Vierailija

Miten löytää luotettava koiran myyjä? Meille ollaan hankkimassa ihan vain perhekoiraa eli ei tarvitsisi olla mitenkään muotovalio ja värivirheetkin sallitaan mutta toivottavaa olisi että pentu olisi terveen suvun jälkeläinen. Kennelien hinnat ovat ihan hirmu kalliita 1000-1400e ja usein vaaditaan että omistajan pitäsi olla aktiivinen koiran kanssa toimija näyttelyissä, agilityssa tms. Toisaalta reksteröimättömistäkin koirista pyydetään hirmu hintoja mm labbis 850e jne.Onko suuri riski ostaa koira muualta kuin kennelistä? LÄhinnä pelkään noita sairauksia kun joskus aikanaan on ollut koira jolla oli paljon sairauksia mm. iho-ongelmia joiden hoito oli kallista.Myykö kukaan kunniallinen myyjä keltaisessapörssissä? Kaksi elistä puhelin soittoa sen kautta selvitti että molempien ilmoistusten koiria välitään Pietarissa olevilta kenneleiltä.

Kommentit (9)

mutta sitten tulee se ongelma että mikä on koiran historia ja miten koirus suhtautuu lapsii joita meillä on 4 ja 2 vielä alle kouluikäistä. Kun ottaisi pentuna sopeutuisko koira laumaansa paremmin?-ap

ladan hinnalla ei saa mersua.Jos haluat suvultaan ja terveystiedoiltaan hyvän koiran, maksat siitä sen hinnan mikä siitä pyydetään. Jos ei väliä laadulla, osta vaikka rekisteröimätön, mutta muista että rekisteröimättömyyteen on monesti syy - eli se ei täytä rekisteröintiehtoja. Esim. se on sittenkin sekarotuinen, emää on pennutettu liian tiuhaan tai perinnöllisen sairauden takia jompikumpi vanhemmista ei kelpaa jalostukseen. Mieti sitä, ja tarkkaan. Rekisteröimätön eläin voi olla myös salakuljetettu esim. Venäjältä.Se ettette halua harrastaa näyttelyitä, ei ole este rotukoiran hankinnalle kunnon kasvattajalta. Tottakai kasvattaja toivoo että niitä pentuja käytetään edes pari kertaa näyttelyissä, jotka näyttävät lupaavilta, mutta pakko ei ole. Lisäksi joka rotuun syntyy pentuja jotka eivät ole aivan malliyksilöitä, tai esim. häntämutkaisia tai purentavikaisia jotka ovat sinänsä aivan terveitä koiria mutta joita ei voi viedä näyttelyyn eikä niitä kannata käyttää jalostukseen.Muuten, jos ostohinta on ongelma, miten ajattelit selvitä eteen tulevista eläinlääkärikuluista?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Apulassa jos missä on aivan ihme koirailmoituksia. Sieltä ostaessa saa olla todella tarkkana!!

Paras olisi, jos hankkisit koiran kasvattajalta, jotta voisit tutkia koiran paperit ja suvun.

Toinen vaihtoehto on tosiaan jostain löytöeläinkodista koiran hankkiminen. Yleensä jo siellä löytölässä työntekijät arvioivat koiran lemmikkikelpoisuuden, eivätkä ne luovuta mieleltään (eivätkä fyysisesti) sairaita koiria eteenpäin.

ja itsekin soitella. Nämä jotka harrastavat näyttelyitä ja teettävät pentuja, heille syntyy myös esim. värivikaisia pentuja. Eli priimakoiran hinta on tuo 1000 euroa, mutta samassa pentueessa voi olla joku " pikkuvikainen" ja ne myydään halvemmalla eikä niitä tarvitse näyttelyihin viedä. Eikä muuten tarvitse priimaakaan, se on omistajasta kiinni. Kasvattaja voi toki ehdottaa näytelmiä, mutta se kertoo vain siitä että koira on kaunis ja sillä voisi olla mahkuja. Sijoituskoira-sopimuksessa taas omistajallekin kuuluu näyttelyihin meno sovituin ehdoin.

älä myöskään keltaisen pörssin, teksti-tv:n tai apulan kautta.Monta surullista tarinaa on niistä tässä maassa. Älä tue pentutehtailua, älä tue salakuljetusta.Osta koira luotettavalta rotuyhdistykseen kuuluvalta kasvattajalta tai älä ota koiraa ollenkaan.

mutta kuten kuntienkin löytöelän palstoilla yleensä tarjolla olevat koirat ovat " vasikan kokoisia" eivätkä sovellu meille.Rotuyhdistyksiin olen ollut yhtyksissä mutta ongelmaksi alkaa muodostua se että me emme halua käydä näyttelyissä emmekä harrastaa agilytyä. Haaveilemme koirarodut tuntuvat menevän kuumille kiville. Osissa jopa ensi syksylle suunnitellut pentueet ovay jo varattuja...- ap jatkaa metsästystä....

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat