Vierailija

Ostin kilon lohen kaupasta eilen, mutta en ole koskaan laittanut sellaisesta ruokaa. Ka8ikki väittävät, että se on helppoa, mutta....



mitä lohelle pitää tehdä ennen kuin lykkään sen uuniin?????



(meillä oli lapsuudenkodissani kala-allergiaa, siksi olen kalan kanssa aivan avuton...)

Kommentit (1)

Vierailija

itse tykkään huuhdella kalan juoksevan kylmän veden alla. Sen jälkeen taputtelen kalasta enimmät vedet pois talouspaperilla. Sitten mausteet kalan " väliin" ; hierotaan kalan sisäpinnoille suolaa, sitruunapippuria tms. mitä haluat laittaa. Mausteiden päälle voi vielä puristaa sitruunasta mehua ja tillisilppua. Yksi hyvä " mauste" on myös aurajuustorouhe, kannattaa kokeilla, jos tykkää.



Voit laittaa kalan uuniin myös fileoituna, mutta silloin sinun pitää fileoida kala niin, että vain selkäruoto jää lopulta käsiisi. Lisäksi tällöin kalasta kannattaa poistaa evät ja filepuoliskoiden pinnalla tuntuvat " pysty" ruodot. Mausteet samaan malliin kuin edellä ja uuniin. Fileet kypsyvät n. 20 min, kokonainen kala n. 35-40 min.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat