Vierailija

.

Kommentit (19)

Ruoasta ei pakastimessa tule koskaan syömäkelvotonta vaan sitä voi käyttää vaikka ikuisesti.Ruoan rakenne muuttuu pakastettaessa ja siksi on annettu suositeltavia pakastusaikoja kullekin tuotteelle koska tuon ajan jälkeen tuotteen rakenne voi olla muuttunut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Pakastettu kala säilyy hyvin pakattuna -18 asteessa pakastimessa 3 kuukautta. Tämän jälkeen kala alkaa kuivua, joskaan kuivuminen ei ole terveydelle vaarallista."

Tyhmä varmistuskysymys vielä: päteekö sama myös kalaan? Eli että saattaa mennä rakenteeltaan ikäväksi mutta ei muutu terveydelle haitalliseksi.

jos pakastimen lämpötila on asiallinen. Pilaantumisen kannalta sitä voi siis säilyttää pakastimessa vaikka ikuisesti - pöpöt eivät lisäänny ja lihaa on turvallista käyttää.Syy, miksi lihaa tai mitään muutakaan ei suositella pakastettavaksi vuosikausiksi on se, että mitä kauemmin tuote on pakastettuna, sitä enemmän sen rakenne muuttuu. Pakastetusta tuotteesta myös haihtuu koko ajan vettä ja se kuivuu. Jos liha siis on kovin kauan pakastimessa niin sen rakenteesta voi tulla epämiellyttävää eikä ruoan koostumus välttämättä ole enää toivotunlainen. Vaarallista siitä ei kuitenkaan tule.

Kuivuminen ei ole vaarallista pilaantumista, ei myöskään rakenteen muutos. Suositellut pakastusajat perustuvat siihen milloin tuote vielä on todennäköisesti rakenteeltaan, koostumukseltaan ja maultaan asiallista. Sen jälkeenkään se ei muutu vaaralliseksi: kuiva liha ei ole terveydelle vaarallista sen kummemmin kuin härskiintynyt rasvakaan - toki ne voivat maistua pahalta.Tässä linkki mikrobien kasvusta kertovalle sivulle. Pakastuslämpötilassa eli -18 astessa mikrobit eivät lisäänny eli ruoka ei mikrobiologisesti pilaannu ja piste. Tietenkään tuotteita ei kannata ehdoin tahdoin säilyttää vuosikausia pakastimessa mutta ei ole myöskään mitään järkeä heittää niitä roskiin 3 kk kohdalla testaamatta vieläkö ne olisivat rakenteeltaan kelvollisia. Monesti ne sopivat vallan hyvin vielä esim. kypsennettäviin ruokiin.t. aina kaiken pakastanut ja perheelle syöttänythttp://www.kotimaisetkasvikset.fi/finfood/ffom.nsf/0/A92602BE89B6296DC22...ö&cat3=Ruuanvalmistus&cat4=Raaka-aineiden%20säilytys%20kotona&cat5=Mikrobit%20pilaavat%20ruokaa

Kunnollisessa pakastimessa ja oikeassa pakastuslämpötilassa on niin kylmä, että mikään pöpö ei siellä lisäänny. Ruoka ei siis voi mikrobiologisesti pilaantua pakastimessa eli muuttua terveydelle vaaralliseksi.Toki jos ruoka on jo valmiiksi pilaantunutta kun se pakastimeen laitetaan ei sitä voi myöskään pakastamisen jälkeen syödä.

että aikanaan oli vain yksi käyttöpäivä jäljellä, niin kuinka kauan sitä voi pitää pakkasessa ennen kuin menee täysin käyttökelvottomaksi?Eihän pakastaminenkaan täysin aikaa pysäytä... Ihmiset aina puhuvat ostavansa niitä -50% lihoja ja pakastavansa, mutta itse en ole koskaan uskaltanut kun en tiedä kauanko oikeasti säilyvät siellä.

Kala säilyy pakastimessa 1-2 kuukautta, broileri 3-6 kuukautta. Säilyvyyteen vaikuttaa pakastimen lämpötila ja se, kuinka tuoreena ja huolellisesti tuote on pakattu. Mitä kylmempi ja puhtaampi pakastin, sen paremmin tuote säilyy. Hyvä pakastuslämpötila on -20 astetta. Arat elintarvikkeet kannattaa pakata kaksinkertaisesti, esim. ensin folioon ja sitten pakastuspussiin. Ensimmäisiä pilaantumisen merkkejä ovat pakkaskuivuminen eli elintarvike kuivuu. Sen lisäksi tuotteeseen saattaa tulla vieraita makuja.ihaa suositellaan pakastettavaksi muutaman kuukauden. Pidemmässäkään ajassa ei mitään vakavaa tapahdu, mutta liha pakkaskuivuu ja sen sisältämä rasva alkaa jossain vaiheessa härskiintyä. Jos jauheliha on ihan tuoretta, sitä voi hyvin pakastaa raakana. Viimeisen myyntipäivän liha kannattaa ensin kypsentää ja sitten pakastaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat