Vierailija

Harkitsen tammisen öljyttävän ruokapöydän ja tuolien hankkimista. Onkohan niiden hoito vaikeaa? Kestäviä? Sotkevatko öljyämisen jälkeen vaatteita, jos pöytää nojaa? Olisin kiitollinen, jos jollakin kokemuksia.

Kommentit (4)

Jos vaikka ollut lapsen puurotahroja kuivanut pintaan niin kostea liina hetkeksi tahran päälle --> lika pehmenee ja sitten pyyhin pois.Lapsella useimmiten kuitenkin yleensä muovinen iso kirjoitusalusta omalla paikallaan pöydällä niin ei tule niin paljon sotkua itse pöytään. kaverilla samassa tarkoituksessa käytössä pala vahakangasta.Meillä pöytä ihan arkikäytössä ja pöydällä tehdään kaikkea, syödään, ommellaan, askarrellaan. Kynsiä en lakkaa paljaalla pöydällä ja vältän muiden liuottavien aineiden käyttöä pöydän läheisyydessä.Meillä pöytä oli jo tehtaalta tullessa öljytty. Tuolien istuinosia ei oikeastaan tarvitse öljytä edes sitä yhtä kertaa vuodessa, pöydän kansi lähinnä se joka kaipaa uudelleen öljyämistä. Muut osat tuoleista ja pöydästä meillä maalatut.

Nyt kun muistelen niin kerran tuli spriitussia pöytään. Pyyhekumilla ja taikasienellä jälki lähti. Tosin taikasienen jälkeen ko. kohta oli uudelleen öljyttävä ja kohta jäi aavistuksen vaaleammaksi kuin pöytä muuten. Onneksi kuitenkin vain niin että vaaleamman kohdan huomaa jos tietää missä se on.Meillä öljytyt pinnat sävytettyä massiivikoivua, mutta tuskin niiden hoidolla eroa tammeen verrattuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kerran vuodessa uusintaöljyäminen. Helppoa, öljyä tulee yleensä huonekalun mukana ja ohjeet öljyn mukana.Ei sotke eikä tahraa kun öljy kuivanut. Meillä öljy kuivaa noin 2 tunnissa kosketuskuivaksi ja käyttökuiva 12 tunnin kuluttua. Öljyä ei tietenkään saa lotrata pintaan liikaa.Käytössä öljytyt pinnat olleet oikein hyvät ja lika yms. lähtee helposti. Tietysti hankaavia ja voimakkaita pesuaineita ei saa käyttää öljyttyihin pintoihin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat