Seuraa 


Kiinnostaisi kuulla mielipiteitä nimistä Ohto ja Aatos..Mitä tykkäätte?

Kuinkahan yleisiä kyseiset nimet ovat nykyisin pikkupojilla?

Itse en tiedä yhtään Ohto-nimistä, Otsoja kylläkin.. Aatos lienee yleisempi nimi..(?)

Kiitos vastauksista jo etukäteen:)

Kommentit (11)

Ohtosta pidän erityisesti, mukavan metsäinen nimi. Aatos on myös hyvä, runollinen ja jotenkin myös jylhä nimi, vaikkei äänneasultaan kovin jykevä olekaan. Ohto Aatoshan olisi pojalle komea nimikokonaisuus :-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Ja tosiaan Aatos on yleisempi nimi, Ohtoja vrk:n mukaan yhteensä 128 (vuosina 2000-2005 annettu 48 lapselle, tänä vuonna 3:lle) ja Aatosta yhteensä 9764 (vuosina 2000-2005 347 kpl ja tänä vuonna jo 6).Mutta minusta noista kyllä tuo Ohto on kivempi.

Ohto oli miehen listalla mutta hylkäsin sen, kun siitä tuli mieleeni itämurteella lausuttu " Otso" (vrt. katsoa - kahtoa). Sinänsä ihan kiva nimi.En yleensä pidä merkitysnimisitä, joten Aatoksessa häiritsee merkitys " ajatus" .Yleisyydestä löytynee tietoa vrk:n nimipalvelusta.

Ohto on hieno nimi ja siitä tulevat mieleen komeat metsän eläimet. Aatos-nimestä en sen sijaan pidä. Se on minusta vanhan miehen nimi ja tuo nimeen aattelijan, turhan aikailijan.

Minusta tuo Petrus on tosi kiva nimi, Aukusti taas oikein komean oloinen. Mutta näistä kahdesta (tai neljästä, jos otetaan Ohto ja Aatoskin mukaan) valitsisin tuon Petruksen... tai yhdistäen pohtimianne nimiäPetrus Ohto Aukusti =)ystäväni tutulla on sen niminen poika ja kun kuulin sen eka kerran niin mielestäni se oli mainio nimivaihtoehto sarjassamme vähän erilaisempia nimiä..Aatos ei nappaa yhtään..


Aatoksesta tykkään, Ohtosta (Ohdosta?) en... Ohto, tulee mieleen rohto? No, toisaalta voisi Aatoksestakin tulla mieleen vaikkapa paatos, vaan kun ei tule ;o) Aatos on jotenkin komea nimi, vähän kuin Aarni, Kaarlo ja Armaskin. Mutta kyllä Ohtokin ihan hyvin suomalaispojan nimeksi käy!


Kiitos vastauksista!:) Nää on todellakin makuasioita, mutta kiva kuulla mielipiteitä näistä nimistä, just millaisia mielleyhtymiä tulee jne.

Jos jaksatte vielä kommentoida nimiä PETRUS ja AUKUSTI? MItä tykkäätte?

Onko Petrus vaikea lausua, kuulostaako rumalta (itse toisaalta tykkään nimestä mutta jotenkin " rusahtaa" tuo tr-äänne)?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat