Seuraa 

Tuore äiti kyselee neuvoja:

3,5 viikkoisella pienellämme oli viime yönä nenä osittain tukossa. En tiedä menikö maitoa nenään, kun syötön jälkeen alkoi niin rohista. Välillä ilma tuntui kulkevan paremminkin ja välillä hirmuinen tuhina ja tukkoisuus ja aivastelua. Vauva nukkui kuitenkin, mutta itse en tietenkään saanut unta. :( Aamulla sain ongittua keltaista räkää pois.kysymyksiä:

Voiko vauva hengittää suun kautta?

Täytyykö yöllä alkaa rassaamaan nenua?

Alkaako vauva itkemään, jos henki loppuu? Toisin sanoen uskallanko nukkua?

Voiko tämä olla jatkuva ongelma, jos se aiheutuu maidosta?

Nenätippoja yöllä? Herääkö vauva siihen?Vastatkaa kokeneemmat!!!

kiitos

Kommentit (3)

kirjojen tms. avulla jotta pääpuoli on korkeammalla kuin jalat niin hengitys on helpompaa.

Ihan samoin neuvoisin suolaliuostippoja apteekista laittamaan nenään ja sitten reilusti NenäFriidalla imaiset kaiken rään pois vaikka vauva vastustelisikin. Rään poistuminen kuitenkin helpottaa vauvan oloa ja ehkäisee monia tulehduksia.


Kyllähän vauvat hengittävät suun kautta, joskus hengitys voi toki rohista silloinkin, jos kurkussa on limaa. Ongelma syntyy lähinnä siinä, että vauvan on vaikea imeä kun nenä on tukossa. Etenkin jos vauva on tottunut nukkumaan tutti suussa, ei nukkumisestakaan meinaa tulla mitään...Vauvan nenästä kannattaa imeä räkää letkullisella niistäjällä, " Nenä-Friidalla" , jota saa ainakin apteekeista ja joistakin marketeista. Ennen imemistä kannattaa liuottaa räkää keittosuolatipoilla tai äidinmaidolla, itse lypsän maitoa (neulattomaan) ruiskuun ja tiputan sitä nenään. Maistuu vauvankin mielestä takuulla paremmalta kuin keittosuolatipat, nieluunhan sitä kuitenkin valuu. Ainakin illalla ennen nukkumaanmenoa kannattaa imeä räkää pois, ja keskellä yötäkin, jos syömisestä ei tule mitään. Tiestyti siinä on se riski että vauva ei nukahda heti uudestaan, mutta eipä se nuku kuitenkaan jos ei saa syötyä.Pelkästä nuhasta ei kannata olla huolissaan, ei ne pienet vauvat niin helpolla tukehdu. Jos hengitys alkaa suun kauttakin rohisemaan, voi käydä näyttämässä vauvaa lääkärille, joka varmistaa ettei keuhkoputkissa rohise.Äidinmaito ei aiheuta vauvan limaisuutta, korvike sitä voi kai aiheuttaa (ei esim. suositella syötettäväksi korviketta makuuasennossa, voi altistaa korvatulehduksille). Äidinmaitoa voi kyllä mennä nenään syödessä, mutta se ei ole vaarallista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luulisin, että voit nukkua ihan rauhassa, varmasti vauva saa henkeä, vaikka vähän olisi nenä tukossa.Itse annoin vauvalle suolaliuostippoja, mutta muistaakseni en antanut yöllä, vaan illalla ennen nukkumaanmenoa. Tietysti jos on ihan tukossa ja ei saa sen takia nukuttua, sitten varmaan kannattaa antaa tippoja.Muuten sitten kannattaa soittaa neuvolaan ja kysyä, sieltä saa varmasti hyvät neuvot näihin pulmatilanteisiin.Hyvää jatkoa!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat