Vierailija

Eli ihan tavallisia sämpylöitä haluaisin tehdä mut millä ne saa oikeen hyviks, mikä on tärkeä muistaa et niistä tulee kuohkeita ja pehmeitä??

Kommentit (4)

Litran taikina1L Hieman ylikädenlämpöistä vettä

2 hiivaa

4 tl suolaa

1 rkl sokeriaLoppu on sooloilua;Kaurahiutaleita, sämpyläjauhoja, vehnäjauhoa jne.Lisää ensiksi erikoisjauhot, itse vatkaan sormilla, (sormukset pois) sitten lisäät vehnäjauhoja tm jauhoja niin pitkään, vähitellen, EI kaikkea kerralla eikä kahdella, ja möyhit taikinaa pehmein ottein, kuin kuopisit maata. Kun taikina alkaa irtoamaan kulhosta omana pallonaan, on aika olla tarkkana. Jos käsiin jää vielä taikinaa, lisää hieman, möyhi, koko taikinapalloa kerralla. Silloin kun se irtoaa astiasta ja kädestä jättämättä taikinaa kumpaakaan, laitat suht lämpimään ja ei vetoiseen paikkaan kohoamaan, liinan alle. Helpot sämpylät saat, kun kohoamisen jälkeen otat köntän taikinaa, teet siitä tasaisen pötkön, leikkaat tasaisia siivuja, käännät taikinasiivun " kyljelleen" , siirröt pellille ja taputat sämpylän pinnan tasaiseksi. Ei mitään pullanpyöritystä, jolloin saavat liikaa jauhoja ja kovettuvat paistaessa. Laita uuniin, ota pois, kun väriä ja laita pyyhkeen alle hautumaan. Tämän paremmin en osaa neuvoa ;)

annat kohota taikinan ennen leipomista ja sit ennen uunia. älä tee liian paksua taikinaa, vaan sellaista melko pehmeetä mitä voi jo pyöritellä. Itse laitan venhäjauhoja ja sekaan esim. kaurahiutaleita ja leseitä tai ruisjauhoja... voi laittaa porkkanaraastetta tai jämämuusia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat