Kaikki vinkit täytekakun tekoon tervetulleita

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Pojalla 1-vuotissynttärit ensi viikonloppuna eikä äiti ole eläissään joutunut tekemään täytekakkua. Nyt siis kaipaisin surkeasti apua. Miten saada tehtyä hyvä kakku? Synttärit on kahdessa osassa ja ajattelinkin että molemmille päiville voisin tehdä omat kakut.

Kommentit (3)

Vierailija

Jos haluat tehdä sellaisen levykakku -tyylisen kakun, niin tee vaikka kolme kääretorttupohjaa, niin saa pellinkokoisen muhevan kakun. jos teet vaikka pyöreän / pyöreitä, niin tietty sen vuoan koon mukaan. Peruskakkupohja ohje toimii tosi hyvin eli jos ite teen kakun, teen sen seuraavanlaisesti: Mittaan munat juomalasiin, otan samanlaisen juomalasin ja laitan siihen yhtä paljon vahnäjauhoja kuin toiseen lasiin tulee munamassaa, vehnäjauhoihin sekoitan 2 tl leivinjauhoja ja yleensä myös 1rkl perunajauhoja (tulee varmasti kuohkea kakku), kolmanteen juomalasiin laitan yhtä paljon sokeria, kuin munamassaa.



Esimerkiksi näin:





Täytekakkupohja:



4 munaa lasiin rikottuna

sokeria saman verran kuin kananmunia

vehnäjauhoja saman verran kuin kananmunia (voi myös vähentää sen ruokalusikallisen pois, jos laittaa perunajauhoja sekaan sen samaisen ruokalusikallisen)

leivinjauhetta 2 tl



-Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi

- Lisää sekoitetut kuivat aineet (mieluiten siivilän läpi, että ei tule klimppejä)

- Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti (kokeile tikulla, että kakku kypsää)





Kakun leikkaaminen käy mielestäni parhaiten, kun kakkupohja on tehty etukäteen ja pakastettu. Hiukka kohmeinen pohja on helpompi leikata kolmeen osaan ainakin näin amatöörin mielestä. Täytemakuja ja kastelukonsteja on taas yhtä paljon kuin tekijöitäkin mutta siihenhän sinulla olikin jo ohjeita.



Maukkaita kakkuhetkiä!



Vierailija

Lisäyksenä vielä, että kakku kannattaa kostuttaa ja täyttää juhlia edeltävänä päivänä ja koristella sitten samana päivänä, kun kemut on. Tuloksena on kaunis ja taatusti muheva kakku. Edellispäivänä kostutettuna ei myöskään tarvi kostuttaa ylettömästi vaan kakku mehevöityy juuri sopivasti.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat