Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

.

Kommentit (21)

Naikkarilla ei kauheasti jäädä odottamaan, sillä vesien menohan lisää vauvan tulehdusriskiä. Tietysti toi 24 h ei ole kiveenhakttu, mutta ohjenuorana niillä. Minunkin synnytystä nopeutettiin, vaikka kaikki oli ok. Sektioon jouduttiin sikiön virheasennon vuoksi, vauva juuttui kiinni synntyskanavaan.

Multa ainakin sitä tuli ryöppyämällä moneen otteeseen ja naikkarilla ainakin sanottiin, että vuorokauden siällä lapsen tulis olla ulkona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juuri sen takia niitä tulehdusarvoja seurataan, jotta tulehdusta ei pääsisi syntymään. Synnytyksen nopeuttaminen itsessään voi taas johtaa uusiin ongelmiin, jos kohtu ei ole vielä valmis synnytykseen. Jokaisessa sairaalassa on tietenkin omat ohjesääntönsä ja siellä punnitaan asian hyödyt ja haitat.

tapauskohtaista, mutta äidille aloitetaan antibiootit 12 tunnin kuluttua vesien menosta.Minulla vedet meni 41+2 iltapäivällä (ei mitään supistuksia tms), käynnistettiiin seuraavana aamuna.

Kolmannessa kesti 19tuntia vesien menon jälkeen, ennen kuin lapsi syntyi. Mulla oli silloin b-streptokokki, mikä aiheutti ennen aikaisen synnytyksen. Onneksi lapselle ei siitä tullut ongelmia.

Lainaus:

Multa ainakin sitä tuli ryöppyämällä moneen otteeseen ja naikkarilla ainakin sanottiin, että vuorokauden siällä lapsen tulis olla ulkona.
Jos lapsivesi on väritöntä, ei siis vihertävää/vihreää, silloin se on normaalia. Jos tulehdusarvot äidillä on normaalit ja lapsella sydänkäyrä normaali, silloin yleensä voidaan odotella. Tietämättä sinun tilanteestasi en pysty kommentoimaan, mutta eiköhän siellä ole tehty paras arvio sinun tilanteestasi ja toimittu sen mukaan.

Jos vedet menee ennenaikaisesti, yritetään tietenkin estellä lääkkeillä. Ilmeisesti tarkoitit kuitenkin tilannetta, jossa raskaus on täysiaikainen. Silloin riippuu paljon siitä, supisteleeko ja kuinka paljon. Joskus synnytys saa vauhtia vedenmenosta ja vauva voi syntyä nopeastikin. Jos taas vedet menee, eikä supistuksia ala kuulumaan, joudutaan synnytys käynnistämään. Jos mitään riskitekijöitä ei ole (tulehdusarvot normaalit, lapsivesi normaalia ym.), yleensä voidaan odotella vuorokausi, ennen kuin aletaan käynnistämään. Synnytyksen käynnistymistä on mahdotonta sanoa tarkkaan. Joskus päädytään sektioon, kun synnytys ei käynnisty tai tulee komplikaatioita.

nyt kyllä puhut palturia muka 3kk ei ole lääketieteellisesti edes mahdollista varmasti tullut jotain seurausia moisesta venymisestä yleensä kehoitetaan lähtemään heti sairaalaan kun lapsivedet tulee

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat