Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

minulla on nyt 26 viikkoa täynnä ja kohdunsuu on vähän auki ja pehmentynyt. tänään on supistellut paljon (kylläkin kivuttomasti) ja pelkään että täytyy lähteä tarkistuttamaan. mitkäon mahdollisuudet että vauva selviää terveenä jos alkaa pian syntyä?

Kommentit (5)

saatat olla supisteleva tyyppi, jolla tilanne ei etene, toisaalta saatat keskosen synnyttää. aika moni noilla viikoilla jää eloon, mutta saattaa olla melkoisia vaikeuksia. mahiksen on huomattavasti paremmat kun 30vk on täynnä.2 keskosen äiti

...jäähän pienempiäkin henkiin. Mutta terveys on monitahoinen kysymys, varmasti olet kuullut ongelmista joita keskoset saattavat kohdata. Ystäväni kaksoset syntyivät viikolla 26 ja ovat nyt neljä vuotiaita, joten tsemppiä sullekin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mulla vastaavalla viikolla oli jo kohtu kokonaan auki ja sikiökalvo pullotti 6 cm emättimen puolella. Makasin sairaalassa viikon jalat koholla ja sitten vauva syntyi rv 27. Tyttö painoi 1050 g ja oli 38 cm pitkä. Nyt on terve reilu 1 v ja konttaa ja kävelee puita pitkin, pian varmaan kävelee ilman tukeakin:). Viikolla 27 -28 ainakin on jo ihan hyvät mahkut selviytyä hengissä ja terveenä. Mutta kaikki on yksilöllistä ja riippuu vauvan " kypsyydestä" . Jos keuhkot toimii hyvin jne. niin vauvalla on hyvät mahdollisuudet nyky lääketieteen keinoin selviytyä... Mutta pienillä keskosilla on niin paljon riskejä infektioiden jne muodossa, että kukaan ei voi sulle luvata mitään. Jopa alle rv 24 viikoilla syntyneistä osa selviää ja on jopa terveitä...

Koita vaan ottaa tosi rauhallisesti, jokainen vuorokausi merkitsee paljon vauvasi kehityksessä! Sairaala-aika keskosen kanssa on raskas elää läpi, mutta onneksi lopputulos palkitsee:)!

Toivon sulle paljon onnea ja vielä monta raskausviikkoa ennen synnytystä! Halaa:)

..asioilla. Voivat sitten pistää kortisoonit, jos näyttää sille, että vauva on piakkoin syntymässä. Toivoa voit hakea esim. sivuilta www kottikärryt fi, jossa kerrotaan rv 22+ syntyneen pojan elämästä..

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat