Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Mitä mieltä olette suunnitteilla olevasta vanhempainrahauudistuksesta, josta uutisoitiin 17. ja 18.3.? Kyseisessä uudistuksessahan äidille maksettava äitiysraha ensimmäiseltä 56 arkipäivältä nousisi 90 prosenttiin palkasta, kun se nykyään on noin 70 prosenttia niillä joilla se ei ole palkallinen. Vanhempainrahaa, jota voi saada kumpi tahansa kotiin jäävä vanhempi, on uudistuksessa työryhmä esittänyt korotettavaksi 80%:iin, mikäli mies on kotona ensimmäiset 50 päivää. Äideille samaisesta 50 päivästä maksettaisiin edelleenkin vain 70 prossaa.Eli noin 3kk:n ikäisen vauvan kotona hoitamisesta mies saisi jatkossa 80% ansiotuloistaan, mutta nainen vain 70%. Ero vielä suurenee kun otetaan huomioon että miesten tulot ovat keskimäärin 10-20% suuremmat kuin naisten, vaikka he tekisivät samaa työtä.

Kommentit (2)

Ymmärrän, että ajat naisten ja miesten samanarvoista asemaa ja se on monissa asioissa mielestäni paikallaan mutta tässä en ajattele samoin. Suurin osa vauvan kotiin jäävistä vanhemmista on kuitenkin äitejä eikä isiä eikä tämä asia varmasti muutu toisinpäin minkäänlaisen rahan ansiosta. Tässä halutaan ymmärtääkseni perusteltaan nimenomaan vahvistaa sitä, että isät jäisivät kotiin mieluummin, jos jostain syystä lapsen äiti ei voisi/kykenisi ja tukisivat siten lasten parasta hoitoa. Etsitään siis lasten ja isien välistä vahvaa suhdetta, mikä sekin on tärkeä varsinkin sellaisissa tapauksissa, että esim. äiti joutuu leikkaushoitoon lapsen ollessa pieni ja sen jälkeen pitkälle sairaslomalle, lapsen tilanteen pitäisi olla vahvempi myös isien suhteen silloin. Lasten isille tahdotaan antaa tällä tavalla vahvistusta siihen, että he uskaltaisivat jäädä kotiin ja että heitä ei pidetä huonompiarvoisina kuin naisia, mitä he herkästi varmaan kokevat. Vaikka raha on suurempi, sillä ei pyritä osoittamaan, että isän pitäisi hoitaa lasta äitiä ennemmin tai että on suuremman rahan arvoista sinänsä se, että isä jää kotiin kuin että äiti jää kotiin. Yksinkertaisesti miehet eivät useinkaan jää kotiin missään tilanteessa hoitamaan lasta vanhempainrahoilla tai muillakaan tuilla.

Tuskin on kyse siitä, etteikö naisille tahdottaisi antaa samanlaista tukea kuin miehille periaattessa. Jos tästä asiasta nousisi haloo, niin naiset eivät varmasti saisi sittenkään yhtään suurempaa tukitasoa. Kävisi vain niin, ettei mitään uudistusta saataisi.

En ymmärrä miksei naisille ja miehille makseta saman verran? Että kumpikin saisi sen 90%? Mikä pointti tässä nyt on maksaa eri sukupuolille eri verran? Eikö Suomessa kannatetakaan tasa-arvoa?Sinällään en kannata mitään tukia lapsiperheille, joka tekee, se maksaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat