Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Itselläni on hormonikierrukka ekaa kertaa elämässäni (nyt ollut 4kk) ja " pelkään" alitajuisesti koko aika sen pettävän.Vuotoja on tosi vähän; viimesimmästä nyt 6-7 viikkoa. Mistä tietää, onko raskaana(siis jos on kierrukka)? Varsinkin, jos noita vuotoja on vain vähän. Meille olisi kyllä kolmas lapsikin tervetullut, mutta haluaisimme odottaa vielä vuoden, ennen kuin alamme " yrittämään" . Vai onko pelkoni vain alitajunnan viestiä vauvaikävästä????? Te, jotka ootte tulleet raskaaksi kierrukasta huolimatta; onko raskaus sujunut normaalisti? Jostain nimittäin luin, että voi aiheuttaa sikiölle komlikaatioita/geenivirheitä. Sitäkin siis pelkään; että olen raskaana ja kierrukka tekee vahinkoa sikiölle....

Kommentit (16)

lääkäri kun asiasta tuli puhe ja pelkäsin siis olevani raskaana (mulla Mirena hormoonikierukka) että mikäli niin olisi niin suosittelisi voimakkaasti raskauden keskeytystä... Niissä hormoonikierukan ohjeissakin sanotaan näin:" Mirena on poistettava, jos sen käytön aikana tulee raskaaksi. Lääkärin kanssa tulee tällöin neuvotella raskauden keskeyttämisestä, koska raskauteen liittyy lisääntynyt keskenmenon ja ennenaikaisen synnytyksen vaara. Hormoni saattaa paikallisvaikutuksensa kautta vaikuttaa myös sikiön kehitykseen, mutta tästä ei ole selvää näyttöä."Ketään hormoonikierukan kanssa raskaaksi tullutta en tiedä mutta kuparikierukan käyttäjiä kyllä...

siis että suositellaan harkitsemaan keskeytystä koska raskaus voi mennä kesken? Ota näistä nyt selvää, luulisin että sillä onko kupari vai hormoni kierukka on ainakin merkitystä.

Itsellä kokemusta sen verran että tiedän yhden pojan joka on saanut alkunsa kierukasta huolimatta, on nyt 10v ja ihan normaali. Sitä en tiedä kummanlainen kierukka oli kyseessä. Itse aion hormonikierukan ottaa, vähän samaa mietin kanssa että mistä sen sitten tietää, raskausoireista kai? Ja alkaa se maha sitten kasvaa, mulla ainakin aika nopeasti ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jonka sanotaan olevan yhtä varma kuin hormonikierukka. Helsingin bulevardin gynekologisella lääk. asemalla oli eräs lääkäri, joka on tutkinut näitä hormonaalisella ehkäisyllä alkunsa saaneita lapsia. Pojat saattavat kuulemma näyttää alkuun hiukan tyttömäisemmiltä jos ovat alkunsa saaneet hormonaalisen ehkäisyn aikana. Mutta se hormoni ei kyllä määritä lapsen sukupuolta, vaan sen määrittää siittiö. Oli pettänyt ehkäisy sitten mikä tahansa.

Vai miten noi sun viikot meni ?

Kuparikierukkalapsiahan tuntuu jokaisen tuttavapiirissä olevan useampiakin. Kuparikierukkahan on pillereita epävarmempi ehkäisymuoto.

Mutta hormonikierukan teho pitäisi olla sterilisaation luokkaa - joten uskon kyllä, että noi teidän tietämät hormonikierukkaraskaudet ovat kuitenkin kuparikierukkaraskauksia. Ja juuri sen vuoksi, että hormonikierukkaraskauksia ei ole, ei niiden vaikutusta sikiöönkää ole voitu tutkia.

Mirena04

Mistä huomasit olevasi raskaana; sikiön liikkeistä, vatsan kasvusta? Oliko sinulla mitään raskausoireita aikaisemmin? Oliko sinulla mitään vuotoja ennen kuin huomasit raskautesi?Neuvolan lääkäri teki sitten kai lähetteen Kättärille? Minäkin ihmettelen, että miksi raskauden keskeytystä suositellaan, vaikka ei ole mitään kunnon tutkimustuloksia, jotka tukisivat asiaa..

Raskaustestin sai ostamaan jonkin aikaa jatkunut " epämääräinen ja outo" olo. Siinä oli justiinsa menossa opiskelujen loppusuora näyttöineen ja työharjoitteluineen, en oikein edes ehtinyt miettiä sitä oloani, ajattelin vaan että johtuu stressistä. Vuotoja oli 1½kk kierukan asentamisen jälkeen, tarkastuksessa täti vaan sanoi, että kyllä ne sieltä tulevat, harva on niin onnekas että jää menkat heti pois hormonikierukan asettamisen jälkeen. No, raskaushan siihe oli syynä että poissa olivat, viikkoja oli n.9 siinä tarkastuksessa eikä sielläkään huomattu mitään. Lähetteen Kättärille ultraan teki terveyskeskus lääkäri, oikein jouduin pyytämään että saisinko sen kun ihmetteli mitä siellä teen (HOHHOIJAA!).

Minulla ollut hormoonikierukka jo kesästä 2004 asti ja vieläkin pelkään sen pettävän! Vuotoni tosiaankin vähenivät rajusti (ennen vuodin kuin seula!) joten olen muuten TOSI tyytyväinen kierukkaan mutta kuitenkin koko ajan alitajunnassa pelko että se pettää.Olen käynyt sen tarkistamassakin oman mielenrauhani takia kertaalleen vaikka ei tarvitsisikaan.Poju jo 2v3kk mutta en silti ole valmis toiseen lapseen.Äidilläni petti 84-vuonna kierukka ja pikkusiskoni sai alkunsa ja ihan terve tyttö tuli.

Tiedän muutaman joilla tavallinen kierukka pettänyt, mutta en ketään jolla hormoonikierukka.Ystävätär, jolla tämä tavallinen kierukka petti alkoi kerran sitten kyseleen, että mistähän johtuu, kun tuntuu, että kaikki jolla " kierukkavauva" (hänkin tietää muutaman) niin ne ovat olleet sitten tyttövauvoja.Joten ihan mielenkiinnon vuoksi..tietääkö kukaan kierukka poikavauvaa??

Täysin terve ja virheetön neiti tulikin! Oksettaa ajatuskin, että olisin tehnyt keskeytyksen lääkärien suosituksesta. Kun eivät Kättärillä edes osanneet sanoa miten se hormoni vaikuttaa, eivät osanneet edes siinä kierukka " firmassa" sanoa! Onneksi raskaus oli jo niin pitkällä (17vkoa) kun sen huomasin, etten olisi kyllä kovin heppoisin perustein tai lääkärien suosituksesta edes harkinnut, vaikka lääkärikin sanoi että jos haluat keskeytyksen niin alkaa olla jo kiire...

En ollut raskaana kun kierukka asennettiin. Menin siitä 3kk:n kuluttua tarkastukseen, kaikki ok ja kierukka paikoillaan. Raskauden paljastuttua pienellä laskutoimituksella todettiin, että tuossa tarkastuksessa jo olen ollut raskaana ja viikkoja noin 9.Tämän samaisen neuvolalääkärin mukaan on 0,02% mahdollisuus raskautua hormonikierukan kanssa.

Mistä huomasit olevasi raskaana; sikiön liikkeistä, vatsan kasvusta? Oliko sinulla mitään raskausoireita aikaisemmin? Oliko sinulla mitään vuotoja ennen kuin huomasit raskautesi?Neuvolan lääkäri teki sitten kai lähetteen Kättärille? Minäkin ihmettelen, että miksi raskauden keskeytystä suositellaan, vaikka ei ole mitään kunnon tutkimustuloksia, jotka tukisivat asiaa..

Että neuvolalääkäri sanoi tuon keskenmenon tai ennenaikaisen synnytyksen riskin olevan suurempi siinä tapauksessa, ettei sitä kierukkaa ole saatu poistettua.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat