Seuraa 

Moi!Oletteko te muut pesseet kaikki äitiyspakkauksen tekstiilit (haalarit, lämpöpussin ym) ennen käyttöä?

Kommentit (15)

Unohtui sanoa että eri juttu tietenkin niille tavaroille jotka ei kosketa ihoa, esim. haalari.Makuupussia ainakin me käytettiin paljon kellintä-alustana kun tyttö oli ihan pieni, joten sille pesu tuli tarpeeseen.Coe

Eli olen pessyt tai aion pestä seuraavat tuotteet.Kaikki suoraan ihoa vasten olevat vaatteet:

Bodyt

puolipotkarit

potkarit

gollegepuku

paidat

sukat, ja trikootumput

pussilakanat, alulakanat

kypärämyssy/pikkumyssyNämä ajattelin pestä siksi koska me molemmat kärsimme allergiasta ja vauvallakin voi tulla alergiaa vaatteiden tärkistä. Pesuaineena olen käyttänyt nestemmäistä pesuainetta ihan tilkan. Huuhteluainetta en ollenkaan.Seuraavia en aio pestä:

Toppapuku

Kevyt toppapuku

Makuupussi

Ulkohanskat/töppöset

Ulkomyssy

Jos nämä pesee niin voi olla,että ne menttää lämpöisyytensä. Eivät ole sitten enää niin ilmavia.Keittää aioin:

Tutit

tuttipullot

ensilelut (muoviset)Lilli81 30+5

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

pesin kaikki mahdolliset äitiyspakkauksesta- makuupussia ja haalaria myöten. Ja myös silitin kaikki, puklurätitkin. Siellä ne sitten odotti laatikossa monta kuukautta ennen kuin alettiin käyttämään. Silitys jäi siihen yhteen kertaan, samoin säntillinen viikkauskin... Mutta jotenkin sekin kuuluu siihen odotukseen ja äidiksi tuloon, että pesee ja silittelee niitä pieniä vaatteita valmiiksi:)

Kannattaa käyttää vauvanvaatteisiin ja vaikka koko perheelle (kuten meillä) huuhteluaineena tilkkaa etikkaa huuhteluainelokeroon. Kestovaippailijat tekevät usein näin.Etikka raikastaa ja pehmentää pyykin. Meidän perheessä on ilmeisesti sekä minulla että 2v tyttärelläni atooppinen tai muuten herkkä iho, mutta tuolla konstilla iho ei ole koskaan ärtynyt. Etikka ei haise puhtaassa ja kuivassa pyykissä lainkaan, mutta sillä huuhdeltu pyykki tuntuu mukavasti pehmeämmältä vauvan ihoa vasten kuin pelkällä pyykinpesuaineella pesty. Tietysti keväämmällä voi kuivattaa ulkoilmassa joka myös hieman pehmentää vaatteita.Etikka ei myöskään kuluta vaatteita tai vaikuta vaippojen imukykyyn, pitää pesukoneen kalkittomana ja jos pyykit unohtuvat laittaa heti kuivumaan, eivät ala heti haista pahalle. Ja on paljon halvempaa kuin nenää ja ihoa ärsyttävät hajustemömmöt! kannattaa siis kokeilla!

Kankaissahan on usein kaikenlaisia käsittelyaineita, tuntuvatkin kankeilta, ja kyllä ne vaatteet varmaan ehtivät kerätä kaikkea matkalla Kiinasta Suomeen ja niitä pakataan ja kääritään monissa käsissä. :)

Kiitokset vinkeistä! Taidan toimia niinkuin monet muutkin eli pesen kaikki, jotka ovat suorassa kosketuksessa vauvan ihoon:) Tuli mieleen vielä yksi kysymys: mitä teette pehmolelujen, froteepintaisten helistimien ym kanssa? Ensikertalaisena kaikki mietityttää...Sain nimittäin lahjaksi Brion froteepintaisen helistimen, puhtaalta tietysti näyttää, mutta oli kaupan hyllyllä ilman suojapakkausta.

olevassa tuoteselostelapussa/pesuohjeessa lukee " pestävä ennen käyttöä" . Muut olen pessyt paitsi haalarin mutta ehkäpä senkin sitten pesen kun kerran lapussa noin sanotaan.

Kyllä kaikki kannattaa minusta pestä, sekä uusi että käytetty, niin säästyy mahdollisilta vaivoilta, vauvan iho kun on vastasyntyneenä niin herkkä. Eihän se niin kovin iso vaiva ole ja kivaa vauva-aiheista puuhaa " odotellessa" :)Coe rv 10+2 (ja esikoinen 03/05)

Haalaria ja makuupussia en pessyt, sillä ne ei tule suoraan kosketukseen vauvan iholle. Kaikki muut vaatteet (bodyt, potkuhousut, oloasut, sukat, myssyt jne.) toki pesin, nehän haiseekin aika kaamealta.


Kyseisiä vaatteita ommelleena suosittelen kyllä pesemään kaikki vaatteet ennen käyttöä!Valmistus prosessin aikana kappaleet matkaa monestikkin avonaisissa laatikoissa autoissa joiden tavaratilaan pääsee pakokaasua ym. saasteita..Ompelimossa kappaleet ottaa välillä kosketusta esim. lattiaan ja kulkee kymmenien eri pöpöisten käsien läpi ennen äitiyspakkaukseen laittamista! Eivät tosiaan ole ihan puhtaita vaikka uusia ovatkin :)

Niamey rv 22+0

Syinä jo mainitut eli vaatteissa kaikkia käsittelyaineita ja pestyinä ovat sitten varmasti puhtaita ja pehmoisia. Meillä myös allergiaa, joten sekin syy, miksi pesen yleensä kaikki pienten vaatteet ennen käyttöä (en tietenkään toppavaatteita). Pesuainetta käytän vauvanvaatteiden pesemiseen vähemmän kuin normaalisti, huuhteluainettakin saatan käyttää samoin pienen tipan. Lisäksi valitsen koneesta lisähuuhtelut.Miksipä ei kantoliinaakin voisi ennen käyttöä pestä. Itse pesin. On sitten *kutistettu* ja päästetty värit :) Muutenkin sitä joutuu kyllä pesemään, sillä vauva kuolaa ja puklaa liinankin (vaikka itse kuinka yritin suojata)...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat