Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Nuori kätilö laittoi sen niin tiukalle, että tytöltä repes päänahan iho sitä pois otettaessa. Onko muille käynyt niin?Sanoi vaan mukana olleelle opiskelijalle " joka kerta menee liian tiukalle" .Harmittaa kun siitä jää oikeen kunnon arpi. Vieläkin tuntuu se rupi siinä kohdalla vaikka tyttö jo 7 viikkoa.Kommentit (12)

Ei tulisi mieleenikään kieltää, sillä siinähän seurataan vauvan kuntoa!! Pieni naarmu sinne tänne ei nyt elämää pilaa, etenkin kun se ennemmin tai myöhemmin jää tukan alle. Kurjaa tietysti, jos osa kätilöistä/lääkäreistä ei osaa laittaa sitä nätisti.Isompi arpi calmette-rokotteesta jää, ja vielä näkyvään paikaan, mutta en sitäkään lähtisi kieltämään kosmeettisista syistä.

Tosin sen laittoi aivan ihana, kokenut naislääkäri.En tiennytkään että noin kamalia saattaa tapahtua jos se laitetaan tai että ylipäätään voi jäädä jälki. Voisin harkita kieltäväni jos menen uudelleen synnyttämään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

sektiossa neljännelle lapsellemme ja siitä jäi iso arpi. Ihmettelin jo silloin sairaalassa, että miksi pojalle tuli niin iso rupi kun muille lapsillemme on jäänyt vain pieni jälki, joka hävisi pian. Kukaan ei kommentoinut asiaa millään lailla. Vasta kun poika oli n. 4kk ikäinen, eräs lastenlääkäri sanoi, että siinä on ollut infektio, joka olisi ollut hoidettavissa antibiooteilla. Great! Nyt poika on reilu 3v ja takaraivolla on tosiaankin kalju läntti, hiukset kasvavat vielä juuri siitä arvesta lähtien, ikään kuin se olisi pyörre. Kalju on kasvanut pojan pään mukana ja on nykyisin noin 1 cm läpimitaltaan. Kyllä välillä suututtaa!Mandi ja kuutonen 36+6

Meillä tytölle jäi komea arpi kohtaan, johon " pinni" oli kiinnitetty. Arpi on pyöreä, halkaisjaltaan noin 1cm. Kiva pikkukalju tuuhean tukan keskellä!

En ole huomannut siitä mitään jälkeä jääneen, mutta enpä tullut edes silloin katsoneeksi, kun vastasyntyneen kunnossa oli huomattavasti vakavampiakin huolenaiheita kuin pintanaarmu päänahassa.

Tosiaan mielellään laittavat mutta ei sitä ole pakko laittaa ellei sydänäänissä ole näkynyt laskuja joita pitäisi tarkemmin seurata. esikoiselle laitettiin juuri laskujen takia, se irtosikin kerran ja ei siitä muistaakseni tullut mitään jälkeä tai rupea. Siis äkkiä parani.

Olen siinä käsityksessä että se " piuha" laitetaan nykyään aina kun sitä kautta on helpompi seurata sikiön sydämen syke...

Meilläkin pojalle laitettiin se muttei se niin kauhean syvällä tietääkseni ollu, pieni rupi siihen tuli mutta nyt poika 2,5kk eikä mitään jälkeä ole havaittavissa... en usko että siihen jää kauheaa arpea.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat