Seuraa 

Kullanmuruni napatynkä irtosi eilen (ikää 1vk 4pv), niin eikö hänet saa sitten kylvettää tänään jo? Nyt tarvitsisin ns.apua kylvetysasentoihin, vedenlämpötilaan jne,jne. Kiitos!!

Kommentit (8)

Ohjeita löytyy esim. videoneuvolasta

http://www.verkkoklinikka.fi/videoneuvola/kylvetys.htmlEnnen kylpyä laitan patterille lämpiämään ne vaatteet, jotka puen vauvalle kylvyn jälkeen.Jos vauva on hermostunut/huutaa, monesti rauhoittaa (muulloinkin un kylvyssä), kun pitelee vauvan käsiä vauvan rinnan päällä. Vähän vaikea selittää, toivottavasti ymmärsit! Hermostuessaanhan vauva monesti huitoo käsillään ja kun kädet ottaa kiinni ja pitää niitä paikallaan vauvan rinnan päällä, vauva rauhoittuu ja huuto laantuu. Ainakin meillä...

Tässä vielä yksi,vaikka te varmaan olette jo kylpeneetkin :)

Anopin hyväksi koettu vinkki oli laittaa ammeen pohjalle ja käteen millä pidät vauvaa, sideharsoliina.Varsinkin alkuun,kun vielä on epävarmuutta,niin saa paremman otteen vauvasta,ei ole liukas vallankin jos käyttää kylpyöljyä.Ja ammeen pohja tuntuu vauvasta miellyttävämmältä,kun on kangas,eikä muovipohja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asennoista ja otteista on turha murehtia, tyyli on vapaa ja ei kun loiskimaan vaan =) Yksi vinkki on se, että kaikki vauvat eivät suinkaan hihku riemusta kylvyssä. Meillä huusi kuin syötävä alkuun, joten vietiin sitten suihkuun ja sylissä rintaa vasten ollessa oli paljon turvallisempaa ja suorastaan kivaa!

Niinpä ensimmäiset kuukaudet käytiin pojan kanssa suihkussa. Siitä tykkäsi. Piti vaan olla tosi varovainen, sillä märkä vauva on tosi liukas =)

vauvat yleensä pitävät kovasti kylpemisestä. Kylpyhetkestä tulee tehdä rauhallinen. Pyyhkeet ja muut käden ulottuville. Vesi kädelle lämpöistä ja tarpeeksi paljon, ettei vauva palellu. Tukeva ote pään alta ja samalla vauvan toisesta kädestä kiinni, ettei vauva tipahda. Toisella kädellä sitten voi pestä vauvaa, taipeet ym huolella. Ja sitten kuivata huolella ettei taipeet haudu. iloista kylpyhetkeä!!

Oli pakko vielä palata kertomaan että " kylpylä-reissu" sujui hyvin, poika tykkäsi niin paljon että olisi lillunut koko illan vedessä ellei äidin käsi olisi väsynyt =) Kiitosta vielä!

Lisään tähän oman vinkkini neuvoksi siihen, jos vauva tuntuu jännittävän/pelkäävän kylvyssä. Nimittäin meillä oli ennen melkoista huutoa kylvetykset, mutta nykyisin teen niin, että ensin kannattelen vauvaa (3kk) veden yläpuolella, ja valelen häntä varovaisesti kylpyvedellä joka puolelta. Niin iho tottuu veteen ja sen lämpötilaan. Vähitellen " hivutan" hänet ammeeseen. Koko ajan myös juttelen rauhoittavasti ja iloisesti ja olen itsekin kyynärpäitä myöten ammeessa :) Kaikki liikkeet teen erittäin hitaasti. Vauva nauttii ja hymyilee. Hän hakee kuitenkin koko ajan katsekontaktia, selvästi turvaa hakien, koska tilanne on aina niin jänskä.

Eli, jos sulla ei ole vedenlämpötilamittaria, mittaa veden lämpö kyynärpäälläsi älä kädelläsi. Monella ihmiselle kädet voivat olla tosi kylmät/lämpimät jolloin lämpötila vääristyy.Sitten yhdyn edelliseen eli kaikki vauvat eivät pidä kylvystä, varsinkaan liian väsyneinä. Meillä esikko taisi olla edellisessä elämässä kala....keskimmäinenkin oli vesipeto, mutta tämä kuopuspa inhosi vettä ja kylpemistä ensimmäiset 4 kuukautta.

Meillä kuopus myös inhosi ja pelkäsi suihkua, mutta usein ratkaisimme ongelman sillä, että toinen vanhemmista meni vauvan mukana kylpyyn. Teki sitten ilmeisesti tarpeeksi turvalliseksi tuon toimituksen.Iloisia kylpyhetkiä. Tullessaan rutiiniksi on meillä kylpy taannut kaikista helpoimmat nukahtamiset ja makoisat yöunet :-)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat