Sektiosta toipuminen, juilii muutaman viikon kuluttua. Normaaliako?

Vierailija

Minulle tehtiin sectio 6 viikkoa sitten. Alussa kaikki meni todella hyvin. Sitten paria viikkoa sitten viikonloppuna käveltyäni normaalia enemmän alavatsa haavanseutu reunoista jotenkin väsyi ja alkoi jomottamaan.

Nyt välillä etenkin iltaisin, usein päivälläkin etenkin toiselta puolelta aristaa arvesta jonkin verran ( arven ja navan korkeuden puolivälistä) ylempää sieltä sisältä oikealta reunalta. Mitään ei näylei ole mustelmaa tms. Vuotokin on jo loppunut. Välillä tätä tuntuu jonkin verran vasemmallakin puolella. Tunne on sellainen, että tekee mieli pitää kädellä kiinni ja tukea. Painamalla tämä kipu ei kuitenkaan varsinaisesti lisäänny.

Illalla ei oikein tee mieli vaihtaa vauvalle vaippaa (mies tekee sen silloin) kun tuntuu, että iltaisin tämä on pahimmilllaan päivän rasitusten jälkeen.

Olen normaalipainoinen. Jälkitarkastukssa en ole vielä käynyt.

Miten on muiden toipuminen mennyt? Onko kenelläkään ollut vastaavaa? Mitenhän kauan jatkuu? Kesällä olisi mukava olla jo ilman kipuja.

Kommentit (4)

Vierailija

Kaksi sektiota tehty ja molemmissa jos minkälaista oireilua jälkeen päin. Jos vihloo ja repii, on mielestäni paranemisen merkki. Ja odotas kun se kutina alkaa. :) Älä siis hätäile. Tuo vielä jos iltaan mennessä huononee, sehän on selvä, kun päivän olet jaloillasi ja touhuilet kaikkea pientäkin. Että siis kipua tuntuu. Itselläni on tullut kiinnikkeitä jotka kipuavat vieläkin joskus, vaikka jo yli vuosi sektiosta.

Vierailija

Leikkauksesta on kuitenkin niin vähän aikaa, että voi olla vaan normaalia paranemiseen liittyvää esim. tikkien sulamisesta tulee tunne tms. Kuitenkin soittelisin neuvolaan tai lääkäriin jos kipu on kovaa, voimistuvaa tai jatkuu pidempään.

Vierailija

jos on sulamisesta johtuvaa, voisi olla kesällä jo normaalinpaa, toivottavasti. Viimeistään jälkitarkastuksessa aion mainita vaivasta.

Vierailija

Syynä oli ainakin se, että sinne syvempiin kerroksiin pannut tikit kiristivät; sektiossahan leikataan ja ommellaan monta kerrosta. Ajastaan nuo tuntemukset sitten helpottivat - varmaan tikki liukeni pois kiristämästä.Mutta jos sinua ihan sattuu, niin soita vaan neuvolaan ja kysy, mitä kannattaisi tehdä!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat