Seuraa 

Täällä tuntuu suurin osa keskustelijoista olevan joko hyvä- tai keskituloisia, jotka asuvat hulppeissa omakotitaloissa tai rakentavat sellaista.

Mua mietityttää että miten te pienituloiset asutte? Sellaisiksi kai meidätkin luokitellaan kun bruttotulot ovat noin 3800 euroa/kk.

Tällä hetkellä asumme tosi kivassa asumisoikeuskolmiossa, mutta perheen kasvaessa on vaihdettava isompaan. Tällä seudulla isot perheasunnot maksavat vähintään ¨170 000 euroa, siis rivitaloasunnot, kerrostaloasunnot ovat tietenkin halvempia. Tuollainen lainamäärä hirvittää, enkä usko että näillä tuloilla edes sellaista saisimme. Kerrostaloasuminenkaan ei kuitenkaan enää hirveästi houkuta.

Miten siis asutte ja paljonko maksatte asumisestanne kuukaudessa?

Kommentit (3)

tuosta samasta asiasta. Toivottavasti tuo kopioimani osoite tulee oikein

http://www.vauva-lehti.fi/keskustele/tm.asp?m=6763734&p=1&tmode=1&smode=1Mekin olemme ns. tavallinen palkansaajaperhe. Tulomme eivät ole huonot mutta eivät mitkään surkeatkaan. Bruttotulot ovat keskimäärin 4200 euroa/kk. Minusta on hyvä että muitakin samalla tavalla ajattelevia löytyy. Toivoisin, että tämä kysymys herättäisi enemmän vastaajia.

Varmaan riippuu aika paljon paikkakunnasta, että minkälaisessa asunnossa voi normaali palkansaaja asua. Muistelen lukeneeni, että esimerkiksi pääkaupunkiseudulla sairaanhoitaja-poliisi-perheen tulot on sellaiset, että jos on lapsia, niin on vaikea kustantaa omaa asuntoa ja sen uskon. Jos tulot on vaikkapa sen keskiverron eli ehkä 3000 netto vaikka, niin jos asumiseen saisi mennä kolmasosa tuloista, niin se tekisi sitten 900 euroa. Yhtiövastikkeeseen hujahtaa varmaan 200, joten lainanlyhennykseen jää 700. 4% korolla ja 25 vuoden laina-ajalla se tekisi 130000 euroa ja jokainen pääkaupunkiseudulla elävä tietää, että jos omaa rahoitusta ei ole, niin kovin montaa perheasuntoa kerrostalosta löydy, pientalosta nyt puhumattakaan.Meitä ei itseä yksinkertaisesti innosta kamalat lainamäärät ja olemme siitä outoja, että viihdymme mitä mainioimmin kerrostalossa (eli emme edes haaveile pientaloon muuttamisesta), joten asumme onnellisesti kerrostalokolmiossa pääkaupunkiseudulla. Jokaisen omia arvovalintoja, meillä onneksi maku on sattumalta halpa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asunto on okt vähän alle 200m2 hehtaarin tontilla 45 km Helsingistä. Ostettiin nuorena, talo oli tuolloin vain 60m2. Aikaa kului, lamakin tuli ja tiukkaa oli, mutta hyvin viihdyttiin ja ekan lapsen tullessa maailmaan taloa laajennettiin. En ole vielä mielestäni kovinkaan vanha, mutta velkaa ei ole, rikastumaan en toki ole päässyt, mutta vähän helpompaa elämä on.

Sitä olen usein ajatellut, että miksi sen ekan okt:n tarttee heti olla vähintäinkin 200m2...hirveät lainat päälle ja murheet mukana, jos tulotaso vähänkin keikahtaa. Luulisin, että vähemmällä voisi päästä pienellä, hyvin laajennettavissa (vaikka yläkertavaraus) olevalla talolla. On vain muistettava huolehtia, että rakennusoikeutta on jäljellä. Samoin myynnissä olevat jo valmiit pienet talot, kunnan/kaupungin rakennusvirastosta voi selvittää, josko rakennusoikeutta löytyy myöhempää käyttöä varten, ei kaikki talon omistajat edes tiedä, tai alueen oikeudet on saattaneet muuttua.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat