Seuraa 

Eli mieheni on siis algerialainen, ja töitä vaan ei meinaa löytyä.

Ollaan laitettu työhakemuksia moniin eri paikkoihin, varastotöihin, pakkaustehtäviin... lähinnä pääkaupunkiseudulle. Hakemukseen oon laittanu, et suomen kielen taito tyydyttävä. Sekö on este?

Alkaa meitä molempia tympästä tämä miehen työttömyys. Erityisesti mies haluaisi tehdä töitä.

Voisko syynä olla, ettei asuta pääkaupunkiseudulla

Miten teillä? Onko kielitaito, tai sen puuttuminen vaikeuttanu työn saantia?

Kiitos vinkeistä!

Kommentit (7)

tänään tuli sähköpostiin kutsu yöhaastatteluun:)!

varastohommiin, mut samahan se kuhan on töitä.

Mies on korkeasti koulutettu, mutta oman alan hommista voi vain haaveilla.

Sitkeyttä ja onnea kaikille muillekin!

näin se elämä yllättää

Minun mieheni on myös algerialainen, eikä töitä tahdo löytyä. Tosin hänen suomen kielen taitonsa ei ole tyydyttävä, vaan vielä aika heikko. Siksipä hän opiskeleekin kieltä ahkerasti, että töiden saanti helpottuisi. Mutta jos sinun mihesi kielitaito on sentään sujuvaa, eikä töitä löydy, niin ilmeisesti se kielitaito ei aina riitä. Onko hän korkeasti koulutettu, vai vain perukoulun käynyt? Ehkä sellainen asia voisi vaikuttaa. Tosin luulen, että pelkästään se, että on ulkomaalainen saa monen työnantajan suhtautumaan ennakkoluuloisesti. Se ei ole reilua, mutta elämä vain on sellaista. Harmi, että meidän mokuparien pitää kärsiä siitä. Hyvää jatkoa kuitenkin sinulle! Toivon, että miehesi saa pian töitä :-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä se kielitaito siihen vaikuttaa valitettavasti, mutta kannattas sinun vaan ottaa ite ja soittaa työpaikkojen perään. Vaikka se tuntuiskin tympeeltä soitella toisten asioita ja mutta eikun reippaasti vaan esittää asia. Se työttömyys on niin hankala asia joten sen työpaikan eteen kantsii tehdä kaikkesa. Niin me tehtiin ja mies sai kuin saikin töitä lopulta, sitkeyttää sinne!

samaten meillä mies on korkekoulututkinnon suorittanut ja opiskellut yliopistossa, mutta mitään hyötyä ei täällä síitä koulutuksesta ole ollut. Hän tekee myös näitä hanttihomia toistaiseksi, ja ainoa hyöty mitä koulutuksesta on ollut että hän on päässyt koulutetuille maahanmuuttajille tarkoitetuille kielikursseille (jonne on tosi kova tunku muuten !.)

Mutta me ajatellaan että tämä on alkua vasta ja myöhemmin hän kouluttaa itsenä johonkin parempaa ammattiin täällä. Ne pakkaushommat ei ole yhtään hullumpia muuten joten lycka till!

Onnea haastatteluun !!!!!!!! kyllä se siitä lähtee..

Sammakko82:

Lainaus:


miehelläni on töitä asiakaspalvelutehtävissä, eikä hän puhu Suomea kuin muutaman sanan. Ymmärtää sitten kyllä vähän enemmän..Miten meni haastattelu.. toivottavasti miehesi sai töitä :)


Meillä sama tilanne. Mies ranskalainen eikä puhu suomea, mutta silti pärjää asiakaspalveluammatissa.

Kielitaito vaikuttaa, mutta jotkut työnantajat pitävät " riittämätöntä" kielitaitoa hyvänä tekosyynä olla palkkaamatta ulkomaalaistaustaista. Mieheni ei saanut aikanaan edes koulutukseensa liittyvää pakollista harjoittelupaikkaa ennen kuin eräs opettaja sellaisen suhteillaan järjesti. Sen jälkeen työllistyminen onkin ollut helpompaa, mutta aina täytyy lähes tunkea haastatteluun. Pelkkä papereiden lähettäminen ei riitä, vaikka olisi Suomen kansalainen ja 15 vuotta Suomessa asunut.

miehelläni on töitä asiakaspalvelutehtävissä, eikä hän puhu Suomea kuin muutaman sanan. Ymmärtää sitten kyllä vähän enemmän..Miten meni haastattelu.. toivottavasti miehesi sai töitä :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat