Seuraa 

Meidän tytölle joka viikon päästä täyttää 7kk on pidetty tassuhoito unikoulua nyt viikon verran. Aloitin sen koska tyttö heräili 45min- 1 tunnin välein läpi yön ja söi 4 kertaa. Neljä yötä olin imettämättä jopa mutta heräilyjä oli silti n.4 kertaa ja yhden maissa valvotaan edelleen noin tunti. Viimeiset kolme yötä olen sitten imettänyt, kaksi yötä viiden maissa ja viime yönä jo kolmelta ja toisen kerran viideltä. En enää yksinkertaisesti jaksanut taas silitellä kun imettämisen jälkeen pääsee heti nukkumaan. Eli viime yönä heräiltiin taas kahden tunnin välein. Päivisin nukkuu 3-4 tuntia päikkäreitä kahdessa erässä. Tuttia ei suostu käyttämään ja yöllä turvaa antaa äidin käytetty paita mitä sitten tyttö imeskelee yöllä.Tässä sitten mietin että onko unikoulun onnistumisen edellytyksenä että yösyöminen tulisi myös lopettaa? Kun toisissa ohjeissa sanotaan että alle vuoden ikäinen lapsi saattaa aamuyöstä tarvita maitoa vielä ja toisissa ohjeissa että jos kiinteitä jo menee niin yöllä vauva ei herää nälkäänsä? Miten sitten käy maidon riittämisen suhteen jos yöimetys jää? Väheneekö maidon tulo? Olisi kiva kuulla miten muilla tassuhoito on onnistunut? Esikoiselle vuosi sitten pidimme ns. huudatus- unikoulun, kävimme puolen tunnin välein rauhoittelemassa ja se tehosi kahdessa päivässä mutta näin pienelle en haluaisi sellaista pitää...Kommentit (1)

Neidin ollessa reilu 10kk(hieman vanhempi kuin teillä)päätin,että nyt loppuu meidän yösyömiset ja heräilyt..En yksinkertaisesti enää jaksanut,varsinkin kun kärsin sillähetkellä armottomasta alkuraskauden pahoinvoinnista ja väsymyksestä..

Ennen unikoulua neiti heräsi 1,2,4 ja 5,mikä osaksi johtui sairastelusta..Mutta silti heräilyitä oli aivan liikaa..

Toteutin unikoulun puoliksi tassuttelulla..Pari kolme pv ennen unikoulun aloitusta otin selville ne kohdat mistä meidän neiti rauhoittuu mm.peppu,reidet ja selkä..Näitä harjoiteltiin ihan päivällä sellaisissa tilanteissa kun tarvetta oli esim:katui ja itku tuli..

Kun tuli aika siirtyä unikouluun,niin tein ihan normaalit iltahommat,kylpy,iltamaito ja halit pusut..Neiti jäi ihan nätisti omaan sänkyyn ja nukahti..Nukahtamisen kanssa meillä ei ikinä ole ollut mitään ongelmaa..Mutta ongelmat alkoikin sitten 1 aikaan yöllä..

Kaksi tuntia tappelimme ensimmäisenä yönä,en antanut maitoa,en puhunut..Vihdoin osaksi tassuttelun ja osaksi huudon tuoman väsymyksen seuraksena neiti nukahti ja nukkuin aamuun asti(07.00).

Mielestäni ihan hyvä saavutus..

Seuraavana yönä emme tapelleet enää kuin reilu tunnin ja kolmantena vajaa 30min..Neljäs yö nukuttiinkin täysin..

Nyt unikoulusta on kulunut n.kuukausi ja neiti nukkuu pääsääntöisesti yöt hyvin..Välillä hän saattaa herätä kerran kuikuilemaan,mutta tassuttelulla ja tilkalla vettä pääsemme taas uneen.

Ei ehkä ihan oppien mukaan toteutettu unikoulu,mutta ainakin meillä toimi todella hyvin.

Tohon imetys asiaan en osaa vastata,koska en enää imetä neitiä.

Joten siihen varmaan vastaa ne jotka imettävät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat