Vierailija

Sivut

Kommentit (38)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vein tänään tuttuni lääkäriin, kun sillä oli 39 kuumetta ja sanoi tuntevansa jotakin kummallista vatsassa, ei siis varsinaista kipua, mutta " jotain" .Minä tietenkin moralistina ajattelin, että joopa joo, krapulaa se vaan on. Tuttu nimittäin oli juhlinut rankasti synttäreitään VIIKON... mutta sitten se soitti, että joutuukin jatkotutkimuksiin, kun crp tuon 190. Että saapi nyt sitten nähdä mikä vikana, toivottavasti nyt ei kuitenkaan mitään kuoleman vakavaa.Ap

Sillä on suuri merkitys tuon arvon kanssa, että missä se tulehdus on!!Itselläni on tulehdus jalassa ja crp arvo oli 39, ei antibiootti kuuria pelkkä tulehdusvoide riittää.

Sama arvo kohtutulehduksessä tuhti antibiootti kuuri!!Lapsellani oli alta vuorokauden iässä tulehdus arvo 60 ja joutui teholle samantien.ensi crp oli - kun siis jouduin sairaalaan - vähän yli 200 ja vaikka sain antibioottiakin niin se vähän aikaa vielä nousi ja oli yli 300 seuraavana päivänä. Alle 10 on siis normaali. En siis ollut teholla mutta jos yli 500 niin ilmeisesti tarkoittaa että joutuu jo hengityskoneeseen?

CRP:n pitoisuus veressä nousee bakteeri-infektioiden, muiden tulehdustilojen ja kudosvaurion yhteydessä nopeasti, jo muutaman tunnin kuluessa, ja pitoisuus voi kaksinkertaistua alle kahdeksan tunnin välein jopa 1000-kertaiseksi viitealueeseen verrattuna. Maksimitaso saavutetaan tyypillisesti noin 50 tunnissa. CRP nousee yleensä enemmän bakteerin aiheuttamissa tulehduksissa kuin virustulehduksissa, mutta kohonnut CRP ei ole minkään tietyn tulehdustilan merkki. Lievät tulehdukset ja virusinfektiot nostavat CRP:n tyypillisesti noin tasolle 10–50 mg/l, aktiiviset tulehdukset ja bakteeri-infektiot pitoisuuksiin 50 - 200 mg/l ja vakavat infektiot tai traumat tasolle >200 mg/l. CRP:n biologinen puoliintumisaika on 19 tuntia, joten tulehduksen rauhoituttua CRP-taso laskee nopeasti. CRP on siis herkkä, mutta epäspesifinen tulehdustilan indeksi.

Minulla oli  serpi 210 (keuhkokuume) jouduin sairaalaan ja tiputukseen kolmeksi päivää, neljäpussia antibioottia meni päivässä ja vielä kahdenlaista antibioottia päälle sekä happilaitten kautta limanirroittajaa. Vielä kotihoidossa menee kahta eri antibioottia. Oli kyllä kurja olo ja hirvittävä yskä ja nuha.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat