Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Joudutaan tässä miehen työn perässä sisäsuomesta muuttamaan rannikolle, Porvoon lähistölle. Olisi kiva asua meren rannalla, tykätään veneilystä. Helsinki on kallis niin, ja maaseudulta ollaan, niin että ollaan vähän ajateltu Sipoota, Porvoon rantoja, Pernajaa.Mutta miten on tämän suomenruotsalaisuuden kanssa? Nehän on kaikki alkujaan ruotsinkieleisiä kuntia ja olen kuullut ja näkyy se palveluiden sijoittumisestakain, että ruotsinkieleisille on koulut, mutta suomalaislapset joutuvat ja ala-asteella kulkemaan keskuksiin ja aika suuriin yksiköihin. JA muutenkin: jääkö siellä ihan ulkopuoliseksi, onko työnsaantimahikset minulle huonot? Pitäisikö vaan mennä sisemmäksi niihin suomenkielisiin kuntiin?

Kommentit (3)

eli ruotsinkieliset vähemmistöä. Porvoossa ruotsinkielisyys näkyy aitona kaksikielisyytenä, eli kun menet kauppaan, sinua palvellaan oikeasti sekä suomeksi että ruotsiksi. Käyn Porvoossa noin 100 päivänä vuodessa ja pidän kaupungista paljon.

Me asumme Sipoossa ja täällä ainakin saa ihan hyvin palvelua molemmilla kielillä. Suomenkielisistä tarhoista en tiä kun omamme on kotona vielä ja on menossa ruotsinkieliseen jokatapauksessa. Varaudu että joudut lähtemään töihin Helsinkiin. Sipoosta se on aika lyhyt matka meiltä n. vartissa Itäkeskukseen. Pernajasta varmasti pääsee reilussa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meidän tuttavaperhe olis ainakin vaan tyytyväisiä. :) ja täältä porvoostahan nyt saa kaikkia palveluita molemmilla kielillä, tää nyt mikään ruotsinkielinen paikka ole. lähinnä kaksikielinen.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat