Vierailija

Hehän saavat hyvät tukirahat.

Kommentit (23)

Mutta en syytä maanviljelijöitä vaan EU:n järjetöntä maatalouspolitiikkaa, jossa suositaan ylituotantoa. Laskun siitä maksavat kuluttajat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muistuta, että kansa on hidasliikkeinen. Sen kohtalona on havahtua tehtyihin erehdyksiin. Kukaan ei voi kuitenkaan ajatella kansan puolesta, sen täytyisi kyetä siihen itse.

On, koska sen ansiosta sinäkin saat ruokaa kaupasta todella edullisesti. Ja tuon kysymyksen voit sitten esittää kaikille euroopan maille koska sama järjestelmä on joka paikassa.

Pois kaikki maataloustuet tms, maanviljelyä kohdeltakoon kuin mitä tahansa yritystoimintaa ja markkinat säädelköön elintarvikkeiden hinnat. Tämä olisi hyödyksi myös raaka-aineita tuottaville kehitysmaille (voitaisiin säästää kehitysavussa ) ja pakottaisi suomalaiset viljelijät satsaamaan laatuun aidon kilpailun hengessä.

Maanviljelijät ovat valtion palkollisia, saavat palkkaa ruoan tuottamisesta, vaikka se palkka nyt onkin verhottu tukiaisiksi. Tässä maassa on monta muutakin alaa, joiden palkka maksetaan yhteisistä varoista ja maatalous ei kyllä ole näistä aloista vähiten tärkeä. Mieluummin maksan maataloudesta kuin kaikenlaisista pikkubyrokraateista.Sitä paitsi, maataloustuki on ennenkaikkea ruokatukea kuluttajille. Eikä sillä maanviljelijä pääse rikastumaan, maatalouden tulot ovat viime vuosina vaan pudonneet kun muiden palkansaajien tulot ovat nousseet.Ja jos teitä kovasti rassaa tämä maataloustuki niin lohduttautukaa sillä, että ei sitä enää kauaa tarvitse maksaa. Kuka hullu nyt enää nyky-Suomessa ryhtyy maanviljelijäksi. Arvostus nollan luokkaa, tulot minimaaliset ja työ rankkaa.

pitää vaan lakkoilla vaikka palkat on todella hyvät, jopa siivooja saa siellä vuodessa 50 000¿! mikään ei vaan koskaan riitä! ahne-paskat, nytpähän pääsitte kokonaan työstänne!!

Maataloustuki on korvaus menetetystä tulosta koska ruuan hinta on painettu niin alas jotta veronmaksajat saavat sitä kaupasta puoli-ilmaiseksi. Jos maataloutta ei tuettaisi se loppuisi koko euroopasta koska ilman tukia kaikki tilat menisivät saman tien konkurssiin koska tuotteesta ei makseta käytännössä mitään, ilman tukia siis.

perinteinen maanviljely enää harvoin kannattaa, jos ei ole suurten mantujen omistaja. Kyllä monen on lisäksi tehtävä jos jonkinlaista lisähommaa, ja lähes kellon ympäri jotain.Oletko tullut ajatelleeksi että maanviljelijä on aikalailla 24 h kiinni mannuissan ja karjassa, sinä voit sen 8 tunnin jälkeen laitta oven selän takana kiinni ja unohtaa koko työpaikan...vaikka saahan maalla tietysti suunnitella paremmin tekemisensä...Aika kovasti saa työtä painaa että jotain saa itselleen, ja suomalaiset kun ei arvosta millään tavalla sitä, että omasta kotimaasta tulee tuotteita kaupan hyllylle j asuuhunpantavaksi. Ehkäpä arvostus tulee mieleen sitten kun, kotimaan tuotanto ehtyy, ja perunat ym tuotteet tulee jostain indokiinasta lentokoneella...

Etkö ole ajatellut mikä työllistävä vaikutus maataloudella on? Siitä saa leipänsä noin 300 000 ihmistä suomessa. Me maanviljelijät laitetaan se raha kiertämään ja työllistetään toisia suomalaisia. Olemme mieheni kanssa todella tarkkoja siitä että ruoka ja muut tuotteet ovat suomalaisia, vaikka täällä lukee joskus väitettävän että viljelijät haluavat muiden ostavan suomalaista ruokaa ja eivät sitten itse suosi suomalaista. Meillä on esim. Pomin tietokone, itsellä ja lapsilla Kuoman kengät, miehellä ei Kuomia mutta muut suomalaiset kengät, Kaiseri woodin sänky ja yöpöydät. Finluxin televisio, Helkaman jääkaappi ja sähköliesi jne. Mahataisi vaikuttaa kansantalouteen melkoisen negatiivisesti jos 300 000 ihmistä joutuisi työttömäksi, tietääkseni suomessa on jo ennestään tuon verran työttömiä. Kuka heille työttömyyskorvaukset maksaisi jos ei olisi paljon työssä käyviäkään?

Kyllä sitä sitten havahduttaisiin, kun lapsia lakaa kuolla nälkään. Se on vain liian myöhäistä siinä vaiheessa.Voi teidän järkeänne!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat