos joku tietää, pliis vastatkaa. En varmaan nuku kolmeen viikkoon yhtään, kun niin pelottaa.

Kommentit (4)

Näin sanoi lääkäri. Zovirax:ia voit myös huoletta käyttää (kysyin lääkäriltä, ja sanoi että myös vauvoille annetaan sitä suoraan suoneen jos synnytyksessä tarttuu) sillä silloinhan tuo rakkulavaihe menee nopeammin ohikin. Ei syytä huoleen, ei tartu herkästi ja tarttuu VAIN kosketuksesta rakkulaan! Ei välillisesti. Genitaalialueen herpes on eri juttu, se tarttuu herkemmin.

Sekä minulla että miehelläni on huuliherpes, joka uusii hyvin usein etenkin nenässä. Meillä on ollut herpes useita kertoja molempien lastemme vauva-aikana ja myös myöhemmin, miehelläni oli huuliherpes aktiivisena jopa esikoisemme synnytyksessä. Kumpikaan ei ole koskaan sairastanut huuliherpestä. Tietysti kannattaa pitää etenkin käsien hygieniasta hyvää huolta eikä suukotella taudin aktiivisessa vaiheessa vauvaa. Suurta huolta on turha kantaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itselläni oli huuliherpes tuossa joku aika sitten, oisko poika ollut 3kk ikäinen. Ei se automaattisesti tarkoita että vauvaan tarttuu kunhan pidät hygieniasta huolta. Tautihan tarttuu syljen välityksellä. Ei mitään ylihysteeristä desinfiointia ja hinkkaamista, mutta järki päässä. Älä aivasta äläkä yski vauvaa kohti, älä suukottele häntä. Kun olet koskenut huuleesi, sitten käsien huolellinen pesu saippualla, kuivaa kädet hyvin. Eikä se kovin herkästi tartu, tuli niitä vahinkoja itsellekin että vahingossa annoin suukon kun en muistanut ym. Eikä tarttunut. Älä nyt etukäteen pelkää ja murehdi taudin vakavuutta ja vauvan kuntoa, kun ei se suurimmalla todennäköisyydellä edes tartu!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat