Vierailija

Eli kun on tekemässä tarjousta talosta niin kuinkahan paljon pienempi tarjous yleensä kannattaa tehdä kuin mitä hintapyyntö on? Onko olemassa jotain nyrkkisääntöä tai prosenttimäärää mistä kannattaa aloittaa?

Sivut

Kommentit (28)

EI rasitustodistus, josta sen kauppahinnan näkee. Maksaa jotain kympin-kaks, pankistakin voi kysyä. Perintönä, lahjana tai testamentilla tulleesta saannosta ei näy mitään hintatietoja, ainoastaan kaupasta ja luullakseni myös vaihdosta.

Meillä on rekisteri toteutuneista kauppahinnoista (myös muiden firmojen), joihin perustamme arviot kohteista. Eli saadaan kyllä tietää ja tiedetään :) Verottajalla on myös tarkat tiedot tietenkin, mutta en tiedä saako niitä tavikset sieltä.

meillä kiinteistövälittäjillä ja pankeilla esim. Mutta käräjäoikeudesta voit pyytää rasitustodistuksen, jossa näkyy luovutus tiedot ja hinta siis myös. Ovat julkisia asiakirjoja. t. kiintväl

Joo, meillä on okt. Jos kiinteistörekisteristä saa tiedon, niin saako sen miten? Saako vanhoistakin, kolme vuotta vanhoista kaupoista?Entä lahjoitetut, perintökiinteistöt? Mistä saa niiden arvon tietää?

Hänen mielestään aina pitäis pystyä tinkimään 10 prosenttia. Jos joku maksaa täyden hinnan, se on sitten voivoi.. Tarjoukselle mahdollisimman lyhyt aika eli jos teette huomenna aamulla tarjouksen, vastaus ehdottomasti samana päivänä, koska " teillä on toinenkin kiinnostava asunto, josta aiotte tehdä tarjouksen ellei tämä mene läpi..." Jos välittäjä alkaa rutista, ettei ehdi saada vastausta, älkää uskoko. He saavat AINA yhteyden myyjään, jos haluavat. Kaikki aika minkä annatte, on teiltä pois, välittäjä käyttää tarjoustanne hyväksi keskustellessaan muiden ostajien kanssa. Ja aina ehdoksi kuntokartoitus!!!!

Talon lopullinen hinta ja arvo on juuri se mitä ostaja suostuu maksamaan. Talo voi olla arvoltaan esim. 120.000 e mutta jos joku muu tarjoaa sen 165 niin silloin se on sen lopullinen arvo.Tärkeää olisi tietää onko talo ollut kauan myynnissä ja onko myyjillä kova halu myydä (esim asuvat jo uudessa)?

t. kiinteistövälittäjä

hyvä tarjous. 165 kuulostaa sellaiselle hinnalle, että tyytyvät 150000, mutta 15 on laitettu " tinkimisvaraa" .

En tiedä kohteen muita tietoja, mutta jos haluaisin talon, tekisin ehkä näin; tarjoaisin 145, jota myyjä ei varmaan hyväksy, mutta sitten 150 hyväksyy ehkä?

Jos kuitenkin joku muukin haluaa talon, voitte jäädä nuolemaan näppejänne.

t. kiintväl

Jos ostajaehdokkaita ei ole paljoa, voi aloittaa reilusti hintapyynnön alta. Mutta jos on vaara, että talo menee käsistä, kannattaa yrittää tinkiä vain vähän.Me ostimme juuri talon, jonka pyynti oli 140 000. Tarjosimme ensin 115 000 ja seuraavalla kerralla 122 000. Jälkimmäinen meni läpi ja sillä talon ostimme.

olimme löytäneet ihanan kohteen ja kun menimme toisen kerran katsomaan asuntoa päätimme tehdä tarjouksen. Juuri kun olimme kirjoittamassa papruja pyyhkäs sisään pariskunta joka sanoi, että maksetaan käsiraha heti. Elikkä nämä ostajat maksoivat pyydetyn hinnan käsirahan joka taas on tae sille, ettei välittäjä voi ottaa muita tarjouksia:(

Meidän tarjous kun olisi ollut 10% pienenpi pyydettyä summaa....Joten jos kohde on tosi haluttu kannattaa miettiä onko valmis riskiinOstimme talon viime syksynä. Saako joku ja miten selville mitä me loppujen lopuksi maksoimme talosta? Saako kiinteistövälittäjät sen selville tai tavikset?Kiitos tiedosta!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat