Vierailija

Eli meillä on juuri kolme vuotta täyttänyt poika. Isän mielestä on niin iso poika ettei tarvitse ruokalappua ruokaillessa. Eli väkisin on tämän takavarikonut, vaikka lapsi suttaa todella paljon, eikä suostu syömään ilman sitä. Huutaa aivan mielettömästi jollei ruokalappua ole saatavilla. Siinä sitten isä menettää hermonsa ja vie lapsen omaan huoneeseensa huutamaan. Ja tätä episodia kestää n.2tuntia enenkuin rauhoittuu. Silti isä väkisin haluaa ettei pojalla ruokalappua olisi, koska on jo yli 3vuotta.(3v ja 13vrk) Itse haluaisin että pojalla olisi ruokalappu ruokaillessa, koska tulisi vähemmän pyykkiä ja selvittäisiin pinemmällä tappelulla. Eikä poika ole vielä NIIN iso!

Ja toinen asia: yövaipat! Poika ei selvästi ole vielä valmis olemaan ilman vaippaa öisin, mutta isän mielestä (taasjälleenkerran) on poika jo niin iso ettei tarvitse yövaippaa! Kastelee öisin sänkynsä, koska isä ei anna pitää vaippaa. Mielestäni poika ei ole valmis olemaan ilman vaippaa öisin.

Joten äidit, auttakaa olenko minä väärässä vai onko mieheni väärässä näissä asioissa? Minusta lapsi saa pitää ruokalappua ja yövaippoja vaikka onkin jo 3 vuotta VANHA!!! Ovat meinaan joka päiväisiä riidan aiheita meillä. Juuri äsken oli riita aihe nro.1 eli ruokalappu.

Sivut

Kommentit (31)

Itse asiassa sinä olet kyllä periaatteessa oikeassa, että jos ja kun poika sotkee niin miksi ihmeessä ei saisi käyttää ruokalappua. Myös yövaippa on perusteltu jos kastelee aina sänkynsä. Toisaalta mies on oikeassa, että kolmevuotiaan pitäisi osata syödä suht siististi...

Ärsyttää tuommoinen arvostelu. Sitä paitsi lapset on niin erilaisia eri asioissa, esimerkiksi tuossa syömisessä, että kukaan tuntematon ei voi periaatteessa mennä sanomaan asiasta mitään. Aina vain syyllistetään jostakin. Vaikka me kaikki tajuamme, ettei miehesi tee ihan oikein, tavallaan ymmärrän häntä. Joskus kun on jotain päättänyt, on vaikea ikäänkuin myöntää lapselle olevansa väärässä. Varmaan miehesi tajuaa jo olevansa väärässä, mutta sisu ei anna periksi. Tsemppiä, toivottavasti voitte ottaa asian pian huumorilla! T. yhden siistin ja yhden motorisesti kömpelön sottapytyn äiti, ei aina niin täydellinen :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

itsetunnon nurjertamia lapsia, joilta vaaditaan aina vaan enemmän ja enemmän yhä nuorempina. Jos lapsi epäonnistuu, eli sotkee paidan isäukko tietenkin huutaa vai? Jos lapsi pissaa yöllä alleen, huutoa vai? Tärkeintä, että asiat tapahtuisivat kannustavassa ja " ahaa-elämysten" oppimisilmapiirissä, ei vanhempien riitelyn ja huudon säestämänä.T. itsekin kasvatuspsykologiasta tietämättömän miehen vaimo

Myöhästähän se enää on, mutta jos olisitte vaivautuneet opettamaan lapselle pöytätapoja, eipä olisi tuotakaan ongelma!Mielestäni siis toimitte molemmat väärin!

jos kerran lapsi ei sitten olekkaan normaali. olisit kertonu sen vähän aikasemmin. Kun normaalihan selviää jo melkempä ilman noita vaippoja ja ruokalappuja. Mut jos on jotain häiriöitä niin ei ookkaan enää niin yks selitteistä. kohelkaa lasta niinkuin normaalia. kyllä se siitä. Ja lopettakaa toi kumpi oikeassa, kumpi väärässä taistelu!

Te ootte kuitenkin käsittääkseni aikuisia ihmisiä! Mitä jos lakkaisitte tollasen ja miettisitte mikä on hyvä tapa olla ja elää ja sitten noudatatte hyväksi havaittua tapaa, välillä voi pysähtyä miettiin voiko jotain tehä toisin!!!Musta oli lähinnä naurettavaa lukea ap sun riemuisaa kirjotusta: Olen siis oikeassa!!! :DPliiiiiiiiiiz! Näetkö miten pöhköä toi on?Jos isä toivoo ettei käytetä enää ruokalappua (mitä ei meijän 1,5- vuotiaskaan käytä) niin sitten ootte ilman.

Musta kuulostaa siltä että te tappelette ihan turhasta ja lapsi valitsee sun mielipiteen -ehkä jopa sää oot puhunu lapselle et aina pitää olla lappu vaikka isi muuta sanoo.. ;) -En ainakaan yhtään ihmettelis-Jos lapsi pissaa yöllä vaippaan tai ei vaippaan niin sitten joko pidetään vaippaa tai suojataan sänky! Patja nyt ainakin menee pilalle jos sinne tulee paljon pissaa.. :(

Yökastelu voi jäädä pois helposti tai sitten se voi kestää toooosi monta vuotta vielä. Käsittääkseni alle 5- vuotiaita yökastelijoita ei ees tutkita?Teijän pitäis nyt vaan sopia mitä teette! Musta tuntuu että lapsi on oppinu sulta että lika vaatteissa on huono juttu, ainakin toi sun asenne viittaa siihen (siis että pitää olla ruokalappu ettei sottaa). Ei lapset oo likakammosia vaan lapset tykkää sotkea, mutta jos ne opettaa et pitää olla tiptop niin ne alkaa karttaan sotkua ja itkee ruokalapun perään!

Sää oot itte antanu tollasen mallin lapsellesi ja jos sää et anna lapsesi kasvaa niin se itkee ruokalapun perään vielä koululaisena.

Joku tossa ihmetteli että miksi poika saa niin kauheen raivarin, niin oletkos koskaan törmännyt uhmaikäiseen jääräpäiseen lapseen, joka jostain kumman syystä haluaa että hänen vaatteensa pysyisivät siisteinä? Tälläisiäkin lapsia on olemassa jotka eivät tykkää liasta.AP

Hän vaan haluaisi olla jämäkkä kasvattaja ja pitää rajoista kiinni. Hän on itse kärsinyt lapsuudessaan rajojen puutteesta joten tietää ja ymmärtää niiden tärkeyden. Ja tämän kirjoituksen pointti oli että saisin mieheni näkemään ettei muissakaan perheissä eletä minkään hölmön kasvatus kirja-kaavan mukaan, vaan ihan lapsen yksilöllisen kehityksen tahdissa.Mutta pitemmittä puheitta: Mä olin oikeassa!!!!=)))AP

Juuri tästä oli kyse, että mieheni näkisi että ei kaiken tarvii olla niin just eikä heti. Ja hän ei todellakaan ole kaikissa asioissa tuollainen. On nyt vaan saanut päähän että 3vuotiailla ei ole ruokalappua eikä yövaippoja.

Edelleen: hän ei ole paha ihminen, vaan lastaan raskastava isä.AP

...siellä isä päätti, että 5-vuotiaan pojan on osattava pyyhkiä ja pestä takapuolensa itse. Pieni poika oli yht' äkkiä yksin vastuussa peräpäänsä hygieniasta. Äiti valitteli minulle jatkuvasti, että en tiedä mikä sen takaliston aina saa tulehtumaan...ne kuskas sitä poikaa jatkuvasti terpparissa ja siitä otettiin sienikokeita ja kaikkea ja hangattiin rasvaa, paskaseen persiiseen. Sitä kesti sen kaks vuotta, kun poika sitten oli valmis huolehtimaan asiasta itse ... muutaman kerran hakkasin päätäni seinään, kuskata nyt paskasta persiötä terpparissa näytillä ja ihmetellä, miks se ärtyy.

Ei 3-vuotiasta pidä kohella kun vauvaa. Ruokalappu kuuluu vauvalle ja taaperolle. 3-vuotias ei ikinä opi syömään sottaamatta jos aina vaan pidetään ruokalappua. Sama koskee yövaippaa. ilman sitä lapsi ei opi koskaan yökuivaksi. Opettakaa lapsi syömään ilman sitä lappua ja opettakaa olemaan ilman yövaippaa, vahinkoja sattuu lapsille, mutta niistä ne myös oppivat.

Voi kun käy sääliksi teidän poikaa! Aika ehdottomalta miehesi nimittäin vaikuttaa... Mitä sitten kun vanhempana on kyse vielä isommista asioista... Hui! Ja toi sängynkastelu jatkuu varmaan vielä kouluikään saakka ihan vaan sen takia, että pojalle tulee siitä psyykkinen ongelma. Ei tässä maailmassa kukaan ole pakolla kuivaksi oppinut. Päinvastoin! Toivon todella, että saisit miehesi ymmärtämään asian!!

ruokalappu aloittaa noin iso ongelma. Johan siinä menee koko perhe-elämä sekaisin. Kyllä kolmevuotias voi vielä hyvin käyttää ruokalappua ja yövaippaa. Sitten ottaa pois, kun on siihen valmis!

Kuivaksi lasta ei voi oikeastaan opettaa, sillä kyse on fysiologiasta. Voi vain opettaa erilaisia pissallakäymiskäytäntöjä. MUTTA: yökuivaksi kasvua ei voi mitenkaan opettaa tai edistää. On tavallista, että neljävuotiaskin kastelee satunnaisesti vuoteensa. Yökuivaksi oppimisen rajavaihe voi olla aika rankka vanhemmille (teidän tapauksessanne siis isälle :D), koska iltapissasta on huolehdittava ja herätys yöpissalle silloin, kun aikuiset menevät nukkumaan, saattaa aiheuttaa uudet nukutusseremoniat. Käskemällä ei lapsi opi eikä vartu. Antaisikohan miehesi sittenkin lapsen kasvaa ihan rauhassa omaa tahtiaan?

Isä ei huuda jos ruokaa menee vaatteille tai pissa pääsee housuihin yöllä. Pikemminkin on sillai hällä väliä, korjataan pois.

Ei hänellä tulisi mieleenkään huutaa lapselle joka vahingossa jotain tekee. Tahalliset ilkeydet ovat sitten asia erikseen.

AP

Pojallani karkea motoriikka häiriö. Hän ei hahmota etäisyyksiä kovinkaan hyvin, joten suttua tulee. Älkääkä nyt alkako arvostelemaan miestäni, että kamala mies kun tuolla lailla " vajaata" lasta komentaa. Haluan taas korostaa että on hyvä isä rakastaa lastaan mutta näistä kahdesta asiasta halusin kysyä mielipidettä myös muilta äideiltä, että miten on, kumpi olisi oikeassa. Ja mieheni myös näkisi että voisi hieman löysentää tahtia. Mentäisiin ihan lapsen tahtisesti. Mutta nyt en taidakkaan sille näyttää tätä keskustelua, koska suurinosa vaan arvosteli ja suorastaan häntä haukkui...AP

Kerroin vaan syyn miksi hän suttaa ruokaillessaan. Hän ei ole vammainen tai jälkeen jäänyt. Aivan normaalisti koheltava 3vuotias. Joskin on hieman kömpelömpi kuin ikäisensä kaverit.AP

Meillä poika jätti ruokalapun reilun vuoden vanhana, eikä sotke pahemmin. Toi vaippajuttu on niin lapsesta kiinni. Jos poika kastelee yöllä sänkynsä niin ehdottomasti vaippa päälle. Lapset kypsyy kuivaksi omaan tahtiinsa. Turhaan ei kannata lasta painostaa, tulee vaan traumoja...

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat