Vierailija

Kommentit (24)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä se rössypottu on?



Se on rössystä ja perunoista sekä sianlihasta tehtyä keittoa. Rössy on taas veripalttua



RÖSSY

eli veripalttu



½ l verta

4 dl kaljaa

100 g voita

1 sipuli

6 dl ruisjauhoja

1,5 tl suolaa

1 tl meiramia

0,5 tl valkopippuria

0,5 tl soodaa

0,5 tl inkivääriä

2 rkl tummaa siirappia



Kaada veri isoon astiaan. Sekoita mukaan kalja, voissa ruskistettu sipuli sekä jauhot, joihin on lisätty mausteet ja lopuksi siirappi. Anna taikinan turvota noin tunti.



Kaada leivinpaperilla vuoratulle pienehkölle uunipannulle. Paista noin 180-200 asteessa tunnin verran, kunnes rössy on tummaa ja kiinteää. Valmis rössy viipaloidaan ruuduiksi ja syödään esim. lämpimänä puolukkasurvoksen kera.



RÖSSYPOTTU (ehottomasti ei ainua oikia ohoje)



1 kg pottuja

vettä

200 rammaa rössyä

200 rammaa palavattua sianlappaa

suolaa maun mukkaan







Kuoritut perunat ja annospaloiksi leikattu sianlapa keitetään vähässä, miedosti suolatussa vedessä melkein kypsiksi. Joukkoon lisätään silputtu rössy (rössi, rössö, kampsu eli veripalttu). Kiehautetaan muutama minuutti.

Haukiputaalaiset saattavat kaataa perunoiden keitinveden pois ja lisätä litran maitoa. Panivatpahan vielä joukkoon voita tai ispinöitä (=sattuma keitossa eli lampaanihrakokkare)!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat