Vierailija

Hei!

En tiedä onko tällaista jokaisessa 2-vuotiaan kotona, mutta tuntuu etten kohta jaksa enää. Ei usko kun kieltää jotakin, vasta kun menee viereen komentamaan. Tekee kaikkea pahaa, jonka tietää kielletyksi. Voiko se olla mustasukkaisuutta vauvasta ( vauva 4kk) vai puhdasta uhmaa?

Kertokaa millä saisi yhteyden lapseen ettei mene aina huutamiseksi, siitäkin tulee vain paha mieli kummalleki...

Kommentit (14)

Lapsen hankalin ikä on varmaan se 2v kun ei usko/ymmärrä riittävästi, mutta tahtoo ja uhmaa kunnolla. Vauvan syntymäkin taatusti vaikuttaa. Koita olla kärsivällinen, ja pidä huoli omasta riittävästä nukkumisesta jos mahdollista. Ja kyllä, joudut aina menemään viereen komentamaan ja ottamaan pois, älä muuta odotakkaan. Lapsi on todennut sinun olevan vauvassa kiinni ja hyödyntää tilannetta parhaansa mukaan. Koita kuitenkin toimia rauhallisesti, koska pidemmän päälle huutaminen vain pahentaa tilannetta. Ja ole itsellesi armollinen, jos sorruit huutahaan yritä huomenna olla parempi äiti, ei se huonemmakaan ole vielä myöhäistä. Onnea ja jaksamista! Pienten lasten hoito on aivan tolkuttoman raskasta ja vaativaa hommaa, muta pidemmän päälle palkitsevaa.

en lähtisi tukistamislinjalle vaan määrätietoista kieltämistä ja vaikka jäähypenkille. Koko ajan tässä helpottaa mutta vieläkin on päiviä kun kokeilee rajoja. Eli uhmaa on sekä varmaan osittain huomioin hakua vauvan takia. Koita jaksaa ja anna huomiota myös 2 vuotiaalle, hänkin on vielä pieni:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja aivan täysi riiviö!!

Ollut kyllä temperamenttinen ja topakka (välillä vähän liiankin) tyttö tähänkin saakka, mutta nyt on aivan uskomaton, känkkää ja tappelee kaikkien kanssa, heittäytyy lattialle, murjottaa..

Missään asiassa ei saisi auttaa, leipäkin täytyy ehdottomasti voidella itse. Sinäänsä tietty omatoimisuus hyvä asia, mutta joku raja kumminkin, kun ei ihan kaikki vielä tuon ikäiseltä suju..Välillä taas unohtaa kiukuttelut, ja hoitaa vauvaa (4kk) ja leikkii nätisti, kunnes yhtäkkiä jälleen napsahtaa känkkis-vaihde päälle..

" Mielenkiinnolla" odotan, kuinka kauan tuota mahtaakaan kestää...ja minkähänlainen mimmi tuo mahtaa murkkuna olla..

Meillä on 1,5- vuotias ja 6 kk vauva. Meillä huomioidaan hurjasti esikoista ja kun vauva kasvaa ja kehittyy niin näköjään kasvaa uhmakin esikoisella.. ;)Kannattaa miettiä vaikka semmosia että vaatiiko liikaa pikkuselta, koska 2- vuotiashan on vielä tosi pieni. Mää monesti muistutan itteeni että puolivuotta sitten esikoinen oppi vasta käveleen.. Se tuntuu välillä NIIIIIN isolta pojalta!Kiukuttelulla saattaa hakea sulta huomiota. Onnesta välillä hoksaa että äitiä voi tulla vetään sormesta että jokohan mennään leikkiin?? Meillä on kokoajan poika jotain tekemässä. Harvoin vaan on. No, telkkaria jaksaa katsella hetken kun liimautuu ruutuun pikkukakkosen ajaksi!Meillä kiukuttelu loppuu kun menen makaan olkkariin ja köllötellään koko poppoo siinä ja touhutaan.Tietty pitää olla selkeet säännöt ja rajat. Pitää totella, eikä sais antaa sitten herkkuja jos kieltää.. Siis selkeyttä!Yks kokeilemisen arvonen kikka kolmonen on että kun kiellät niin keksi joku homma joka on sallittu. Niin ei jää semmosta negatiivista jankutusta. Samalla tulee kiellettyä ja vietyä huomio kielletystä johonkin muuhun eli tappaa monta kärpästä kerralla..Huutoon ei kannata mennä mukaan vaan pitää opettaa että vaikka joskus on ikävää kun kielletään niin siitä harmista pääsee kyllä ohi.

Siis paljon pitkää pinnaa!!

Terveisiä vaan poliisille! Lapsiin ei saa käyttää väkivaltaa. Tukistaako miehesi sua jos oot rasittava?Tukistaminen on pelote. Toimii hetken ja sitten pitää olla väkivaltasempi tai ei enää tehoa. Huutamisen kanssa sama juttu. Kun huutaa, niin jos ei opettele muuta tapaa niin pian saa nostaa volyymia.Miten sää annat lapsellesi tasapainosen ja terveen kasvatuspohjan jos oot toisaalta ihana pullan tuoksunen halailija ja toisaalta pelottava iso joka satuttaa? ..Ai, mutta sää varmaan halaat ja pyydät anteeksi käytöstäsi?? Pliiiiiiis..4

Toi mukana touhuuminen tehoo muuten meillä! Vauva repii paperia ja isompi vie sotkut roskiin!! Yhteistyö toimii.. ;)Ei vaan, isommalle hommaa kun vie vaippoja roskiin, auttaa siivoomisessa " harjaamalla roskia" , pyykkää mukana..Kun on tylsää niin on hauskaa tehä kiellettyä ja äiti pääsee jankuttaan käskyjä! :DPitää kasvattaa kuudes aisti että hoksaa nopsaan mitä isompi tarttee!4

Meillä 2v. ja 6kk lapset ja tosiaan välillä tuntuu että tuo vanhempi tekee ihan koko ajan jotain kiellettyä, on vielä melkoisen vilkas tapaus =). Kyllä siinä hermo meinaa välillä mennä... Mutta olen huomannut että mitä enemmän kieltää ja käyttää EI sanaa , sitä enemmän yleensä lapsi vaan innostuu. Me ollaan aika reippaasti alettu käyttämään tuota jäähylle laittamista ja se kyllä kieltämättä aika hyvin toimii kun on vaan johdonmukainen. Eli " pahanteosta" ensin varoitetaan ja jos jatkaa pahantekoa, niin sitten kahdeksi minuutiksi jäähylle. Ja lapsen saa kyllä pidettyä jäähypaikalla, kun on vaan riittävän tiukka. Ja kun kaksi minuuttia on mennyt , niin lyhyesti kerrataan miksi oli jäähyllä , sen jälkeen halataan ja sitten asia unohdetaan. Jos yrittää samaa temppua uudelleen , niin aloitetaan koko homma taas alusta, varoituksineen jne. Toinen tehokkaampi keino pitää ilmapiiri rauhallisena, on antaa lapsen osallistua yhteisiin asioihin mahd. paljon. (Ei tämä aina läheskään toimi ja toisaalta osallistumisesta huolimatta konflikteja aika ajoin syntyy... ) Mutta kun lapsi kokee olevansa hyödyksi kotitöissä ym., niin säästytään monilta kiukunpuuskilta. Lapsi tykkää esim. viedä pyykkiä koneeseen, auttaa ripustamisessa, tuoda/viedä tavaroita paikoilleen, " tiskata" , pestä ja pyyhkiä, tehdä lumitöitä ym. ym. Ja yrittää vaan mahdollisuuksien mukaan olla stressaamatta, vaikka hommat kestää ja esim. keittiön lattia hieman lainehtii ym. Täytyy yrittää olla lasta ovelampi ja ohjata tilanteita niin että turhilta raivareilta säästyttäisiin ja muistaa kehua kovasti kaikista " hyvistä" teoista. Ja luulen että tämä on vasta alkuasoittoa ennen varsinaista uhmaa, joka luultavimmin alkaa siellä 2,5v. paikkeilla. Sitä odotellessa... ;D

Kyllästyttää tuollainen tyhjän syyllistäminen, kun kuitenkaan " suuressa viisaudessasi" et sitten vaivautunut jakamaan hänelle (ja meille muillekkin) parempia tapoja toimia tilanteessa, jossa lapsi ei usko ja äidilta/isältä alkaa kohta mennä hermo!!Ainokaisen kanssa hermon loputon venyttäminen ehkä toimiikin ja temppuilun sietäminen, mutta kun on useampia, lisäksi ne kotihommat siivouksinnen ruoanlaittoineen - kun aikaa ei ole nysvätä. Mitäs sitten? Jos viitsii syyllistää toisia vois kans kertoa miten sit toimia paremmin. Koska tuskin kukaan haluaa lastaan tukistaa tai satuttaa jos tietää parempiakin tehoavia konsteja.t. eräskin äiti

Et sitten lukenu mun alotusviestiä jossa oli kasa vaihtoehtoja!Väkivalta lasta kohtaan on poliisi tai lastensuojelu asia. Jos joku lyö, tukistaa jne on todennäköistä että se pahenee ellei opettele itsehillintää ja keinoja parempaan kasvattamiseen.

Itse olen perheväkivallan uhri, alkoi tavallisesta nippaamisesta, tukistamisesta ja loppui siihen vuosien mittaan että isä veti nahkaremmillä paljaalle pehvalle. Joten siinä on sekä ihan faktaa että ihan omaa kokemusta, riittikö?Huutamisen, hakkaamisen sijaan voi käyttää ihan normaalia äänen käyttöä. Kiellät kun lapsi tekee jotain. Jos ei tottele niin kiellä uudestaan ja sano rankasu. Jos ei vieläkään tottele niin toteuta rankasu.Pidä säännöt semmosina ettet vaadi liikoja. Kaks vuotiaalta on pöhköä vaatia vaatteiden pukemista, se on enempi oppimista josta palkitaan vaikka hurraa huudoin ja aplodein.Kannattaa kääntää negatiiviset asiat positiiviseksi ohjaamalla kivaan, sallittuun puuhaan kuin huutaa " Ei, ei, ei.." " Lopeta, pois" ..

Monennellako kerralla saat pehvan nostettua ylös ja ohjattua lapsen johonkin muualle? Koska jos sää oot TOSISSASI vasta kahennellakymmenellä kerralla niin lapsi ei tottele aikasemmin!!

Siis selkeytä!2- vuotias on tosiaan pieni ja saattaa vaikuttaa suuremmalta kun vertaa siihen vauvaan, mutta eipä se oo niin iso! Jos mun esikoinen olis 4- tai 5- vuotias niin voisi vaatia jo enempi kuin lapselta joka ei osaa ees hiihtää.. ;)4

Olen ollut looginen, kesksutellut ja komentanut yms. Ei mitään vaikutusta. Muutaman kerran annoin pikku tukkapöllyn, ni sen jälkeen on totellut paremmin. Tajusi, ettei kannata hyppiä silmille. Sanokaa mitä sanotte, niin toimi meillä. Odotan kaksosia ja en jaksa välillä kuin maata, ni en enää jaksnaut koko ajan komentaa ja huutaa vailla mitään tehoa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat