Vierailija

Ne kenellä menee paremmin, eivät välitä. Miettikää huippujohtajien palkkoja, jotka vaan nousevat ja sitten nämä sh ym. palkat eivät juuri 10v ole nousseet penniäkään.

Mikä ihme tekee näistä johtajista niin ihmeellisiä, että tienaavat kymmenien edestä? Mikä heidän työnsä tekee niin tärkeäksi? Ketä nämä johtavat tulevaisuudessa? Jotain slummilaumaa hienoine autoineen ja asuntoineen.Köyhyys periytyy

Sivut

Kommentit (30)

Oma mies tulee köyhästä perheestä, mutta sinnitteli työtä tehden itsensä läpi yliopistosta ja tavoitteli parempaa. Sisaruksensa eivät kouluttautuneet, vaan menivät töihin, ja osa on kyllä ihan vaan työtäkin tekemällä tienannut omaisuutta. Jotenkin tuntuu siltä, että köyhyys ei ole edes pelkkä raha-asia...

vaikuttaa ehdottomasti syrjäytymiseen, turha väittää muuta. Itsetunto menee jo nuorena. Kännyköitä ym vertaillaan koulussa koko ajan.

Jääkiekko on erittäin kallis harrastus lisenssimaksuineen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

annetaan rahaa ja ulkomaanmatkoja on todella ihanteellisessa asemassa. Mutta parempi käyttää rahaa kaikkeen kivaan ja ylenpalttiseen, kuten esimerkiksi yrittää parantaa kaikkien oloja.Formulat ym. muuten on järkevää ja ihmisen hyvinvoinninkannalta erittäin hyvä asia, sen verran voisi nämä formulapiirit kättänsä ojentaa, että afrikan nälkää näkeville järjestäisivät isot laajakaista kankaat, mistä nämä nälkiintyneet massat sitten voisivat sitten ammentaa hyvinvointia ja vaikuttaa osaansa taistelemalla itselleen paremman elämän.Minäkin ajan sellaisella autolla johon minulla on varaa enkä millä haluaisin. Matkustan suomessa enkä Karibialla. Ei se silti huonoa elämää ole.On halpojakin harrastuksia, eri asia on jos ei tulevalle huippupianistille ole varaa ostaa pianoa, mutta...22

Mutta totta on, että köyhyys rajaa tuota harrastamista. Just oli Hesarissa juttua esim. musiikkiopistojen hurjista lukukausimaksuista. Että aika yleistä se on.Rikkaudella ei kuitenkaan ole kamalasti tekemistä noiden harrastamisten kanssa. Köyhyys toki vaikuttaa.Vierailija:

Lainaus:


varaa maksaa kalliitä jääkiekkovarusteita ym?
etc.. ovat tilastollisesti " peritytyviä" , mutta etenkin omalla opiskelulla asiaan voi vaikuttaa. Ns. " köyhyyskulttuuri" on kuitenkin Suomessakin kasvava ongelma ja on aika kylmäkiskoista ja turhaa individualisointia syyttää vain yksilöä siitä, että ei ole pystynyt kompensoimaan saamiansa huonoja lähtökohtiat elämäänsä.

Melkein sanoisin oman mututuntuman perusteella niistä muutamista syntymärikkaista, jotka tunnen, että he eivät rahoilla ulkoisesti keekoile - ei TARVITSE. Rikkaus tuo sellaista perusvakautta elämiseen niin, että sitä ei ole tarvetta osoitella kalliilla merkkivaatteilla tai kännyköillä.Sen sijaan tottahan toki se vaikuttaa harrastamiseen. Muttei tavallisia harrastuksia (esim. jääkiekko) nyt tarvitse minään rikkaiden harastuksina pitää, kyllä niihin on varaa myös keskituloisilla.Vierailija:

Lainaus:


vaikuttaa ehdottomasti syrjäytymiseen, turha väittää muuta. Itsetunto menee jo nuorena. Kännyköitä ym vertaillaan koulussa koko ajan.

Jääkiekko on erittäin kallis harrastus lisenssimaksuineen.
Tottahan meitä on monia, jotka olemme lähteneet opiskelemaan kansakoulu/keskikoulutaustaisista perheistä, mutta tutkimusten mukaan vanhempien koulututustaustalla on merkitystä siihen, miten lapsi opiskelusta ajattelee ja miten paljon käy koulua.Toinen vaikuttava tekijä on julkisten säästöjen aikaan se, missä asuu. Hyviin eliittikouluihin menevät etupäässä ko. alueilla asuvat, hyvätuloisten perheiden lapset.Kolmas on vanhempien ja suvun apu uraa luodessa.Neljäs on se, miten suvusta ja vanhemmista on apua asuntoasioissa. Nyt esim. Helsingissä ei ole juurikaan asiaa kunnon asunton keskusta-alueella alta 400 tuhannen euron. Siinä on keskituloisella todellakin maksamista, se on elinikäinen projekti. Mutta jos sattuu olemaan paljasjalkaisten hesalaisten tenava, niin on usein plakkarissa jo perheen/suvun vaihto-omaisuutta, jolla on helppo hankkia itsellekin järkevä asunto. On se etu, ja iso onkin.Mutta toisaalta. Ei yritysjohtajaksi noin vain nousta, kyllä se vaatii hurjaa opiskelua ja työntekoa (ainakin nykyään). On vastuuta alaisista ja yrityksen menestyksestä. Me palkkaduunarit menemme vain töihin ja työajan päätyttyä palaamme kotiin - huolet yrityksestä voi jättää työpaikalle...Vierailija:

Lainaus:
Mikä ihme tekee näistä johtajista niin ihmeellisiä, että tienaavat kymmenien edestä? Mikä heidän työnsä tekee niin tärkeäksi? Ketä nämä johtavat tulevaisuudessa? Jotain slummilaumaa hienoine autoineen ja asuntoineen.Köyhyys periytyy
- ilmainen kouluruokailu ja halpa opiskelijaruoka

- halpa opiskelijaterveydenhuolto ja hammashoito

- halvat opiskelija-asunnot vaikka sitten solussa

- opintorahan korotus ja varattomille opintoraha myös lukioon

- mahdollisuus kohtuukorkoiseen opintolainaan

- pitkät opiskeluajat kun täytyy tehdä töitä samalla

- hyvistä opintosuorituksia rahallisia stipendejä tai lainaa anteeksiPitäisi varmistaa että opiskelu ei ala amerikkalaistua, että vain jos vanhemmilla on rahaa kustantaa opinnot ja asunnot niin voi opiskella. Sitten taatusti kurjuus periytyy eikä siitä voi omalla työllä päästä pois .Kalliit harrastukset ja merkkifarkut ovat minusta sitten asia erikseen, kyllähän se seurapiirejä rajoittaa mutta ei se ammattiin valmistumista estä. Minusta ei koskaan akateemisuudesta huolimatta tule muuta kuin duunarin tytär, seurapiirit on sitten erikseen. Se kyllä erottuu jo koulussa kuka kelpaa mihinkin porukkaan ja kenelle homma hoituu suhteilla ja kenelle taas omalla työllä.22

Peruskoulu vain on maksuton, mutta lukiokirjat ovat nykyään niin hintavia, että ei ihan köyhillä niihin välttämättä ole varaa. Meidän vanhin lapsi on lukiossa ja nuoremmatkin saavat mennä, mutta jostain muusta se on sitten pois, vaikka kännyköistä tai merkkivaatteista tai äidin omista vaatteista ja menoista. Yksi lapsistamme oli pienenä lahjakas telinevoimistelija ja häntä kosiskeltiin valmennusryhmään, mutta meillä ei todellakaan ollut varaa siihen. Niinpä harrastus jäi.

työssäkäyvän lapset syrjäytyy jo ala-asteiässä, kun ei ole samanlaisia harrasteita kun muilla, vaatteita ym ym kun siinä iässä kaikki merkit alkaa kaverisuhteissakin painottua...etenkin kaupunkiseudulla...maalla nyt on ( kokemuksesta sanon) ihan lähes tulkoon sama, mistä vaatteet on ostettu ym...Rahanpuute vaikuttaa ystävyyssuhteisiin, siihen miten tulee valituksi ryhmätöihin, miten koulussa menestyy, voi tulla kiusatuksi, syrjityksi ym ym...ja itsetunto on aika ahtaalla tuolloin, ellei ole tosi vahva persoona...

Otin tuon jääkiekon nyt esimerkiksi, onhan toki ratsastaminen, musiikki ym. harrastusmaksut kalliita.

Ja itsetunnon menetys, sen voi menettää vaikka vanhemmat kuinka tsemppaisivat.

Lapset ovat karuja köyhien lapsille jos yrittää pyrkiä ns. parempi kastisten lasten kanssa harrastamaan.

Vierailija:

Lainaus:


nimim. duunarin akateemikkotytär
ja se vähän luo epäuskottavaa leimaa muihinkin sanoihisi. Akateemikoita on Suomessa vajaa pari kymmentä eikä niistä yksikään ole sen ikäinen että palstailisi täällä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat