Vierailija

Kommentit (19)

On totta, että sellaiset rodut joista ei irtoa karvaa, erittävät hilsettä myös huomattavasti vähemmän, kun " normaali" koira.

Myös koirien koolla/määrällä voi olla tekemistä asian kanssa, sillä ihmisellä on ärsytyskynnys, ja kun se ylittyy alkaa allergiaoireet.Rotuja jotka ns. voisivat paremmin sopia allergiselle ihmiselle on mm.-Villakoirat

-Bichon frise

-Vehnäterrieri

-Espanjanvesikoira

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

foorumeilla on useampia yli 1v vanhoja bichon havanaisia myynnissä ja kiireellisesti kotia etsivänä. On tullut väkisinkin mieleen että on ostettu koira allergiaperheeseen eikä ole ollut ilmeisesti hyvä ratkaisu. Eiköhän järjenkin jo pitäisi sanoa että ainakin jos lapsella on allergiaa tai astmaa ei ole mitään järkeä ostaa koiraa kun hyvin suuri todennäköisyys on että siitä seuraa suuri luopumisen suru.

Allergisoituminen eläimille on varsin yleistä. Aiemmin uskottiin, että eläinten karva toimi pääasiallisena allergeenina. Nyt tiedetään, että karvat eivät olekaan kovin tärkeä allergian syy, vaan allergeeneja on eläinten syljessä, virtsassa, ihon hilseessä ja talieritteessä. Kissa lienee kaikkein allergisoivin eläin ja tiedetään, että kissa-allergikoilla reaktiot kohdistuvat pääasiassa erästä syljen valkuaisainetta kohtaan. Syljestä kyseinen valkuaisaine joutuu iholle kissan pestessä itseään, ja niinpä kaikenlainen kissan käsittely voi aikaansaada reaktion.Koiran tärkeintä allergeeniä ei tunneta kovin hyvin, mutta tiedetään, että eri koirarodut eroavat jonkin verran allergisoimiskykynsä osalta. Ero on kuitenkin vähäinen, eikä allergian suhteen turvallista koirarotua ole nykytiedon mukaan olemassa. Jyrsijöiden pääallergeenit erittyvät virtsaan, ja näin niiden pahnat toimivat allergeenien levittäjinä. Hevosallergikot reagoivat sekä hevosen hilseeseen että eritteissä oleviin valkuaisaineisiin. Jos lapsella on todettu allergia jollekin eläimelle, mitään muutakaan eläintä ei yleensä kannata kotiin hankkia. Akvaariokalat lienevät ainoita allergikoille suositeltavia lemmikkieläimiä.2: Jos siskollasi on villakoira eikä hänelle tule allergisia reaktioita, on täysin älytöntä yleistää koko rotu allergiavapaaksi.

Jopa Allergialiitto tähdentää ettei allergiavapaata koirarotua olekaan!

Astmalla harvemmin on tekemistä koirien kanssa. Se. että tuttavaperheen jäsenillä on astma ei tarkoita sitä, että he olisivat allergisia. Ja sellaista koiraa ei olekaan, joka olisi allergiavapaa. Ja on hyvin yksilöllistä, mikä koira aiheuttaa enemmän oireita kuin toinen. Esimerkiksi itse en ole ainoatakaan koiraa tavannut, joka ei olisi minulle oireita aiheuttanut. Jostain syystä kuitenkin tuttavaperheen mopsin nuolaisu nostaa ihooni allergisen nokkosrokon, mutta suomenpystykorvan nuolaisu ei sitä tehnyt. Miksi, en tiedä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat