Vierailija

Siis apua, tyttären liikunnallinen kehitys on jäljessä! Neuvolassa ei selitetty, sanottiin vaan näin enkä tajunnut heti kysyä, että mitä tämä mahtaa tarkoittaa! Pää ei nouse kun vetää käsistä selällään ylös, niin mukana tarpeeksi hyvin ja kädet ovat liian tiukasti nyrkissä. 4 kuukautistarkastuksesta juuri saavuimme.

Tietääkö joku mitä tämä voi meinata? Ei tytär käännykkään vielä kyljelleen, eikä tykkää olla mahallaan lattialla.

Muuten kaikki oli ok, mutta jäi kovasti vaivaamaan tämä, kun katsoin vielä netistäkin googlella ja sain vain vastaukseksi, että voi olla oire cp-vammasta.

Pitääkö mennä käymään jossain lääkärillä, kun neuvolassa hoitaja sanoi, että seurataan vielä, mutta itseäni vaivaa nyt todella tämä ja huoli on suuri.

Kommentit (13)

päätä nostaa kyllä aina kun makaamaan laittaa ja nousee sitterissä istumaan jos vähän ylemmässä asennossa. 5kk neuvolassa ei ainakaan sanottu mitään siitä ettei käänny, että en usko sen olevan vakavaa... neuvolassa usein ei tiedetä asiosta paljoakaan, mutta kai he sitä seuraa ja kattelee miten kehittyy. toivotaan kumminkin ettei kyse mistään vakavasta

lääkäri siis myös? Säästösyistä eivät todellakaan aina laita tarvittaessa lisätutkumuksiin. En halua pelotella, mutta ehkä kannattaa itse vaatia varmuuden vuoksi tutkimukset. Ennuste on poikkeamissa aina parempi, mitä aikaisemmin todetaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

tarkoitan, että lapsi esim. selinmakuulla pitää käsiä sivulla, ei tavoittele mitään, ei vie kättä suuhun jne. Jalat eivät nouse alustaltaan jne.

Pehmeä tarkoittaa, että lapsi ei ole jäntevä. Tässäkin on erilaisia pehmeysasteita. Vauvasi voi kehittyä ihan normaalisti, vaikka olisikin nyt pehmeä. Kehittyy sitten vaan omaan tahtiin. Pehmeyskin usein häviää, kun aikaa kuluu.

Neuvolassa kyllä seurataan nyt kun on havainnoitu asia ja laitetaan eteenpäin tarpeen mukaan. Sairaalassakin ei tehdä hätiköityjä päätöksiä, seurataan tilannetta. Pienestä lapsesta ei voi aina helposti sanoa tuossa vaiheessa juuta eikä jaata, vaan seurataan kuinka kehitys alkaa kulkea eteenpäin.t: sama hoitaja joka edellä vastasi ja olen yliopistollisesta sairaalasta

Aurinkoisia päiviä teille ja nauti lapsestasi.

...esim. toi pään kannatus, voi että panikoin! Nyt poika on 1v. 1kk ja hyvin pitää päätä pystyssä!:) Ihan vetelä oli vielä silloin 4kk. Meidän poika kääntyi jokus 3,5kk, mutta kaikki muu fyysinen kehitys onkin sitten tapahtunut niin jälkijunassa. Kavreiden vauvat ne mennä pösötti ja meidän poika vaan makoili eikä ollu kiirettä ja kiinnostusta minnekään. No, joskus 8,5 kk alkoi sitten ryömimään ja noin 1v. konttaamaan, vähän aikaa sitten nousi pystyyn. Kehittyy omalla tahdillaan ja näin saa olla, vaikka olisivat jo antaneet lähetteenkin fyssarille, mutta haluan, että lapseni saa kehittyä omalla tahdillaan kun ei kuitenkaan mitään hälyttävää/virheliikkeitä tms. ole havaittavissa ja kehitystä kokoajan kuitenkin tapahtuu.

Kyllä teidät ois jo passitettu lisätutkimuksiin, jos olis aihetta. Otappa nyt ihan rauhallisesti, soita vaikka neuvolaan ja pyydä selittämään uudelleen. Kaikki vauvat eivät vieläkään kehity samaa vauhtia vaan ovat YKSILÖITÄ.

lelua?

Onko lapsenne veltto?

Lapset kehittyvät eri tahtia. Tuossa iässä saattaa roikottaa päätään ja pitää käsiä vielä nyrkissä, varsinkin jos on " laiska" lapsi. Siis tarkoitan positiivisessa mielessä, ei liikuttele paljoa itseään, tyytyy osaansa, on enemmänkin tarkkailija.

t. hoitaja lastenosastolta

Mitä poikkeamia sinä edellinen vastaaja tarkoitat? Voisko tässä olla tosiaan cp-vammaisuudesta kysymys? Olen hyvin, hyvin huolissani edelleenkin.

Vierailija:

Lainaus:


lelua?

Onko lapsenne veltto?

Lapset kehittyvät eri tahtia. Tuossa iässä saattaa roikottaa päätään ja pitää käsiä vielä nyrkissä, varsinkin jos on " laiska" lapsi. Siis tarkoitan positiivisessa mielessä, ei liikuttele paljoa itseään, tyytyy osaansa, on enemmänkin tarkkailija.

t. hoitaja lastenosastolta
Lapsi ei ole veltto, jos ymmärrän, mitä velttoudella tarkoitat. Miten se velttous ilmenee? Neuvolassa puhuttiin kyllä, että vähän " pehmeä" on. Onko sama asia?

Helpotti tuo kommentti, jos todellakin olet oikea hoitaja! Rakas lapsi on vaan niin tärkeä ihminen, etten kestä, jos hänellä on jotain kamalaa..

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat